reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

Ogólnie to mam PCOS, potwierdzona niedrożność jednego jajowodu. I w lutym miałam histeroskopie - usunięcie polipa. Dostałam po tym metformine i po 1 miesiączce po histeroskopii zaczęliśmy starania zgodnie z zaleceniami, jako że po tym zabiegu nieraz łatwiej jest zajść w ciąże. Kilka miesięcy temu poroniłam wczesna ciąże... taka moja historia

reklama
Ja dzisiaj od samego rana w kuchni. Nakupowalam pełno pięknych warzyw i zaczynam proces twórczy :D.
A co ciekawego tworzysz?
Ja wczoraj wieczorem musiałam odreagować bo narzeczony kupił dla brata zestaw: śpioszki i jakieś buciki - szwagier spodziewa się syna w sierpniu. Jak to zobaczyłam to zamarłam, coś we mnie pękło i wpadłam w jakiś szał gotowania, czułam, ze jak przestanę to się rozpadnę. Skończyłam na dwóch ciastach i obiedzie na dzisiaj gdzieś koło północy 🙈

Ogólnie to mam PCOS, potwierdzona niedrożność jednego jajowodu. I w lutym miałam histeroskopie - usunięcie polipa. Dostałam po tym metformine i po 1 miesiączce po histeroskopii zaczęliśmy starania zgodnie z zaleceniami, jako że po tym zabiegu nieraz łatwiej jest zajść w ciąże. Kilka miesięcy temu poroniłam wczesna ciąże... taka moja historia
A jak długie miewasz cykle? Z powodu zabiegu mogło się coś poprzesuwać i dlatego dopiero blada kreseczka :) Trzymam kciuki i dawaj znać!

A co ciekawego tworzysz?
Ja wczoraj wieczorem musiałam odreagować bo narzeczony kupił dla brata zestaw: śpioszki i jakieś buciki - szwagier spodziewa się syna w sierpniu. Jak to zobaczyłam to zamarłam, coś we mnie pękło i wpadłam w jakiś szał gotowania, czułam, ze jak przestanę to się rozpadnę. Skończyłam na dwóch ciastach i obiedzie na dzisiaj gdzieś koło północy 🙈
Mam nadzieje, że i my będziemy mogły niedługo szaleć po sklepach w poszukiwaniu śpioszków. Wierzę, że to ciężkie, sama mam przyjaciółkę z maluszkiem i już się smiałyśmy, że mleka zaraz dostanę. :D Kocham je bardzo i cieszę się ich szczęściem ale jak od nich wracam to czuję taką pustkę... Czasem tak jest, że też uciekam do kuchni. Ja tu odpoczywam a jak mój chłop jeszcze pochwali, a chwali zawsze to tym bardziej. Dzisiaj zrobiłam zakwas z burakow, kiszone rzodkiewki i upiekłam na razie paprykę żeby zrobić taką marynowaną do sałatek. W planie jeszcze na obiad pstrąg pieczony i rosół tym razem w sobotę a nie niedzielę jak co tydzień.

No i teraz już czas na szczęsliwe zakończenie!!!

reklama
Do góry