reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Powiem wam ze zakladanie cewnika mnie mocno stresowalo. Wziernik pierwszy za maly, drugi za krotki.. Trzeci.. Bylo niezle ale zaczal go rozwierac i pękł we mnie w srodku. Kilka odlamkow odskoczylo na zewnatrz a on mi palcem gmeral i wydobywal to co we mnie. Pozniej metalowym wziernikiem juz poszlo ladnie.

Koszmar! Nic cie na dole nie boli? Wyjął wszystko z tego plastiku?

reklama
Koszmar! Nic cie na dole nie boli? Wyjął wszystko z tego plastiku?
Tak wszystko wyjęte ale przestraszona bylam.
Tylko tez go rozumiem bo teraz produkują plastikowe bo wygodniej.. A jednak metalowe sprawdzone przez lata.
Ja tego mojego Filipka nigdy nie urodze. A najbardziej zla jestem ze na ostatniej rozmowie M z lekarzem wyraznie bylo mowione ze w moim przypadku ciaza musi byc zakonczona w niedzielę lub poniedziałek. Cos im sie znow plany zmienily.

Tak wszystko wyjęte ale przestraszona bylam.
Tylko tez go rozumiem bo teraz produkują plastikowe bo wygodniej.. A jednak metalowe sprawdzone przez lata.
Ja tego mojego Filipka nigdy nie urodze. A najbardziej zla jestem ze na ostatniej rozmowie M z lekarzem wyraznie bylo mowione ze w moim przypadku ciaza musi byc zakonczona w niedzielę lub poniedziałek. Cos im sie znow plany zmienily.

A podają jakieś powody dla których dziś nie mogłaś urodzić jak zakładali wcześniej?

A podają jakieś powody dla których dziś nie mogłaś urodzić jak zakładali wcześniej?
Problem w tym ze tu kazdego razu inny lekarz i inne info. Widzisz w czwartek jeden rano na obchodzie mowil ze kolejna proba indukcji w piątek.. A po poludniu inny wypuścił mnie do domu. A jeszcze inny rozmawial z M i tlumaczyl mu wszystko dlaczego tak sie indukuje i dlaczego musze zakonczyc ciaze. Dzis cewnik zakladak i pilnuje mnie jakis lekarz nowy jego tu wczesniej nie bylo. I tak kazdy sobie robi co chce. A co do cc to tylko moj lekarz ma wladze to klepnac jako ordynator.

Problem w tym ze tu kazdego razu inny lekarz i inne info. Widzisz w czwartek jeden rano na obchodzie mowil ze kolejna proba indukcji w piątek.. A po poludniu inny wypuścił mnie do domu. A jeszcze inny rozmawial z M i tlumaczyl mu wszystko dlaczego tak sie indukuje i dlaczego musze zakonczyc ciaze. Dzis cewnik zakladak i pilnuje mnie jakis lekarz nowy jego tu wczesniej nie bylo. I tak kazdy sobie robi co chce. A co do cc to tylko moj lekarz ma wladze to klepnac jako ordynator.

A kiedy on będzie? Nie możesz do niego zadzwonić?

reklama
Za 2 godz wyciagaja chyba cewnik. Jak dotąd nie zmienilo sie nic ale zbada mnie po wyjęciu i oceni. O 7 rano oxytocyna i porodowka. Jesli do 12 nie ruszy nic.. To wtedy cc jeszcze jutro mi zrobia

Dobrze, ze w miare znosisz ten cewnik. Dla mnie bol jak go mialam był niewyobrazalny. I wiesz, ze do 12 to tylko potrwa jakby co. Jutro najpozniej Filipek huura :)

Do góry