reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hej [emoji6] rzeczywiście wasze ciążę to mi uciekają błyskawicznie, ale to tak zawsze jest, że nasze dluza się najbardziej. Chociaż ja jutro zaczynam 29 tydzień i sama się zastanawiam kiedy to zleciało...
Dzisiaj się obudziłam z jakimś dziwnym bólem pęcherza, tak jakbym przez noc przetrzymała mocz a wstawałam.. teraz przy każdym kroku czuje taki ból

reklama
Malina współczuję, dobrze że masz to już za sobą i przestało boleć.

Ann a ile ma lat synek? Jej ciało już powoli przygotowuje się do porodu :)

Cukier.wanilinowy a jak tam synuś, jaką wagę już ma? To w sumie max za 4tyg już będziesz go tulić [emoji7]

Liczba rany ty już końcówka ciąży. Mam nadzieję że mężowi uda się jednak i będziecie razem przez te pierwsze i najtrudniejsze dni.

Paulina pije czarną sypaną albo americano. Max 2 filiżanki. Od kawy z mlekiem czy latte dalej mnie odrzuca :(. 3mam kciuki za prenatalne [emoji106]

Martoosia gdzies slyszalam że rozpuszczalna kawa ma mało co wspólnego z prawdziwą kawą.

Dzisiaj dzwoniła do mnie kolezanka która lezy w szpitalu. Jest w ciąży bliźniakami i jest to ciąża jednokosmowkowa, dwuowodniowa i chłopcy są ułożeni że jeden główką w dół a drugi do góry. Do tego jeden obkręcony pępowiną. Całą ciążę miała mówione że będzie CC. Lekarz ją teraz położył na tydzień do szpitala żeby mieć ją na oku i w poniedziałek miała mieć rozwiązanie, a tu sobie dzisiaj ordynator naszego szpitala zarządził że ma jednak rodzić naturalnie [emoji44][emoji50] jej lekarz mówi że nie może podważyć decyzji ordynatora. Masakra. Sama jestem wściekła że te stare dziady na stołkach mają decydować jak mamy rodzić, rozumiem normalną sytuację ale tam gdzie trzeba zrobić CC? Wspaniała Polska. A jeszcze nasze piękne miasto. Jeszcze się dowiedziałam że mieli na oddziale patologii gdzie koleżanka lezey, teraz dziewczynę z półpaścem która od kilku dni zgłaszała położnym że jakieś krostki jej wyskoczyły a te nic sobie nie robiły z tego a potem po kilku dniach panika i tamtą do izolatki. Następnie dezynfekcja sali i lazienek. A najlepsze jest to ze z nią na sali leżały dziewczyny z noworodkami bo na położnictwie nie było już miejsc [emoji850]
Ann tydzien temu mial 1500 (dokladnie 32+0) a kolejne usg za tydzien w czwartek wiec zobaczymy. Mam nadzieje ze nadal przybiera tak w miare zeby nie musieli go jeszcze wyciagac i zebysmy dotrwali do tego 38 tyg z racji ze ma mala wage wole zeby poczekal chwile i lepiej funkcjonowal.

Kochane 19 kwietnia jestem już umówiona na prenatalne. 1 kwietnia jeszcze idę na usg piersi. W przyszłym tygodniu jadę na badania krwi ciekawa jestem jak wyjdą. Już się nie mogę doczekać piątku jak mi szwy wyjmą [emoji4][emoji175] Dobrze się czuje, mdłości miewam ale bez żadnych wymiotów. Szybciej się trochę mecze ale w dalszym ciągu spacerki i w końcu się nie stresuje. Myślę o dzidziusiu, mężu i tego się trzymam [emoji847][emoji847]
Nadrabiam zaległości w Waszych postach bo długo nie zerkałam co u Was [emoji847]

Ostatnia edycja:
Kochane 19 kwietnia jestem już umówiona na prenatalne. 1 kwietnia jeszcze idę na usg piersi. W przyszłym tygodniu jadę na badania krwi ciekawa jestem jak wyjdą. Już się nie mogę doczekać piątku jak mi szwy wyjmą [emoji4][emoji175] Dobrze się czuje, mdłości miewam ale bez żadnych wymiotów. Szybciej się trochę mecze ale w dalszym ciągu spacerki i w końcu się nie stresuje. Myślę o dzidziusiu, mężu i tego się trzymam [emoji847][emoji847]
Nadrabiam zaległości w Waszych postach bo długo nie zerkałam co u Was [emoji847]
Juz na prenatalne ? [emoji33]
Kciuki za badania i za usg piersi [emoji110][emoji110]
Ty 19.04 prenatalne a ja 15.04 połówkowe! [emoji33][emoji33][emoji33] juz teraz życze powodzenia!
Ale ty juz daleko tez jestes [emoji33]

reklama
A ja do 8 urodze :D zapowiada się ekscytujący miesiac ;D
Ale Ci zazdroszczę, już tak blisko chociaż słyszę i czytam, że ten czas przed dłuży się najbardziej. Mi też się dłuży, choć od kwietnia to pewnie zleci momentalnie [emoji6]
Czekam tylko na wiosnę, bo przy tej pogodzie to depresji można w domu dostać

Do góry