reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

trzymam kciuki, chociaż skoro USG wyszło ok, towynikto raczej tylko formalność, na pewno będzie dobrze!
rany, współczuję takich akcji, zwłaszcza w ciąży, dobrze, że się już uspokoiło!
no nóż się w kieszeni otwiera gdy słyszę takie historie!
Mój mąż poszedłby z awantura do dyrektora szpitala, a ja bym się pewnie wypisala na własne żądanie i pojechała gdzie indziej rodzic,nie ryzykowałbym zdrowia dzieci przy takich wskazaniach do snu.

U nas spokojnie, powoli organizujemy sobie życie z nasza Księżniczka, stabilizujemy laktację i organizujemy jakiś porządek, ale każdy dzien i noc niosą coś nowego, więc ciężko wpaść w rutyne.
@liczba wspolczuje końcówki, ona zazwyczaj jest ciężka, ale jak będzie już dzidziuś to wspomnisz brzuszek z nostalgia ;)
Mam taką nadzieję [emoji6]

U niej nie jest łatwo bo niestety została sama, facet okazał się kawał h... Że tak napiszę. A tak wogole zadzwoniła właśnie że urodziła [emoji7] od wczoraj miała zapalenie w nerce i kroplówki podawane i po tych dzisiejszych rewelacjach od ord. Dostała gorączki potem ciśnienie dzieciom zaczęło skakać i polecieli na blok. Wszystko jest dobrze, maluchy zdrowe ;)

reklama
Ann89 synek ma 2,5 roku. Do tej pory był tak pogodnym dzieciątkiem że to nie poznaje. Potrafi od samego rana do nocy o coś marudzić. Kiedyś wszystko robił z uśmiechem i nie protestując. Może to już taki wiek, a ja starszemu przypielam łatkę że taka maruda. Starszy ma 4,5 roku i potrafi dac popalić.

Paulina ja pije codziennie od początku ciąży jedna mocna świeżo parzona kawę z mlekiem. Taka lubię najbardziej, na więcej w ciągu dnia nawet nie mam ochoty. Z tego co mówią lekarze to można jedna mocna lub dwie słabe kawy wypić w ciągu dnia. Wszystko zalezy od jakiejś tam ilosc kofeiny zawartej w kawie, ale ja nie zaglebialam się w ilości tej kofeiny bo uznałam że nie przekraczam ta jedna kawa.
I kciuki za badania [emoji4]

Martoosia ja też słyszałam że rozpuszczalna jest mniej zdrowa niż parzona. Oczywiście tak można ze wszystkim porównać. Na pewno nie dzieje się przez to nic złego maluszkowi waszemu [emoji6]

Ann89 Jak dobrze czytać ze maluszki zdrowe sie urodziły [emoji7]

U niej nie jest łatwo bo niestety została sama, facet okazał się kawał h... Że tak napiszę. A tak wogole zadzwoniła właśnie że urodziła [emoji7] od wczoraj miała zapalenie w nerce i kroplówki podawane i po tych dzisiejszych rewelacjach od ord. Dostała gorączki potem ciśnienie dzieciom zaczęło skakać i polecieli na blok. Wszystko jest dobrze, maluchy zdrowe ;)

Ufff dobrze, że jednak cc. Ale szkoda, że dziewczyna cierpiała przez nerki :/

Wspaniale że się dobrze skończyło, lepsze zapalenie w nerce niż ryzykowny sn, mam w głowie przypadek tych blizniaczek sztangisty Bartłomieja Bońka, przez błędy lekarzy jedna z dziewczynek zmarła :sad: Nigdy nie pojmę jak można zostawić kobietę w ciąży, porzucić swoje dziecko, jak patrzę na Zosię i męża to wiem że nikt nie byłby w stanie go od niej odciągnąć, taka miłość że aż się wzruszam ❤️ córeczka tatusia :-D dobrze, że mam cycki, bo całkiem by mu ja ukradł :D

Ann89 synek ma 2,5 roku. Do tej pory był tak pogodnym dzieciątkiem że to nie poznaje. Potrafi od samego rana do nocy o coś marudzić. Kiedyś wszystko robił z uśmiechem i nie protestując. Może to już taki wiek, a ja starszemu przypielam łatkę że taka maruda. Starszy ma 4,5 roku i potrafi dac popalić.

