reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja przebierałam chłopca i dziewczynkę i chłopca łatwiej "ogarnąć" [emoji23] dziewczynce wchodzą tu i ówdzie różne rzeczy [emoji23] ale to wiecie jednorazowo jak to robiłam bo pewnie później to nie ma żadnego znaczenia [emoji14]
Najgorsza jest kupka ktora sie dostanie do srodka.. Moja Julcia jako noworodek miala prawie 40 stopni goraczki i infekcje ukladu moczowego. I tak do dzis zdarzaja sie jej infekcje od czasu do czasu.. :(

reklama
Najgorsza jest kupka ktora sie dostanie do srodka.. Moja Julcia jako noworodek miala prawie 40 stopni goraczki i infekcje ukladu moczowego. I tak do dzis zdarzaja sie jej infekcje od czasu do czasu.. :(
No właśnie, a wymyć ją z tych wszystkich zakamarków to najlepiej pod wodę od razu wsadzić ;)
Jak się czujesz ? Rozumiem, że postępu brak ?

No właśnie, a wymyć ją z tych wszystkich zakamarków to najlepiej pod wodę od razu wsadzić ;)
Jak się czujesz ? Rozumiem, że postępu brak ?
Bez zmian. Ale koktajl ktory zaplanowalam wypić wypije rano jak juz wstanę :) na kwietniu 3 dziewczyny po nim urodzily :D
M kupil mi wczoraj olejek i zobaczymy.. Najwyzej troszke pobiegam do wc.

Bez zmian. Ale koktajl ktory zaplanowalam wypić wypije rano jak juz wstanę :) na kwietniu 3 dziewczyny po nim urodzily :D
M kupil mi wczoraj olejek i zobaczymy.. Najwyzej troszke pobiegam do wc.
Mnie to po tym koktajlu dużo w toalecie nie gonilo. Spodziewałam się lepszego efektu. Ale faktycznie tego dnia jeszcze urodziłam. Ale bylam wtedy już w dniu terminu.

Ann no wiem wiem :) to co innego.
Natomiast rozumiem Malliny determinacje. Jest wykonczona i wszystko ja boli to chwyta sie wszystkiego.
Powiem Wam, że ja mam dosyć chora znudzona 2 latka+ 2 miesieczniak= depresja matki

reklama
Kolejna rzecz która warto zapamiętać by urodzić szybciej ;) - olejek rycynowy. Nigdy nie próbowałam.

Jak na ciebie @Maliina zadziała to i ja się na to pisze od 20.08! [emoji178]
Na tyle czasu przed terminem i z powodu "widzimisię że chce już urodzic" to bym tego nie polecala, bo tak jak Wiktorka pisze to jest taki środek co nie wiadomo do końca co się zadzieje. Tak mi sie wydaje. Ja czytałem, że często dziewczyny to pija, ale jak już akcja trwa i to jest w celu oczyszczenia się, a jak wiemy oczyszczenie organizmu trochę może przyspieszyć poród, no i robią to zazwyczaj pod nadzorem poloznej.

Do góry