reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Nie uwierzycie.. ponad 1.5 roku i mam znow ataki bolowe brzucha i wymioty. Dzis pol nocy nie spalam... W dzień było ok, i teraz umieram. Kupilam lek ktory jest bez recepty bo slabszy ale musze sie dostac do lekarza znow.. jestem zalamana.

Nie wiem co to jest. Mnie leczyli controloc 40, ale to na recepte. Bez recepty jest controloc control ale czy to to samo i zadziala na mnie. Z tym ze nie jest to lek do natychmiastowej ulgi niestety..
Przeczytaj ulotkę (na wrzody dwunastnicy, zapalenia żołądka, zmniejsza ilość kwasu) . Brałam to na zapalenie błony śluzowej i takie ogromne bóle brzucha. Jest bez recepty. Pomagało po jednym dniu.

Rozkurczowo scopolan, lepiej działał niż nospa, bo to co innego.

reklama
Tak. Mialam gastroskopie na ktorej mam opisane krwotoczne wybroczyny opuszka dwunastnicy.
Malina, a ktokolwiek pochylił się żeby usunąć u Ciebie przyczynę tego stanu zapalnego? Takie zmiany najczęściej występują po przyjmowaniu nlpz-ów (apap, ibuprom, nurofen, etc.) lub aspiryny, smażone, tłuste i słodkie jedzenie, palenie papierosów - cokolwiek z tego Cię dotyczy? Winowajcą też bywa helicobacter pylori, całkiem spora część społeczeństwa jest tym zarażona i niektórzy mają właśnie takie objawy ze strony układu pokarmowego.
Myślę, że jeśli Twój dotyczasowy lekarz nie poinformował Cię o tych rzeczach i nie zalecił diagnostyki na HP, to albo pomyśl o zmianie, albo się o to upomnij bo to nieludzkie się tak męczyć.

A tak tylko nadmienię, że te leki o których mówicie, to inhibitory pompy protonowej. I o ile one rzeczywiście są zbawienne przy ostrych stanach, o tyle nie są obojętne dla jelit i bardzo je dewastują :/ i trochę koło się zamyka... Więc branie ich bez usunięcia przyczyny tylko pogarsza sprawę w dłuższej perspektywie

Do góry