reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Dziewczyny można łososia wędzonego w ciąży? Taka mnie naszła ochota że spróbowałam troszkę bo kupiłam na i prze urodzinową synka i tak się na mnie ten łosoś patrzył w lodówce że się skusiłam [emoji85]
Jesli wedzony na cieplo to jak najbardziej, smacznego ! [emoji14]
Na zimno nie mozna niestety..

reklama
Za mna chodzi tatar [emoji24][emoji24] mojemu juz jakis czas temu powiedzialam ze ma mi przywieźć do szpitala po porodzie [emoji85]

A ja ciagle pije teraz gazowana wode, oranzade i cole czasem . Nie moge się powstrzymać, budzi mnie w nocy i muuuusze i to tak duzo, ze az mnie zapowietrza

Kurcze nie mam pojęcia jak wędzony, kupiłam brzuszki łososia na wagę, nie pytałam się jak wędzone [emoji848]
Hmm no tego to nie wiem [emoji848] trzeba by pytac w sklepie..ale spokojnie jeden maly kawalek nawet na zimno nie zaszkodzi [emoji6]
A ja ciagle pije teraz gazowana wode, oranzade i cole czasem . Nie moge się powstrzymać, budzi mnie w nocy i muuuusze i to tak duzo, ze az mnie zapowietrza
Jeju cola...tak bym chciala a nie moge...pogarsza mi zgage [emoji849]

Ja jem wędzonego na zimno. Jak to brzuszki na wagę to obstawiam, że to wędzona na ciepło. Na zimno to zazwyczaj te paczkowane takie co wyglądają trochę na surowe.

Nam na szkole rodzenia odradzano łososia w ogóle, wędzony na zimno - ryzyko zatrucia, wędzony na ciepło - substancje kancerogenne, a ogólnie hodowla tej ryby jest mocno zanieczyszczona i w ciąży lepiej jej unikac. Ale wiadomo, każda z nas ma swój rozum, i od czasu do czasu zgrzeszy, ja jadłam czasami makrele wędzona i szproty, mam nadzieję, że młodej nic od tego nie będzie :wink:

Od mojej ostatniej wizyty minelo 2,5tygodnia [emoji57] a jeszcze poltora do następnej [emoji849]
Półtora bym przeżyła, a ja jeszcze 3 tyg i to będą połówkowe już mam gacie pełne jak pomyślę ..
Ojejku jak późno masz te wizyty. Czy ile tam chodzisz? Ja mam co trzy tygodnie.
Marta standardowo są co 4 tyg, rzadko kiedy zlecają co 3 :) bynajmniej u mnie w mieście tak jest ;)...
Haha [emoji23][emoji23]

