reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Hah powiem ci ze tez zawsze o malym marzylam bo z poprzednimi synkami mialam sloniowe brzuchy i bylo mi strasznie ciezko.
Jejciu maleńki brzusio faktycznie ;) moja kuzynka też taki malutki przez całą ciążę miała j urodziła chłopaka 3400 żywej wagi. Nie wiem gdzie wy te dzieciaczki trzymacie heh. Ile już synek waży?

Liczba kurcze sama się wystraszyłam czytając to i siedziałam w napięciu i tylko przewijała m forum zeby zobaczyć czy coś odpisałaś. Uff najważniejsze że już jest dobrze. Taki maluszek a już przyprowadza matkę i zawał [emoji6]

Ja po usg. Naczekalam się z godzinę a USG trwało nawet nie 5minut. Widziałam pięknego maluszka wiercipięte, crl to 45mm. Niby wszystko ok ale zmierzył nt i wyniosło 2,3. W normie jeszcze ale już się martwię. Tym bardziej że kości nosowej nie szukał poinformował mnie że są badania prenatalne za darmo i jak usłyszał że już się zapisałam to skończył USG :/Tp mi się przesunął na 7.09.
kilka godzin siedziałam i patrzyłam się w zdjęcie które jest tak nie wyraźne jak sroka w gnat i próbuje się tam dopatrzyć noska. Dobrze że teraz wyszłam z młodym na trening. Za tydzien mam prenatalne. Mam nadzieję że będą dłuższe i więcej się dowiem.

Ostatnia edycja:
reklama
Ann u mnie teraz maluch jest malenki, tydzien temu mial niewiele ponad 900g, w czwartek za tydzien kolejne usg na sprawdzenie wagi bo jest lekko pod 10 centylem wiec monitoruja czy nie rozwinie sie hipotrofia przypadkiem. Pierwszy syn urodzil sie 2800 w 37tyg a drugi 3500 w 40tyg.

Ann u mnie teraz maluch jest malenki, tydzien temu mial niewiele ponad 900g, w czwartek za tydzien kolejne usg na sprawdzenie wagi bo jest lekko pod 10 centylem wiec monitoruja czy nie rozwinie sie hipotrofia przypadkiem. Pierwszy syn urodzil sie 2800 w 37tyg a drugi 3500 w 40tyg.
Faktycznie malutki ale może też taka jego uroda, tym bardziej że bracia też do wielkoludow nie należą. Tydzień temu miałaś 29tc więc wagą jeszcze tez nie taka zła, tak myślę. Nie pamiętam jaką wagę miałam z synem w tym tc, ale urodziłam córkę w 28tc i miała ponad kg (1090), kuzynka też urodziła synka w 28tc i jej mały też 900g ważył. Więc może nie jest tak źle. Napisz w czwartek jak po wizycie i ile malutki przybrał. Będzie dobrze, teraz zaczynacie ostatnie miesiące gdzie dzieciaczki nabierają dopiero masy

Ja po usg. Naczekalam się z godzinę a USG trwało nawet nie 5minut. Widziałam pięknego maluszka wiercipięte, crl to 45mm. Niby wszystko ok ale zmierzył nt i wyniosło 2,3. W normie jeszcze ale już się martwię. Tym bardziej że kości nosowej nie szukał poinformował mnie że są badania prenatalne za darmo i jak usłyszał że już się zapisałam to skończył USG :/Tp mi się przesunął na 7.09.
kilka godzin siedziałam i patrzyłam się w zdjęcie które jest tak nie wyraźne jak sroka w gnat i próbuje się tam dopatrzyć noska. Dobrze że teraz wyszłam z młodym na trening. Za tydzien mam prenatalne. Mam nadzieję że będą dłuższe i więcej się dowiem.
Na pewno będzie wszystko z ludzikiem w porządku! Moj maluch ma dopiero 5,7cm wiec tez niewielki a tylko tydzien starszy. Zobaczysz że na następnych badaniach beda o wiele lepsze wyniki :*
Moj maluch nos zasłaniał rączka i tez był problem by poszukac i zmierzyć nosek [emoji23]
IMG_3298.JPG

