reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

@doomi03 ojej to juz! Jestes na finishu. Pamietam jak czekalam na Twoja ciążę. Lada moment i bedzie kolejny staraczkowy dzieciaczek. Ale super :)

@KatiNails a co u was??

No już już 😝 dziś 39+2... Termin na czwartek ;) czop odchodzi coraz więcej :p maly chyba się coś po troszku obniża (wczoraj to takie szpile w szyjke mi wbijał bolesne ze az sie łapałam za krocze i zaciskałam nogi). Kupilam sobie wczoraj piłkę i będę sie na niej bujać xD

Ooo tez ostatnio myslalam o Kati :)

reklama
Hej kochana.
A u mnie były przygody w tym tyg. xD
W poniedziałek kolo 22 pojechałam na IP ze skurczami. Przyjęli mnie na oddzial, a tam jak ręką odjął [emoji23] na ktg nic, ja też czulam ze wszystko się wyciszyło. Noc z poniedziałku na wtorek "przespalalam" na porodówce bo nigdzie indziej nie mieli miejsc. Do 3 w nocy lezalam na boxach xD i sluchalam jak rodzące krzyczą xD a potem przenieśli mnie do jednoosobowej porodówki i tak się mogłam przespac na kanapie. We wtorek znów zbadali, tylko 1 palec rozwarcia, ktg normalne, skurczy nie mialam ale stwierdzili ze zostawia mnie do następnego dnia na obserwacje. Przeniesli mnie na patologie ciąży i tam z jednego dnia zrobiły się trzy (chyba sobie przypomnieli ze jak poleze trzy doby to dostaną za mnie kaskę od nfz xD). Także w czwartek kolo 12 w koncu dostałam wypis i teraz czekam w domku, tym razem już na prawdziwy porod a nie tylko jakieś straszaki [emoji23]. Coś moj maly się zdecydować nie może kiedy by chciał wyjść xD
Właśnie ostatnio was podczytywałam na listopadowkach i widziałam że byłaś w szpitalu [emoji57]
No to teraz tylko trzymać kciuki żeby maluch już sobie nie żartował i zechciał wyjść za moment [emoji3][emoji106]

Co za nocka. Spałam 2h bo młoda po 2 w nocy zwymiotowała chyba cała zawartością żołądka... A chwilę wcześniej ją karmilam [emoji52]z nerwów już oczywiście nie zasnęłam bo się bałam ze się powtórzy [emoji51]

No już już 😝 dziś 39+2... Termin na czwartek ;) czop odchodzi coraz więcej :p maly chyba się coś po troszku obniża (wczoraj to takie szpile w szyjke mi wbijał bolesne ze az sie łapałam za krocze i zaciskałam nogi). Kupilam sobie wczoraj piłkę i będę sie na niej bujać xD

Ooo tez ostatnio myslalam o Kati :)
Jak juZ czop odchodzi to powoli sie zaczyna i zadziac sie może w każdej chwili. Obiecaj ze nam napiszesz ze się zaczęło 😊

Co za nocka. Spałam 2h bo młoda po 2 w nocy zwymiotowała chyba cała zawartością żołądka... A chwilę wcześniej ją karmilam [emoji52]z nerwów już oczywiście nie zasnęłam bo się bałam ze się powtórzy [emoji51]
Jednorazowa akcja? Biedna.. cos musialo jej nie podejść albo jakas wirusowka.
Duzo zdrowka dla was.

Cześć dziewczyny :) dawno mnie tu nie było, mija dzień za dniem i jakoś leci :)!
Igor jest totalnym łobuzem, pomysłów ma co nie miara, ale noce na razie w porządku, chodzi spać 19-20 i wstaje 6-7 rano :)
Malina mam nadzieję, że czujecie się już zdecydowanie lepiej !
Dominika jak to już rodzisz ? Przecież ty test wstawialas i czekałam na twoje połówkowe żeby płeć poznać [emoji33]

Co do korony, mam mętlik w głowie, głównie boje się o Igora, ale nie popadam w skrajności, spotykamy się normalnie z ludźmi, wierzę, że ona jest, ale chyba nie wierzę w całą tą pandemię, osobiście nie znam nikogo kto umarł na koronę, ale też nie znam nikogo kto bardzo ciężko to przeszedł, koleżanki przechodziły, ale były w stanie zajmować się dziećmi w domu więc chyba nie było aż tak tragicznie, sama wolałbym tego uniknąć, ale czasami nie mamy na pewne kwestie wpływu.

Jejku ja też się zaniedbałam z lekarzami, mam niedoczynność tarczycy i przed ciążą miałam jakieś zmiany, ale podobno się wchłonęły, biorę Euthyrox jak mi się przypomni, zapisałam się teraz do endokrynologa na 18 listopada więc za tydzień w sobotę pojadę zrobić badania żeby mieć świeże, nadal nie poszłam do ginekologa pobrać tego wymazu, ale pójdę po nowym roku, mam też w końcu umówionego fizjoterapeute urologicznego bo blizna po CC wygląda źle i mnie ciągnie [emoji1745]

A jak jesteśmy w temacie chorób/lekarzy może któraś się spotkała z problemem bólu żołądka w czasie jedzenia ? Obojętnie czy to posiłek lekko strawny czy fast-food męża bardzo mocno jakby skręca i tak od kilku lat z mniejszym bądź większym nasileniem. Musi przepić wodą i je dalej, zapisałam go w końcu do gastrologa jakoś pod koniec listopada i nie ukrywam, że trochę się boje :(
IMG_20201031_132120513.jpeg

reklama
Paula my tez nie znamy nikogo na szczęście kto by to ciezko przeszedł a sami czujemy sie juz dobrze choc ja dzis zauważyłam ze strasznie szybko się męczę.

Z żołądkiem to Ci powiem ze moze byc naprawdę wiele. U mnie tak sie objawialy wrzody opuszka dwunastnicy. Najpierw rzadko po zjedzeniu bolal mnie zoladek... Potem mocniej a na koniec wymiotowalam okropnie i bol byl straszny do zniesienia. Odpowiednie leki 3 m-ce kuracji i juz rok ponad jak jest dobrze.
Ważne ze juz mąż do gastrologa zapisany. Tam dobrzr nim pokieruja. Bo moze to byc tez jakis stan zapalny żołądka. Lepiej zbadać i po co sie męczyć.

Do góry