reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ze skierowaniem czeka się na gastroskopię około miesiąc. Jeśli masz mieć operację, może będzie na pilne więc szybko. Zgłoś się do rodzinnego.
Poprzednia mialam pilna przy wrzodach i w 5 dni mialam zrobiona.. ale teraz naprawdę nie idzie sie dodzwonić do przychodni. Wychodze z siebie od czwartku..

reklama
Duży chłopak już się zrobił [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Kurcze i co z tą wadą? Jak duża jest?
Mamy okulary, na jednym oku +8,5 i na drugim +7,5 :(
Dlatego cały czas wspominam o różnicy w metodzie karmienia. Przy butli nigdy nie doświadczyłam nocnej histerii, może stąd wynika moje niezrozumienie.
Sądzę, że to szybko nadrobię przy próbie pozbycia się smoczka [emoji14] pierś jest nie tylko jedzeniem lecz też uspokajaczem, więc uważam że właśnie przez to przy kp jest dużo ciężej.

Co do utrzymywania mm pediatra zalecił to zamiast actiferolu po którym były brzuchowe cyrki. Coś tam tego zalaza zawsze będzie więcej.

Kiedy zaszlas w ciążę to jak odstawiłas bez zaburzania tej rutyny ?
Ja doświadczyłam [emoji23] myślę, że w dużej mierze to kwestia indywidualna :) u nas za to zero problemu z odebraniem smoczka [emoji1745]
Co do porodów dziewczyny to ja bylam bardzo anty CC. Cala ciaze balam sie ze tak może sie skonczyc.. i ze wpadne w depresje na samo haslo cesarka.. Jule urodzilam SN i ruszył sam porod ale byl wspomagany oksy...
Filipek nie chcial ruszyc.. mialam dowcipnie tą globulkę, mialam foleya i na koniec oksy.
9cm rozwarcia i decyzja o cc bo malemu tetno lecialo. Bylam najszczęśliwsza ze koniec bolu i ze dziecko zaraz bezpiecznie przyjdzie na swiat.
Często mowimy ze czegoś nie chcemy ale jesli od tego zalezy czyjes zycie to zmieniamy swoje podejście.

@paulina1994 jaką wadę ma Igorek? Moze odziedziczyl po Tobie albo to wynik wcześniactwa.
Mojej brstowej syn wczesniak miał +6. Nosi okulary do dzis ale juz troche sie koryguje i zmniejsza wada.
Igor odziedziczył wadę po mnie, najprawdopodobniej się z nią urodził +8,5 i +7,5 [emoji1745] ja się nie wypowiadam w kwestii porodu bo nie chce tego wszystkiego pamiętać, a z blizną bujam się do dziś, myślę, że nigdy nie zdecyduje się na drugie dziecko...
Nie uwierzycie.. ponad 1.5 roku i mam znow ataki bolowe brzucha i wymioty. Dzis pol nocy nie spalam... W dzień było ok, i teraz umieram. Kupilam lek ktory jest bez recepty bo slabszy ale musze sie dostac do lekarza znow.. jestem zalamana.
Mój mąż ma też problem z brzuchem :( 18 luty ma gastroskopię :(
Malina, a ktokolwiek pochylił się żeby usunąć u Ciebie przyczynę tego stanu zapalnego? Takie zmiany najczęściej występują po przyjmowaniu nlpz-ów (apap, ibuprom, nurofen, etc.) lub aspiryny, smażone, tłuste i słodkie jedzenie, palenie papierosów - cokolwiek z tego Cię dotyczy? Winowajcą też bywa helicobacter pylori, całkiem spora część społeczeństwa jest tym zarażona i niektórzy mają właśnie takie objawy ze strony układu pokarmowego.
Myślę, że jeśli Twój dotyczasowy lekarz nie poinformował Cię o tych rzeczach i nie zalecił diagnostyki na HP, to albo pomyśl o zmianie, albo się o to upomnij bo to nieludzkie się tak męczyć.

A tak tylko nadmienię, że te leki o których mówicie, to inhibitory pompy protonowej. I o ile one rzeczywiście są zbawienne przy ostrych stanach, o tyle nie są obojętne dla jelit i bardzo je dewastują :/ i trochę koło się zamyka... Więc branie ich bez usunięcia przyczyny tylko pogarsza sprawę w dłuższej perspektywie
A myślisz, że jak z krwi ma negatywny wynik (normalnie robił badanie w laboratorium) to pomimo tego na gastroskopii może wyjść ta bakteria ?

