reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Nie mam abonamentu niestety.
Właśnie przyszedł materac do łóżeczka [emoji1] jaram się tym jak nie wiem, a tu jeszcze tyle czasu do rozwiązania [emoji23] muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie na tym L4 heh
Zobacz Gyncentrum. Tam mają unijny projekt i prenatalne za darmo, ale nie wiem czy nie trzeba mieć wszystkich trzech u nich a nie tylko ostatniego

reklama
@liczba ale te trzecie też miałaś bezpatne? Byłam tam na prenatalnym i połówkowym. O trzecim nikt nic mi nie mówił :o

Prenatalne sa 2. Nigdzie nie ma czegos takiego jak 3 prenatalne. Jest tylko badanie 3d w 3 trymestrze do okolo 30 tygodnia, bo pozniej juz nic nie widac. Na takie mialam skierowanie od lekarza i wykorzystałam w ramach pzu.

Mamy miesiąc cioteczki[emoji173]
Screenshot_20190714-104746_Gallery.jpeg
20190714_102826.jpeg
20190714_102733.jpeg

Tylko dwa pierwsze są bezpłatne u nich, trzecie już płatne.
Co tam u Was? Jak dzieci
Dzięki za pamięć. Mały rośnie, zwiedziliśmy specjalistów po kolei. Oczy w porządku, słuch też. Serce do obserwacji bo coś mu się tam nie zarosło, co powinno do trzeciego miesiąca więc jeszcze ma czas. Za dokładnie nie wiem o co chodzi bo pani doktor za mądrze mówiła. Na końcu neurolog i właściwie nie ma większych zastrzeżeń, mamy się nie niecierpliwić tylko dać mu czas i pamiętać o korygowaniu wieku. Kazała dołożyć kwasy dha, witaminę b6. Porobić badania na tarczycę i skierowała do poradni rehabilitacyjnej ale kazała się nie spieszyć bo synek wlaściwie nie wymaga rehabilitacji, tzn nie wymaga ale z nim iść tyle że nie jest to bardzo pilne. Ale jak to ja boję się o jego rozwój bo jeszcze jest niekumaty, nie uśmiecha się. Córka do brata się dobrze odnosi, ale jest nieznośna, ciągle chce na siebie zwrócić uwagę, mnie angażuje do wszystkiego i tak jestem rozrywana na trzy strony bo mąż też chce uwagi:) idzie oszaleć czasami. Maluch mało wymagający ale nakarmić trzeba, wszystko zrobić i doba robi się za krótka. Więc forum czytam na bieżąco ale udzielać się już nie mam kiedy

reklama
Dzięki za pamięć. Mały rośnie, zwiedziliśmy specjalistów po kolei. Oczy w porządku, słuch też. Serce do obserwacji bo coś mu się tam nie zarosło, co powinno do trzeciego miesiąca więc jeszcze ma czas. Za dokładnie nie wiem o co chodzi bo pani doktor za mądrze mówiła. Na końcu neurolog i właściwie nie ma większych zastrzeżeń, mamy się nie niecierpliwić tylko dać mu czas i pamiętać o korygowaniu wieku. Kazała dołożyć kwasy dha, witaminę b6. Porobić badania na tarczycę i skierowała do poradni rehabilitacyjnej ale kazała się nie spieszyć bo synek wlaściwie nie wymaga rehabilitacji, tzn nie wymaga ale z nim iść tyle że nie jest to bardzo pilne. Ale jak to ja boję się o jego rozwój bo jeszcze jest niekumaty, nie uśmiecha się. Córka do brata się dobrze odnosi, ale jest nieznośna, ciągle chce na siebie zwrócić uwagę, mnie angażuje do wszystkiego i tak jestem rozrywana na trzy strony bo mąż też chce uwagi:) idzie oszaleć czasami. Maluch mało wymagający ale nakarmić trzeba, wszystko zrobić i doba robi się za krótka. Więc forum czytam na bieżąco ale udzielać się już nie mam kiedy
Czyli trójka dzieci [emoji6] mała pewnie zazdrosna, mam nadzieję że jak się wrzesień zacznie to będzie miała zajęcie i trochę się uspokoi. A malutki na uśmiechy to jeszcze ma czas kochana, z tego co pamiętam to od 3mca życia dziecko świadomie zaczyna się uśmiechać. Chodzicie prywatnie do lekarzy? Jeśli chodzi o Endokrynologa to napewno nie idźcie na Sobieskiego. Wredna babka tam przyjmuje, chodzę do niej od kilku lat z Hubertem, ale jej nie cierpię i też myślę co by nie iść gdzieś prywatnie. W sumie ma dużo negatywnych opinii. Trzymam kciuki żeby TSH wyszło dobrze i badania serduszka też.

Do góry