Paulina ja pije codziennie od początku ciąży jedna mocna świeżo parzona kawę z mlekiem. Taka lubię najbardziej, na więcej w ciągu dnia nawet nie mam ochoty. Z tego co mówią lekarze to można jedna mocna lub dwie słabe kawy wypić w ciągu dnia. Wszystko zalezy od jakiejś tam ilosc kofeiny zawartej w kawie, ale ja nie zaglebialam się w ilości tej kofeiny bo uznałam że nie przekraczam ta jedna kawa.
I kciuki za badania [emoji4]

Martoosia ja też słyszałam że rozpuszczalna jest mniej zdrowa niż parzona. Oczywiście tak można ze wszystkim porównać. Na pewno nie dzieje się przez to nic złego maluszkowi waszemu [emoji6]

Ann89 Jak dobrze czytać ze maluszki zdrowe sie urodziły [emoji7]

A może to jakiś kryzys albo skok? Mój młody też tak się budził z krzykiem ok 3lat. Też zauważyłam że jak jest pełnia w nocy to na 100% będą u nas pobudki.
Mój Hubert dzisiaj obudził się o 3:00 w nocy z krzykiem i płaczem że jest głodny. Nie dał się uspokoić to wparowałam do kuchni żeby jakąś kanapkę na szybko sklecić, wracam... a on śpi ;) no i co, zjadłam i też poszłam spać hehe

Ufff dobrze, że jednak cc. Ale szkoda, że dziewczyna cierpiała przez nerki :/
Rany zobacz jak jesteśmy już wysoko :D <3 a przecież chwila na testy sikałyśmy heh.

Wspaniale że się dobrze skończyło, lepsze zapalenie w nerce niż ryzykowny sn, mam w głowie przypadek tych blizniaczek sztangisty Bartłomieja Bońka, przez błędy lekarzy jedna z dziewczynek zmarła :sad: Nigdy nie pojmę jak można zostawić kobietę w ciąży, porzucić swoje dziecko, jak patrzę na Zosię i męża to wiem że nikt nie byłby w stanie go od niej odciągnąć, taka miłość że aż się wzruszam ❤️ córeczka tatusia :-D dobrze, że mam cycki, bo całkiem by mu ja ukradł :D
Daj spokój, ale ja uważam że karma wraca.
Jej ciekawe czy jak u nas będzie dziewczynka to czy też będzie tatusiowa :) I będzie wtedy po równo, synuś mamusi i córcia tatusia :D

prawda? ALe u ciebie szybciej mi twoja ciąża leci heh. A jak tam czujesz już ruchy? Jak tam chłopcy reagują na wieść o nowym członku rodziny?
Od czasu do czasu czuję, jak coś tam się przelewa, czasem puknie, ale jeszcze nie są to jakieś regularne ruchy. Nasz maluch zawsze był mniejszy niż wychodzi z OM, więc liczę, że jest te kilka dni do tyłu i może mieć mniej siły by się przez matki tłuszcze przebić by go czuć wyraźniej. Ale na to jeszcze wierzę, że przyjdzie czas. Najgorsze kopniaki i wciskanie się w żebra przed nami ;)
A chłopcy w sumie się chyba cieszą. Mega nastawieni są na siostrę. Mój starszy to rozumie, że mama nie może dźwigać, dużo pomaga, bo mówi, że mam mu urodzić zdrową fasolkę ;) kochany! A młodszy czeka na kompana do zabawy :D już planuje jakie zabawki uszykuje itp. więc na swój sposób chyba też nie może się doczekać :D

reklama
hej dziewczyny!
do kiedy należy wykonać badania prenatalne? do 12tc maksymalnie? jeżu... zielona jestem w tych sprawach

Do góry