Ann dzieki, troche mnie pocieszylas bo juz mnie nerwy zjadaja. Mam nadzieje ze troche choc przybedzie i nie bedzie potrzeby wyciagac go wczesniej z brzucha bo to nam grozi gdyby nadal spadal w dol :( oby jaknajszybciej do konca.
Ja w tej ciazy tez tyje najmniej i mam najwiecej stresu, najmniej jem ze wszystkich poprzednich ciaz, tak ze mysle ze po czesci i ta moja niska waga moze miec tu jakis skutek w niskiej wadze malucha. Mam tylko szczera nadzieje ze to nie zadna choroba dziecka, przeplywy i ilosc wod jest ok wiec wyglada na to ze lozysko dobrze funkcjonuje.

Marta dzięki [emoji3]

Kamilaa ale na pewno teraz zdolni Ci trochę ten brzuch, przy najmniej u mnie tak jest że na początku było szybko widać jak się powiększa, a teraz to tak zwolnił.

Wiktorka a to siusiak do dołu musi być, inaczej zawsze będziesz miała osikanego synka [emoji6] jak to ulozysz do dołu i nie zepniesz za luźno pieluszki to nie powinien się do góry, nie ma bata.

Sliim jaka Izabela jest cudna! [emoji7][emoji7][emoji7] gratulacje i zdrowka dla was!

Malina ja tak do porodu szłam z drugim synkiem. Ale przecież każdy brzuszek słodki no i co najważniejsze dajesz tam bezpieczne miejsce dla synka. Kilogramy się zrzucić później [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]

Natasza twój mega zgrabniutki, a zaraz masz termin [emoji846]

Cukier ty to nasze pioreczko, uważaj żeby cie wiatr nie porwał [emoji8]

O matko jak mnie tu dawno nie bylo!
Urodziłam piękna córeczkę Izabelę w dniu moich urodzin, 10.02, godzina 23:33, waży 3240g i ma 53 cm wzrostu! Miałam cesarke bo małej skoczylo tętno, leżała kilka dni w inkubatorze, bo miała problem z samodzielnym oddychaniem, do tego zapalenie płuc i zoltaczka, także 8 dni byłyśmy w szpitalu. Teraz już w domku odpoczywamy :)

Gratulacje dla dziewczyn którym udało się zobaczyć 2 kreski! Życzę powodzenia i rozwiązania w terminie !
Powodzenia dla staraczek!

Takie słodkości mamusi :*Zobacz załącznik 944728Zobacz załącznik 944727Zobacz załącznik 944726
Gratulacje! :) Cudowna kruszynka :) [emoji7]
To ja wam pokażę słonicę :p
A tam słonica ważne, że malec przybiera na wadze i zdrowo rośnie ;) ja też spodziewam się nie małego brzuszka patrząc, że słodycze są nr 1 haha :p
U mnie jak zwykle malizna. 30 tydz [emoji1787]Zobacz załącznik 944745
30 tc ? W szoku jestem :) jaki malutki :) ja mam teraz większy w 17 tc [emoji14]

reklama
Ilona cudny brzunio. Kurcze no chcialabym taki maly a ja i poprzednio i teraz.. Kg sie nie przejmuje bo mam jeszcze dwa na minusie. Nic nie przytylam w tej ciazy takze brzuch to tylko rozciagnieta skora ktora bedzie powoli sie obkurczac wraz z macica.. Nie wiem czy kiedykolwiek bedzie jeszcze brzuch elastyczny ale szczerze mam to w nosie.. Patrzac na brzuch widze moje dzieci.

Bratowa dzis wysnila ze rodze 9 kwietnia takze oby sie spelnilo bo termin mi genialnie odpowiada..

Do góry