reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

Ja kupilam tylko otulacze bambusowe, ale moja bedzie z maja. Kolek chłopcy nie mieli więc nie było potrzeby otulania szczelnego. Latem zresztą bym dziecka nie zapakowala w taki otulacz ciasny. Ale zima to może mieć większy sens jeśli dziecko będzie lubilo takie ciasne otulanie. Wiktorka ale dopóki nie kupisz to sie nie dowiesz czy synek lubi.

Martoosia a do czego chcesz te pieluszki tetrowe? Są takie i po 3,5za sztukę i to normalna cena, ale za taka zwykła bawełniana tetre. Np firma Katal (w wyszukiwarce znajdziesz bez problemu) robi dobre i tanie. Ale jesli chcesz je do buzi to ja bym jednak kupila takie lepsze. Nawet bambusowe. Bo po praniu zwykła tetra robi się szorstka, chyba że ma suszarkę bembnowa. Ja mam pieluszki muslinowe (bawelna) i bambusowe to do wycierania buzi i podkładania przy ulewaniu.

reklama
Ja kupilam tylko otulacze bambusowe, ale moja bedzie z maja. Kolek chłopcy nie mieli więc nie było potrzeby otulania szczelnego. Latem zresztą bym dziecka nie zapakowala w taki otulacz ciasny. Ale zima to może mieć większy sens jeśli dziecko będzie lubilo takie ciasne otulanie. Wiktorka ale dopóki nie kupisz to sie nie dowiesz czy synek lubi.

Martoosia a do czego chcesz te pieluszki tetrowe? Są takie i po 3,5za sztukę i to normalna cena, ale za taka zwykła bawełniana tetre. Np firma Katal (w wyszukiwarce znajdziesz bez problemu) robi dobre i tanie. Ale jesli chcesz je do buzi to ja bym jednak kupila takie lepsze. Nawet bambusowe. Bo po praniu zwykła tetra robi się szorstka, chyba że ma suszarkę bembnowa. Ja mam pieluszki muslinowe (bawelna) i bambusowe to do wycierania buzi i podkładania przy ulewaniu.

No wlasnie chce takie do buźki, jak uleje itp. Mówisz ze bambusowe lepsze?

No wlasnie chce takie do buźki, jak uleje itp. Mówisz ze bambusowe lepsze?
Wiesz co ja miałam zwykła tetre kiedyś i to na prawdę jest bardzo szorstkie. Nie wytrałabym tym buzi. Musiałabyś każda sztukę tarmosic w rękach albo prasowac (o zgrozo [emoji5]). A to strata czasu. Już te muslinowe są lepsze ale też bez prasowania czy suszarki lekko szorstka, ale już mniej niż zwykła. Natomiast najlepsze do buzi bez zbędnej pracy moim zdaniem bambusowe.

Dzięki dziewczyny na pewno zamówie bambusowe. Wtedy mialam 3 tylko reszte muślinowych i spokojnie mi wystarczylo. Niestety oddalam je mężowi do smarowania łańcucha od motoru. Głupia ja ! Za to moto pewnie zachwycony, że jest dopieszczony pieluchami za miliony.

reklama
Do góry