reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Kochana myślałam że będą kazali mi dłużej się wstrzymać. Biorąc pod uwagę to że jestem po dwóch cc no i przy drugim cc w 35tc na cito z powodu zbyt dużego ryzyka pęknięcia macicy przy skurczach.
Wstępnie zielone światło mieliśmy po 9 miesiącach. Wizualnie na usg wszystko dobrze się zroslo, blizna gruba. Tylko cysta na jajniku i pojawił się mały mięśniak. Mieliśmy się wstrzymać do następnej wizyty miesiąc później żeby były wyniki krwi, cyto i sprawdzić czy cysta zniknęła. A że na następnej wizycie cysty brak, wyniki jak to lekarz ujął, dobre, a nawet bardzo dobre, przeciwskazania w postaci mojego kp nie widzi i stwierdził :to do zobaczenia w ciąży. Czyli takie już typowe zielone światło 10 miesięcy po cc :)
A powiesz mi ile syn ma lat? Bo moja córka ma 2 lata i 3 m-ce, syn 4 m-ce i kazali 1,5 roku odczekac jeśli trzecie bym chciała (też miałam 2cc ale nie z powodów ginekologicznych - przez wadę wzroku).
Ogólnie jeszcze nie myślę o trzecim ale taka rozbieżność mnie zaintrygowała..
Chyba lekarz z którym rozmawiałam ma jakieś książkowe podejście a nie indywidualne... W sumie każda kobieta cięcie znosi inaczej.

A powiedz mi jeszcze, dłużej dochodziłas do siebie bo drugim cięciu ?

Moja gwiazda [emoji76] kończyła tu 3-dniówke [emoji85]Zobacz załącznik 992996
Cóż za oczy <3

Kati podziwiam ze chcesz kolejne dziecko z taka mala roznica !
Ja za nic w swiecie n8e chce juz dzieci.
Mi daja popalic do tego praca to juz za wiele.
Mnie też wkurza balagan wiec prxy blw rozkladam folie malarska na podloge :p

Maja tylko trzy tygodnie na butli z moim pokarmem. Miałam avent natural 60 ml. A i tak dość szybko moim zdaniem z tego leciało. Przy Aleksie to jak był większy bardziej się musiał umordować, a ona mniejszymi łyczkami i czasem zdarzyło jej się zakrztusić. Ale ja cały czas walxzylan o kp i całe szczęście szybko z butelki zeszłam. Teraz 11 miesięcy i nadal kp. A wodę pije z bboxa. Butelki więcej jej nie dałam
A powiedz mi stosowałas jakąś dietę czy jadłaś normalnie podczas KP ? Tutaj w szpitalu przy wcześniaku to nie każą prawie nic jeść, zero owoców i warzyw, tylko marchewka gotowana i jabłka prażone, wszystko gotowane mięso itp..
I pytałam o ten rozmiar ubranek jaki kupowałas dla Majki ;)

Syn 20 lipca kończy 5 lat. Maja 28 lipca roczek :) chcemy zacząć ststsc się po sierpniowym okresie bo znów chce termin porodu jak już będzie ciepło :)
U mnie z Aleksem to było tak że zaczęła się akcja też w 35 tc. Ale wstrzymali. Ponownie akcja zaczęła się różno w terminie porodu ale nie było postępów porodu i cc.
Drugie cc 35tc, akcja skurczowa, ból od blizny, więc nawet nie próbowali wstrzymać tylko cc.
Mój lekarz powiedział że trzecie też na 90% będzie z okolic 35-36 tc. Ze najwidoczniej dla mojego organizmy i moich dzieci jest to wystarczająco. Bo Aleks w 40 był już jak przenoszony, seledynowe wody. A Maja 35tc, wydolna oddechowo i wszystko ok było, tylko tyle że 2450, no ale ja jak się urodziłam w terminie miałam 2650... Więc drobna pewnie po mnie będzie.
A powiesz mi ile syn ma lat? Bo moja córka ma 2 lata i 3 m-ce, syn 4 m-ce i kazali 1,5 roku odczekac jeśli trzecie bym chciała (też miałam 2cc ale nie z powodów ginekologicznych - przez wadę wzroku).
Ogólnie jeszcze nie myślę o trzecim ale taka rozbieżność mnie zaintrygowała..
Chyba lekarz z którym rozmawiałam ma jakieś książkowe podejście a nie indywidualne... W sumie każda kobieta cięcie znosi inaczej.

A powiedz mi jeszcze, dłużej dochodziłas do siebie bo drugim cięciu ?

Cóż za oczy QUOTE]

Ja myślę o trzecim ale jak te już będą w podstawówce i jak uda nam się dom postawić bo się w tym mieszkaniu nie pomieścimy xD

Kochana ja mam dzieci względnie grzeczne. Wiadomo jak dzieci, czasem maja gorsze dni. Ale jak widzę jak się kochaja (tłuką też, tzn bardziej to Majka tlucze Aleksa[emoji2360]). Prace mam taką że większość prscuje w domu i jestem w stanie pogodzić to z opieką nad dziećmi i obowiązkami domowymi. Na pewno nie chce znów z kolejnym zwlekać 4 lata, tak jak mam różnice między Aleksem i Maja. Tzn różnica super. Aleks bardzo opiekuńczy, nie był zazdrosny o Maje, od początku to jego oczko w głowie. Tylko że względu na siebie chce mieć pieluchy jak najszybciej za sobą :)

Syn 20 lipca kończy 5 lat. Maja 28 lipca roczek :) chcemy zacząć ststsc się po sierpniowym okresie bo znów chce termin porodu jak już będzie ciepło :)
U mnie z Aleksem to było tak że zaczęła się akcja też w 35 tc. Ale wstrzymali. Ponownie akcja zaczęła się różno w terminie porodu ale nie było postępów porodu i cc.
Drugie cc 35tc, akcja skurczowa, ból od blizny, więc nawet nie próbowali wstrzymać tylko cc.
Mój lekarz powiedział że trzecie też na 90% będzie z okolic 35-36 tc. Ze najwidoczniej dla mojego organizmy i moich dzieci jest to wystarczająco. Bo Aleks w 40 był już jak przenoszony, seledynowe wody. A Maja 35tc, wydolna oddechowo i wszystko ok było, tylko tyle że 2450, no ale ja jak się urodziłam w terminie miałam 2650... Więc drobna pewnie po mnie będzie.
No to u mnie mniejszą różnica i macica musi chyba trochę odpocząć, dzięki za info :-)

reklama
My w domu wlasnie od porodu mlodego. Komfort ogromny nie wiem jakbym zorganizowal dzwiganie wozka i chodzenie na spacery z 2

Do góry