reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Na oddziale zrobili ktg i usg. Lekarz był zdziwiony kiedy mowilam, ze z dzisiaj waga dziecka 3700. Mowi, ze 3100 gora. Az sie zmartwilam, ze nie rosla :/ nie wiem jak oni to badają, ze i tak nie wiadomo.
Cisnienie mialam juz 160/90. Dostalam leki i spadlo. Jutro od rana jest moj lekarz prowadzacy zobaczymy co powie. Im sie chyba na noc nic nie chcialo :p wiec jutro sie okaze co dalej. Mam nadzieje, ze nie bede tu lezec tydzien i do domu dalej z brzuchem

reklama
Dopadła mnie grzybica niestety. Wizytę mam 4 kwietnia. Mam clotrimazolum posmarowałam już dzisiaj bo provag nie daje ukojenia. Jeszcze bardziej po nim szczypie :( Powiedzcie mi kochane czy jest bezpieczny w ciąży ten clotrimazolum maść? Jestem teraz w 8/9 tygodniu ciąży. Boje się, żeby ta grzybica nie narobiła szkód.

Odebrałam wyniki i ZDROWA DZIEWCZYNKA [emoji7][emoji7][emoji7]
gratuluje, wspaniałe wieści ❤️❤️
Bylam na wizycie. 39+1 waga 3700. Skierowanie na patologie ciazy, bo cisnienie 140/100. Lekarz chce zebym juz urodzila.
Jestem w panice :o moze byc tak,ze mnie jeszcze odesla do domu przed, albo wroce juz z dzidzia. Ale sie boje luuuuudzie
będzie dobrze, nie stresuj się! A waga się nie sugeruj, u mnie też były rozbieżności i nie miało to żadnego wpływu na Zośkę, pomiary to bardzo niedokładna rzecz ;)

Dopadła mnie grzybica niestety. Wizytę mam 4 kwietnia. Mam clotrimazolum posmarowałam już dzisiaj bo provag nie daje ukojenia. Jeszcze bardziej po nim szczypie :( Powiedzcie mi kochane czy jest bezpieczny w ciąży ten clotrimazolum maść? Jestem teraz w 8/9 tygodniu ciąży. Boje się, żeby ta grzybica nie narobiła szkód.

Tak to bezpieczne.

Na oddziale zrobili ktg i usg. Lekarz był zdziwiony kiedy mowilam, ze z dzisiaj waga dziecka 3700. Mowi, ze 3100 gora. Az sie zmartwilam, ze nie rosla :/ nie wiem jak oni to badają, ze i tak nie wiadomo.
Cisnienie mialam juz 160/90. Dostalam leki i spadlo. Jutro od rana jest moj lekarz prowadzacy zobaczymy co powie. Im sie chyba na noc nic nie chcialo [emoji14] wiec jutro sie okaze co dalej. Mam nadzieje, ze nie bede tu lezec tydzien i do domu dalej z brzuchem
Mój gin zmierzył drugiego syna na 4 kg 2-3 dni przed porodem. W dniu porodu pojawiła się na izbie j zrobili mi USG, a tam zdziwko ale i radość bo planowany vbac, doktor zmierzył syna na max 3500g. Jak się urodził w tym samym dniu miał 3920g także pamiętaj usg, dokładność lekarza, ułożenie dziecka. Wszystko ma wpływ. Nie martw się. Urodzisz, a dziecko będzie miało idealna wagę.

Ja jak szlam z ciąża w 42tyg to na oddziale nagle wyszło, że dziecko jest o tydzien młodsze! [emoji33] i chcieli mnie odesłać! Jak sie urodził miał 3810g jakbym go jeszcze z tydzien nosiła to na bank pyknąłby 4kg! [emoji33]

Cisnienie mialam juz 160/90. Dostalam leki i spadlo. Jutro od rana jest moj lekarz prowadzacy zobaczymy co powie. Im sie chyba na noc nic nie chcialo [emoji14] wiec jutro sie okaze co dalej. Mam nadzieje, ze nie bede tu lezec tydzien i do domu dalej z brzuchem
Różnicami pomiarów na różnych sprzętach bym się nie przejmowała :)) wystarczy, że lekarz nie dokładne zmierzy brzdąca i już różnica się robi :)) urodzisz i będzie w sam raz nawet sobie nie potrzebnie tym głowy nie zaprzątaj! ;)
Spokojnie możesz, ale z grzybicą to i tak gin musi wypisać leki bo będzie nawracała, ale spokojnie nie jest to coś groźnego dla brzdąca nie jedna ma infekcje czy grzybicę w ciąży :)

MalaMi24 ta maść nie zaszkodzi ale najepiej podejść do ekarza, da odpowiednie globulki i szybko przejdzie ;)

Liczba, wow to lada chwila będziesz tulić okruszka <3 Co do wagi to jak dziewczyny piszą. często jest tak że jest granica błędu ok 300g. Informuj nas na bieżąco w sytuacji jak tylko będziesz mogłą. My tu e-ciotki trzymamy kciuki za Was ;)

Martoosia 19tc <3

Myślałam że dzisiaj będę w końcu spała jak dziecko a tu lipa, oczy jak 5zł i Mały też co chwila pobudka z płaczem. Dzisiaj paskudna pogoda, mżawka, pochmurno ehh

reklama
U nas niby pochmurnie było od rana, ale na szczęście ciepło. Teraz widzę, że zaczyna się rozpogadzać :)

Tak, już zaczynamy 19tc [emoji173]️ jestem w szoku. Od 10tc ucieka mi czas jak szalony [emoji23] najpierw wszystko szło tak wolno, a teraz koszmarnie pędzi! [emoji33] za dwa tygodnie połowa ciąży za nami! [emoji33][emoji33][emoji33][emoji33]

Do góry