reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
A do tej pory 2 na 3 ginekologów odradziło próby naturalne, i w ogóle cisnęli na adopcję czy to prenatalną czy też społeczną. Z góry odbieranie nadziei na własne dziecko. Ciągle się badamy pod kątem genetycznym, teraz będę próbowała się zapisać do immunologa.

Dziękuje dziewczyny [emoji7] mam nadzieje, ze wszystko będzie ok.
@Migdalove o rany. To strasznie dużo kasy. Nie ma innej drogi?
Nie ma, żeby mieć wysokie szanse na zdrowe dziecko to nie ma. Muszą pobrać komórki jajowe, zapłodnić je i zbadać czy są zdrowe. Transferować tylko ten zarodek który ma poprawny kariotyp, który jest zdrowy. Samo zwykle in vitro nie jest takie kosztowne, to ok 15 tys najwyżej, ale badania zarodków są cholernie drogie.

Wiadomo, nie jest powiedziane, że szanse na zdrową naturalną ciążę, zdrowe dziecko są zerowe ale jednak są dosyć niskie. Przy każdej ciąży wskazana amniopunckcja.

Wiadomo, nie jest powiedziane, że szanse na zdrową naturalną ciążę, zdrowe dziecko są zerowe ale jednak są dosyć niskie. Przy każdej ciąży wskazana amniopunckcja.

Mam nadzieje, ze doczekacie upragnionego dzieciątka z pomocą medyczna lub bez.
Gosiu, a nie lepiej zamiast amniopunkcju test Harmony, NIFTY lub Senco? One badają wolne dna płodu

Mam nadzieje, ze doczekacie upragnionego dzieciątka z pomocą medyczna lub bez.
Gosiu, a nie lepiej zamiast amniopunkcju test Harmony, NIFTY lub Senco? One badają wolne dna płodu
Te testy są ok ale nie są tak czule jak amniopunckcja, więc w naszym przypadku robi się i to i to mimo badań preimplantacyjnych.

Forget gratulacje!!! [emoji7] bardzo się cieszę!

Domi, też gratuluję :))

Gosiu, nie wiem czy głupio to nie zabrzmi, ale może tak miało być, że te straty i inne przeboje wyszły w tak młodym wieku. Macie czas na zebranie środków i jest dużo wieksza szansa na sukces niż jakbyście byli po 40stce [emoji8]

Też własnie czuje ze cos mnie ominęło, ale jeśli tak to cuuudownie [emoji7]

Dziękuje [emoji846][emoji846] Poki co lekko nie jest bo malutka na 13 miesięcy. Kilka dni po tym jak zobaczyłam dwie kreski rozchorowała mi się, przestają jesc j wisi ba mnie od rabs do wieczora, przez co wieczorami jestem po prostu skonana, a niestety nie mam jak się położyć i po prostu odpocząć
Kiedy masz wizytę ?? [emoji846]

reklama
Forget gratulacje!!! [emoji7] bardzo się cieszę!

Domi, też gratuluję :))

Gosiu, nie wiem czy głupio to nie zabrzmi, ale może tak miało być, że te straty i inne przeboje wyszły w tak młodym wieku. Macie czas na zebranie środków i jest dużo wieksza szansa na sukces niż jakbyście byli po 40stce [emoji8]
Nie brzmi głupio, bo też tak myślę. Nie bez przyczyny ciągnęło mnie do macierzyństwa już jak byłam nastolatką, jakby organizm mówił 'pospiesz się!'. Czas jest dla nas teraz wyrozumiały aczkolwiek też goni. Mam nadzieję, że w końcu się uda, prędzej czy później. :)

Do góry