Ja bym jechała osobiście i dzwoniła z korytarza przy nich :D
kochana nasza przychodnia zamknieta jest na klucz. stoisz na dworze. recepty wysylasz mailem a tylko umowione przypadki pilne sa na wizytach osobistych.. kiedys dzwonilam 40min i sie dodzwonilam.. teraz dzwonie po 5h i zrywa polaczenie z braku..

Mamy okulary, na jednym oku +8,5 i na drugim +7,5 :( Ja doświadczyłam [emoji23] myślę, że w dużej mierze to kwestia indywidualna :) u nas za to zero problemu z odebraniem smoczka [emoji1745]Igor odziedziczył wadę po mnie, najprawdopodobniej się z nią urodził +8,5 i +7,5 [emoji1745] ja się nie wypowiadam w kwestii porodu bo nie chce tego wszystkiego pamiętać, a z blizną bujam się do dziś, myślę, że nigdy nie zdecyduje się na drugie dziecko...Mój mąż ma też problem z brzuchem :( 18 luty ma gastroskopię :( A myślisz, że jak z krwi ma negatywny wynik (normalnie robił badanie w laboratorium) to pomimo tego na gastroskopii może wyjść ta bakteria ?
Pamietam jak mowilas o mezu i jego brzusznych problemach. u mnie po leku jak reka odjal. walcze dalej o wizyte a jak sie nie uda to dzwonie do nfz.

Pamietam jak mowilas o mezu i jego brzusznych problemach. u mnie po leku jak reka odjal. walcze dalej o wizyte a jak sie nie uda to dzwonie do nfz.
Po tym leku co mówiłaś przeszło ? Ja zmieniłam lekarza rodzinnego na pediatrę Lilki. On zawsze odbiera, łatwo się dostać bo wiadomo, że z dziećmi muszą przyjmować. Zawsze przy okazji załatwiam "siebie"

Po tym leku co mówiłaś przeszło ? Ja zmieniłam lekarza rodzinnego na pediatrę Lilki. On zawsze odbiera, łatwo się dostać bo wiadomo, że z dziećmi muszą przyjmować. Zawsze przy okazji załatwiam "siebie"
codziennie rano go biore i zero bolu.. nawet najmniejszej dolegliwosci ale tez jem czesciej male porcje, zdrowe i bardzo długo przezuwam pokarmy. czuje sie fantastycznie od wczoraj.
mam jeszcze wyjscie luxmed ale tam nie ma gastroskopii i lekarzy odpowiedzialnych.. w duzych miastach sa wiec wciaz pozostaje mi walka o nasza przychodnie.
to sa jaja co sie dzieje. jak mielismy wyjsc z izolacji po covid to ze str rzadowej dostalam smsa ze mamy najpierw skontaktowac sie z lekarzem rodzinnym zanim wyjdziemy a my sie tam dodzwonic nie moglismy... mamy nawet screeny z dlugoscią polaczenia.. na naszym spotted mozna poczytac duzo o tej przychodni.

Mamy okulary, na jednym oku +8,5 i na drugim +7,5 :( Ja doświadczyłam [emoji23] myślę, że w dużej mierze to kwestia indywidualna :) u nas za to zero problemu z odebraniem smoczka [emoji1745]Igor odziedziczył wadę po mnie, najprawdopodobniej się z nią urodził +8,5 i +7,5 [emoji1745] ja się nie wypowiadam w kwestii porodu bo nie chce tego wszystkiego pamiętać, a z blizną bujam się do dziś, myślę, że nigdy nie zdecyduje się na drugie dziecko...Mój mąż ma też problem z brzuchem :( 18 luty ma gastroskopię :( A myślisz, że jak z krwi ma negatywny wynik (normalnie robił badanie w laboratorium) to pomimo tego na gastroskopii może wyjść ta bakteria ?
Nie mam pojęcia [emoji2370] nigdy nie zagłębiałam się w diagnostykę HP. Ale podczas gastro robi się test ureazowy, Malina też o tym wspominała. Myślę że warto poczytać i dopytać lekarza. Ale czy mogą wyjść różne wyniki to nie wiem [emoji2370] celiakia na pewno potrafi nie wyjść z krwi a być, także lepiej sprawdzić raz za dużo niż raz za mało.

A co do wady wzroku, to ma całkiem sporo. Super że tak szybko mu to wyłapałaś! Na szczęście teraz można laserowo to ogarnąć po okresie dojrzewania, sama mam to za sobą ale ja mialam -6,5 :) dużo zdrówka [emoji173]

reklama
Te domowe testy są mało wiarygodne. Z kału też dobrze sprawdzić, a najlepiej właśnie podczas gastro. Już lepiej dopłacić i mieć pewność, albo zaznaczyć przed, że na tym zależy, bo oni wcale zawsze tego nie robią.

Do góry