reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
Poszłam do kuchni, coś cicho się zrobiło. Biegnę do pokoju i co widzę.. moje dziecko pierwszy raz poszło samo się położyć. Padło z klockami :D
IMG_20201019_120445.jpg

Ostatnia edycja:
Byłam umówiona na wizytę NFZ do dentysty. Czekanie było 2,5 miesiąca. Dzisiaj dostaje telefon, że lekarz nie przyszedł do pracy i wizyty nie będzie, bo chory. Więc pytań na kiedy przełożona... NA STYCZEN !!!

Byłam umówiona na wizytę NFZ do dentysty. Czekanie było 2,5 miesiąca. Dzisiaj dostaje telefon, że lekarz nie przyszedł do pracy i wizyty nie będzie, bo chory. Więc pytań na kiedy przełożona... NA STYCZEN !!!
O ja pierdziele... I to mnie najbardziej wkurza. Zresztą co tu duzo mówić.. wszystko zawodzi.. nawet procedury covidowe. Kolezanka maja wielopokoleniową rodzine w domu.. wszyscy byli chorzy 2tyg temu wlacznie z 2 letnia corka.. rodzice siostra maz.. wszyscy.. goraczka ponad 39, bol głowy i skory. Jak objawy goraczki odpuściły to stracili wech i smak.. powoli wlasnie odzyskują ale jej tata wymeczyl lekarzs o test w piątek.. wynik wczoraj - pozytywny. Wiec choroba trwa dluzej niz te ich 10-14dni. Do tego chodzili wszedzie bo lekarz zalecil im witamine c i odpoczynek. Z sanepidu zero tel. O kwarantannie dowiedzieli sie jak zadzwonili z wojska czy czegos potrzebuja.. interesowali sie tata tylko nikogo więcej z rodziny nie zgłaszali.. to taki smiercionosny ten wirus a procedury pozwalaja im chodzić po dworze..
A czlowiek czeka miesiacami czy latami na wizytę w zależności od specjalizacji i jeszcze mu odwolaja a do stycznia coz.. zdychaj mecz sie.. jesli cos wyskoczy z bolem to klapa.

O ja pierdziele... I to mnie najbardziej wkurza. Zresztą co tu duzo mówić.. wszystko zawodzi.. nawet procedury covidowe. Kolezanka maja wielopokoleniową rodzine w domu.. wszyscy byli chorzy 2tyg temu wlacznie z 2 letnia corka.. rodzice siostra maz.. wszyscy.. goraczka ponad 39, bol głowy i skory. Jak objawy goraczki odpuściły to stracili wech i smak.. powoli wlasnie odzyskują ale jej tata wymeczyl lekarzs o test w piątek.. wynik wczoraj - pozytywny. Wiec choroba trwa dluzej niz te ich 10-14dni. Do tego chodzili wszedzie bo lekarz zalecil im witamine c i odpoczynek. Z sanepidu zero tel. O kwarantannie dowiedzieli sie jak zadzwonili z wojska czy czegos potrzebuja.. interesowali sie tata tylko nikogo więcej z rodziny nie zgłaszali.. to taki smiercionosny ten wirus a procedury pozwalaja im chodzić po dworze..
A czlowiek czeka miesiacami czy latami na wizytę w zależności od specjalizacji i jeszcze mu odwolaja a do stycznia coz.. zdychaj mecz sie.. jesli cos wyskoczy z bolem to klapa.

Pacjenta na nfz traktują jak gorszy sort... Tym bardziej się nie dziwię, że coraz więcej kobiet decyduje się na prowadzenie ciąży prywatnie, bo to jednak chodzi o nowe życie. Tym sposobem sami to nakręcamy. Ale weź czekaj 3 miesiące, bo lekarz chory akurat w dzień Twojej wizyty... No cóż to jest dno.
Tylko dziekowac Bogu, że się jest zdrowym

A co do covida to już na kwarantannie by musieli byc wszyscy. System by padł. Dlatego zajmują się tylko tymi co mają jakieś objawy. A reszta łazi i zaraza. Teraz jedyne co może zadziałać to izolacja ludzi starszych i obciążonych chorobami. I to tylko wtedy jeśli tego chcą. Bo komu życie miłe sam będzie się pilnował...

reklama
Pacjenta na nfz traktują jak gorszy sort... Tym bardziej się nie dziwię, że coraz więcej kobiet decyduje się na prowadzenie ciąży prywatnie, bo to jednak chodzi o nowe życie. Tym sposobem sami to nakręcamy. Ale weź czekaj 3 miesiące, bo lekarz chory akurat w dzień Twojej wizyty... No cóż to jest dno.
Tylko dziekowac Bogu, że się jest zdrowym

A co do covida to już na kwarantannie by musieli byc wszyscy. System by padł. Dlatego zajmują się tylko tymi co mają jakieś objawy. A reszta łazi i zaraza. Teraz jedyne co może zadziałać to izolacja ludzi starszych i obciążonych chorobami. I to tylko wtedy jeśli tego chcą. Bo komu życie miłe sam będzie się pilnował...
Nam tlumaczyl sanepid ze kontakt po kontakcie sie nie liczy.. czyli jak M mial kontakt w pracy z pozytywnym to my na kwarantannie.. ale kazdy kto mial z nami kontakt jak np tata, tesciowa to oni juz nie. Covid zaraza tylko tych pierwszych 🙈
Ale juz absurdem jest miec pozytyw nie informować rodziny a kwarantanna objąć tylko pozytywnego czlonka rodziny. Skoro tata mial pozytyw moze sie okazać że oni wszyscy jeszcze maja.. albo to falszywie dodatni test u tego taty.. wciąż dużo rzeczy sie nie zgadza.
Floryda odcina sie od covidai przeprasza społeczeństwo za lockdown pierwszy.. wiedza ze to nie jest tak jak sie mowi glosni.. w Tanzanii olej silnikowy mial pozytywny test. Zeby nas wszystkich dobrze diagnozować potrzebny jest naprawde dobry test.. nie moze byc jak z ciazowym ze czasem jest dodatni a w rzeczywistości ujemny.
Ludzie na tym cierpia strasznie.. psychicznie i finansowo... Kiedy politycy dają sobie nagrody inni musieli zamknąć biznesy bo ich zrodlo dochodu nie przetrwalo lockdownu.
Buduja szpitale polowe dla covid.. ale wciąż nikt nie martwi sie o tych chorujacych na przewlekle choroby i tych z naglych zachorowan.

Moja Jula dzis od 3 rano nie spi.. skreca ja bol brzucha.. nie działa pracetamol, nospa dalam tez zentel odrobaczajacy ze wzgledu na owsikowa przeszłość.. ratujemy sie same bo do przychodni tel milczy..

Do góry