reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Cudowna [emoji76] gratulacje [emoji3590]
My z Daga już odpoczywamy [emoji3590] od wczoraj od około 22 zaczęły mi się skurcze, najpierw myślałam że straszaki więc dopiero jakoś po 2 się ogarnelismy i pojechalismy do szpitala. Nie było źle ale też nie super łatwo ale jest Daga urodzona dziś o 9.56, 3520g 56cm 10/10 [emoji3590]więcej napiszę za jakiś czas jak nabiore siły [emoji6]

Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki [emoji8][emoji8]Zobacz załącznik 981144

reklama
Cudowna [emoji76] gratulacje [emoji3590]
O fajnie, że akurat się pojawilas bo pytałam też u siebie na wątku, a ty wiem, że taka sytuację miałaś ;) mam od neurochirurga zaświadczenie ze wskazaniem rozwiązania ciąży poprzez CC i teraz powiedz mi lekarz jakoś to wpisuje w kartę ciąży albo coś ? Bo to że ustalimy sobie CC nie wiem na 5 sierpień nie znaczy że gagatek nie zechce wyjść 25 lipiec a przecież nie raz tak jest że lekarz mówi oo tu jeszcze porodu nie będzie a kilka h później wody odchodzą :)

Kochana nie wiem jak to od zaleceniem od specjalistów. Ja miałam z urzędu że tak powiem cc, bo poprzedni poród też skończył się przez cc. A to że pierwszy poród był cc miałam w karcie i to że wylądowałam wcześniej rodzic, a mojego ginekologa nie było to i tak była moja decyzja że chce cc i nikt nawet nie próbował dyskutować inaczej. Poza tym w trakcie porodu wyszło że macica przy skurczach może strzelić w każdym momencie, więc wiesz [emoji23] nie wiem jak to od specjalistów. Ale myślę że albo to jest wpiete w kartę albo masz nosić że wszystkimi dokumentami z kartą ciąży przy sobie w razie czego i jak trafisz do szpitala to masz to na papierze
O fajnie, że akurat się pojawilas bo pytałam też u siebie na wątku, a ty wiem, że taka sytuację miałaś ;) mam od neurochirurga zaświadczenie ze wskazaniem rozwiązania ciąży poprzez CC i teraz powiedz mi lekarz jakoś to wpisuje w kartę ciąży albo coś ? Bo to że ustalimy sobie CC nie wiem na 5 sierpień nie znaczy że gagatek nie zechce wyjść 25 lipiec a przecież nie raz tak jest że lekarz mówi oo tu jeszcze porodu nie będzie a kilka h później wody odchodzą :)

Ewentualnie na skierowaniu na cc które masz cały czas ze sobą też jest wpisane dlatego cc. Musiałabym poszukać moich papierów. I w razie czego skierowanie na cc też możesz pokazać jaki powód tam jest.

Ewentualnie na skierowaniu na cc które masz cały czas ze sobą też jest wpisane dlatego cc. Musiałabym poszukać moich papierów. I w razie czego skierowanie na cc też możesz pokazać jaki powód tam jest.
Tylko skierowanie to pewnie otrzymuje dopiero przed samym pójściem do szpitala, muszę podpytać lekarza jak to u nas właśnie działa :)) dzięki :)

Ja dostałam dwa tyg przed tym jak wylądowałam w szpitalu, a 4 tyg przed terminem cc który miałam umówiony z moim gin chociaż tego nawet nie wyciągałam. Tylko mówię że ja w karcie miałam że poprzedni poród cc więc tu tak ma prawde nie trzeba by mi było skierowania.

Kaaamilaa Gratulacje kochana [emoji7][emoji7][emoji7] malutka piękna. Cieszcie się sobą ile wlezie.

Mosty gotowa jesteś? [emoji6]

Ja dostałam dwa tyg przed tym jak wylądowałam w szpitalu, a 4 tyg przed terminem cc który miałam umówiony z moim gin chociaż tego nawet nie wyciągałam. Tylko mówię że ja w karcie miałam że poprzedni poród cc więc tu tak ma prawde nie trzeba by mi było skierowania.
Jasne u ciebie to też inna sprawa :) trochę się boje żeby nie trafić na jakiegoś konowała który będzie podważał decyzję tego neurochirurga:/

Dziewczyny ile wcześniej ubierałyście łóżeczka przed porodem ? Pomijam już kwestie, że podobno nie wolno wcześniej rozkładać łóżeczek już wszystkie te zabobony znam mamy i teściowej [emoji23] już widzę jak mój mąż ubrał by pościel w łóżeczku ;p

reklama
Do góry