Do wizyty tyle czasu jeszcze a w sobote musze isc na wyniki [emoji51] znow posiew moczu, morfo, tsh i glukoza
Co ile badasz TSH? Mi gin nie zleca bo jestem pod opieką endo i dopóki miałam bardzo niskie to robiłam co 4 tyg, a teraz jak mam już normalne bez leków od listopada to kazała powtórzyć dopiero w maju i trochę się boje czy 3 msc to nie za długo, zastanawiam się czy może nie skoczyć w marcu sama dla siebie
Ja dzis labo zaliczylam i w poniedziałek wizyta.
Moje wizyty byly zawsze co 4 tyg teraz dopiero mam co 2 tyg.
Który masz tydzień ? Zastanawiam się właśnie od którego tyg są te wizyty co 2 tyg ;)...
Ja kolejna wizyte mam dopiero 20 marca.
Ja 21 marca
Byle by tylko dzieciątko zdrowe rosło to najważniejsze [emoji7][emoji7]
Dokładnie :)
Właśnie miałam Was pytać kochane bo mój ginekolog też był w szoku hehe i podzielal moje szczęście, że to zapomniałam zapytać. Badania z krwi i resztę to dopiero później będę robić prawda? Hehe ja taka byłam szczęśliwa, że zapomniałam o tym l4 [emoji23][emoji23] Haha i potem Pani z rejestracji powiedziała, że podejdzie do niego jak troszkę będzie miał wolnego czasu i zapyta to[emoji846] Ale dostałam bez problemu [emoji847][emoji847]
Ja miałam zlecone po drugiej wizycie gdzie było już serduszko, niektórzy zlecają od razu jak jest pęcherzyk bardzo różnie to bywa ;) jeśli chodzisz prywatnie to przygotuj się na niemały koszt tych pierwszych badań :/
My już po wizycie. Mała ma 800g i wyprzedza termin cały czas o półtorej tyg [emoji6] szyjka 4cm, jeszcze dłuższa niż na połówkowych także nic tylko się cieszyć [emoji4]
Super :) mi ostatnio gin mierzył szyjkę to też 4 cm, ale u mnie 16 tc ;)
Za mna chodzi tatar [emoji24][emoji24] mojemu juz jakis czas temu powiedzialam ze ma mi przywieźć do szpitala po porodzie [emoji85]
Ej dlaczego to napisałaś ? Tatar mmmm i już mi ślina leci do samego pasa [emoji23]
Nam na szkole rodzenia odradzano łososia w ogóle, wędzony na zimno - ryzyko zatrucia, wędzony na ciepło - substancje kancerogenne, a ogólnie hodowla tej ryby jest mocno zanieczyszczona i w ciąży lepiej jej unikac. Ale wiadomo, każda z nas ma swój rozum, i od czasu do czasu zgrzeszy, ja jadłam czasami makrele wędzona i szproty, mam nadzieję, że młodej nic od tego nie będzie :wink:
Myślę, że raz kiedyś nie zaszkodzi :) ja też kiedyś czytałam artykuł, że łosoś jest bardzo zanieczyszczony i lepiej unikać w ciąży, ale myślę, że jak raz na 3 msc zdarzy mi się zjeść łososia to nie ma co panikować ;)

reklama
Półtora bym przeżyła, a ja jeszcze 3 tyg i to będą połówkowe już mam gacie pełne jak pomyślę ..Marta standardowo są co 4 tyg, rzadko kiedy zlecają co 3 :) bynajmniej u mnie w mieście tak jest ;)...Co ile badasz TSH? Mi gin nie zleca bo jestem pod opieką endo i dopóki miałam bardzo niskie to robiłam co 4 tyg, a teraz jak mam już normalne bez leków od listopada to kazała powtórzyć dopiero w maju i trochę się boje czy 3 msc to nie za długo, zastanawiam się czy może nie skoczyć w marcu sama dla siebie Który masz tydzień ? Zastanawiam się właśnie od którego tyg są te wizyty co 2 tyg ;)...Ja 21 marca Dokładnie :)Ja miałam zlecone po drugiej wizycie gdzie było już serduszko, niektórzy zlecają od razu jak jest pęcherzyk bardzo różnie to bywa ;) jeśli chodzisz prywatnie to przygotuj się na niemały koszt tych pierwszych badań :/ Super :) mi ostatnio gin mierzył szyjkę to też 4 cm, ale u mnie 16 tc ;)Ej dlaczego to napisałaś ? Tatar mmmm i już mi ślina leci do samego pasa [emoji23] Myślę, że raz kiedyś nie zaszkodzi :) ja też kiedyś czytałam artykuł, że łosoś jest bardzo zanieczyszczony i lepiej unikać w ciąży, ale myślę, że jak raz na 3 msc zdarzy mi się zjeść łososia to nie ma co panikować ;)

No w sumie rowne 4 tygonie czekania na kolejna [emoji14]
A stres pred polowkowymi, rozumiem jak najbardziej [emoji55]
Mi endo zleca co 4tygodnie. Ostatnio mialam jakos 0,59 przy dawce 100. Teraz mam 100 od pon do piątku a w weekend 75. Jak masz sie zastanawiac i martwic to mysle ze dla wlasnego spokoju lepiej zrobic wcześniej [emoji6]

A tatar [emoji14]no co zrobię uwielbiam i rozpaczam ze nie moge [emoji14] taki dobrze doprawiony z cebulka i ogoreczkiem [emoji85]

Do góry