reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2021

@ wczoraj nie przyszła i stwierdziłam, że zrobię test.... Oczom nie wierzę 😱
Jeeeejku! 🥰🥰🥰 nie znam Waszej historii, ale dzisiaj przeczytałam że staracie się już ponad 2 lata. Ogromnie się cieszę że mogłaś ujrzeć taki widok! Mega grubaśne krechy 🙈😁 trzymam kciuki żeby wszystko było u Was dobrze 🤩😘
Cześć, nie wiem czy mnie kojarzycie ale dzisiaj mam 39 dc okresu nadal brak, zrobiłam dziś test... i był z druga blada kreska, poszłam na betę i czekam na wyniki. Trochę się stresuję....
Trzymam kciuki ✊✊✊
A co ciekawego tworzysz?
Ja wczoraj wieczorem musiałam odreagować bo narzeczony kupił dla brata zestaw: śpioszki i jakieś buciki - szwagier spodziewa się syna w sierpniu. Jak to zobaczyłam to zamarłam, coś we mnie pękło i wpadłam w jakiś szał gotowania, czułam, ze jak przestanę to się rozpadnę. Skończyłam na dwóch ciastach i obiedzie na dzisiaj gdzieś koło północy 🙈
Biedna 🙁 moje uczucia też były wystawione na ogromną próbę 🙄 termin porodu miałam na 31 stycznia, partnerka od naszego znajomego okazało się że miała rodzic 30. Oczywiście wpadka, bez zaręczyn, bez jakichś szczególnych planów na wspólne życie 😒 suma sumarum dzidziuś ma teraz wspaniałą rodzinke bo oboje stanęli na wysokości zadania i chyba ich ta ciąża popchnęła do przodu 😁 w końcu się chłopak ustatkował, ale ciężko było mi jechać do nich z gratulacjami. No i jak na złość czworo naszych znajomych zostało w 2020 roku rodzicami. Teraz koleżanka pochwaliła się że jest 13 tygodniu a na pokładzie mają już dwulatka 🙄 ale i na nas przyjdzie kolej! ✊😘

reklama
Kobietki, a znacie takie zioło jak przywrotnik?? Znajoma koleżanki podobno piła i dobrze działa na drogi rodne. Ale nie wiem jak to się ma do starań?? 🤔

I drugie pytanie - jest wśród Was ktoś kto cierpi na permanentny brak libido? 🙄 wiem ze korzeń maca może coś pomóc ale też nie za bardzo mam pomysł jak to stosować? Chciałabym żeby te starania to był też czas przyjemności a nie takiego chodzenia do łóżka z zegarkiem i kalendarzem w ręku 😵 a ja niestety rzadko kiedy mam ochotę... Poratujcie jakimś złotym środkiem 😁😁😁

@Paradoksalna @Dominos dzięki za odpowiedzi :) czy była u Was strwierdzona jakas konkretna nieprawidłowość i konkretne leczenie? Tak z ciekawosci?
Ja narazie nic z tym nie robiłam, dopiero drugi cykl oficjalnie się staramy, mialam dziś cień cienia na ultra czułym, 4 dni do @ więc zobaczymy co będzie, jak się nieuprzejmie to na pewno pojde to omowic z gine, ale z tego co moja psychiatra mówiła (jest bardzo oczytana i zna się na wielu medycznych tematach) biochemy to wadliwe zarodki w większości przypadków, nie czytałam o tym więc tylko znam jej opinie na ten temat. Za 4-5 dni będę pewnie wiedziała co dalej, czy będzie radość czy różne badania pod katem mojego problemu :)

Ostatnia edycja:
Mam pytanie: czy któraś z Was stosowała Miovelia Nac ? Ginekolog mi dała powiedziała że pomaga w owulacji. Co prawda na ulotce jest napisane że stosuje się to przy PCOS ale ponoć mi też może pomóc. :confused: Jeśli któraś z Was stosowała to bede wdzięczna za opinie.

@Paradoksalna a podczas USG ginekolog wspominał coś o grubości endometrium? Bo chyba jak nie osiągnie odpowiedniej grubości to też może być powód nieprawidłowej implantacji i wtedy może dochodzić do poronień na bardzo wczesnym etapie 🤔 jak będziesz na kontroli to zwróć na to uwagę, może tutaj leży problem

@Paradoksalna a podczas USG ginekolog wspominał coś o grubości endometrium? Bo chyba jak nie osiągnie odpowiedniej grubości to też może być powód nieprawidłowej implantacji i wtedy może dochodzić do poronień na bardzo wczesnym etapie 🤔 jak będziesz na kontroli to zwróć na to uwagę, może tutaj leży problem
Na pewno zwrócę na to uwagę

Mam pytanie: czy któraś z Was stosowała Miovelia Nac ? Ginekolog mi dała powiedziała że pomaga w owulacji. Co prawda na ulotce jest napisane że stosuje się to przy PCOS ale ponoć mi też może pomóc. :confused: Jeśli któraś z Was stosowała to bede wdzięczna za opinie.
Zaciekawiłaś mnie bardzo. Mam PCOS i lekarz nigdy czegoś takiego mi nie proponowała. Z chęcią dowiem się też czegoś wiecej.

Hej ho staraczki na mecie 😄 (metforminie).
Czy zauważyłyście u siebie jakieś zmiany w cyklu od kiedy zaczęlyscie kurację? Mój pierwszy miesiąc od kiedy zaczęłam brać i po pierwsze nie miałam takiego PMS jak zazwyczaj, piersi nie bolały mnie w ogóle (a co cykl bolą przed), nie czuje takiego osłabienia i rozjechania jak zwykle w 1 i 2 dniu, no i dałam radę na 1 tabletce przeciwbolowej 🤯 szok. Zastanawiam się czy to zbieg okoliczności że taki cykl mi się trafił czy to może przez metę.

reklama
Hej ho staraczki na mecie 😄 (metforminie).
Czy zauważyłyście u siebie jakieś zmiany w cyklu od kiedy zaczęlyscie kurację? Mój pierwszy miesiąc od kiedy zaczęłam brać i po pierwsze nie miałam takiego PMS jak zazwyczaj, piersi nie bolały mnie w ogóle (a co cykl bolą przed), nie czuje takiego osłabienia i rozjechania jak zwykle w 1 i 2 dniu, no i dałam radę na 1 tabletce przeciwbolowej 🤯 szok. Zastanawiam się czy to zbieg okoliczności że taki cykl mi się trafił czy to może przez metę.
Ja biorę od 2019 (z przerwami) i nie zauważyłam żadnej zmiany jeżeli chodzi o @. Dalej 5 bardzo intensywnych dni + PMS którego sama nie mogę znieść (nie wiem jak mój chłop potrafi ze mną wytrzymać) Ze skutków ubocznych stosowania to nudności, ale po czasie przeszło. No i schudłam :).

Do góry