reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Powiem wam ze zakladanie cewnika mnie mocno stresowalo. Wziernik pierwszy za maly, drugi za krotki.. Trzeci.. Bylo niezle ale zaczal go rozwierac i pękł we mnie w srodku. Kilka odlamkow odskoczylo na zewnatrz a on mi palcem gmeral i wydobywal to co we mnie. Pozniej metalowym wziernikiem juz poszlo ladnie.

Koszmar! Nic cie na dole nie boli? Wyjął wszystko z tego plastiku?

reklama
Koszmar! Nic cie na dole nie boli? Wyjął wszystko z tego plastiku?
Tak wszystko wyjęte ale przestraszona bylam.
Tylko tez go rozumiem bo teraz produkują plastikowe bo wygodniej.. A jednak metalowe sprawdzone przez lata.
Ja tego mojego Filipka nigdy nie urodze. A najbardziej zla jestem ze na ostatniej rozmowie M z lekarzem wyraznie bylo mowione ze w moim przypadku ciaza musi byc zakonczona w niedzielę lub poniedziałek. Cos im sie znow plany zmienily.

Tak wszystko wyjęte ale przestraszona bylam.
Tylko tez go rozumiem bo teraz produkują plastikowe bo wygodniej.. A jednak metalowe sprawdzone przez lata.
Ja tego mojego Filipka nigdy nie urodze. A najbardziej zla jestem ze na ostatniej rozmowie M z lekarzem wyraznie bylo mowione ze w moim przypadku ciaza musi byc zakonczona w niedzielę lub poniedziałek. Cos im sie znow plany zmienily.

A podają jakieś powody dla których dziś nie mogłaś urodzić jak zakładali wcześniej?

A podają jakieś powody dla których dziś nie mogłaś urodzić jak zakładali wcześniej?
Problem w tym ze tu kazdego razu inny lekarz i inne info. Widzisz w czwartek jeden rano na obchodzie mowil ze kolejna proba indukcji w piątek.. A po poludniu inny wypuścił mnie do domu. A jeszcze inny rozmawial z M i tlumaczyl mu wszystko dlaczego tak sie indukuje i dlaczego musze zakonczyc ciaze. Dzis cewnik zakladak i pilnuje mnie jakis lekarz nowy jego tu wczesniej nie bylo. I tak kazdy sobie robi co chce. A co do cc to tylko moj lekarz ma wladze to klepnac jako ordynator.

Problem w tym ze tu kazdego razu inny lekarz i inne info. Widzisz w czwartek jeden rano na obchodzie mowil ze kolejna proba indukcji w piątek.. A po poludniu inny wypuścił mnie do domu. A jeszcze inny rozmawial z M i tlumaczyl mu wszystko dlaczego tak sie indukuje i dlaczego musze zakonczyc ciaze. Dzis cewnik zakladak i pilnuje mnie jakis lekarz nowy jego tu wczesniej nie bylo. I tak kazdy sobie robi co chce. A co do cc to tylko moj lekarz ma wladze to klepnac jako ordynator.

A kiedy on będzie? Nie możesz do niego zadzwonić?

reklama
Za 2 godz wyciagaja chyba cewnik. Jak dotąd nie zmienilo sie nic ale zbada mnie po wyjęciu i oceni. O 7 rano oxytocyna i porodowka. Jesli do 12 nie ruszy nic.. To wtedy cc jeszcze jutro mi zrobia

Dobrze, ze w miare znosisz ten cewnik. Dla mnie bol jak go mialam był niewyobrazalny. I wiesz, ze do 12 to tylko potrwa jakby co. Jutro najpozniej Filipek huura :)

Do góry