reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Mam koleżankę, która ma trzy córki, każda z innym, na jedna dostaje kasę. A ta najmłodsza chciała oddać do adopcji, ale zatrzymała. I taka zachodzi na pstrykniecie palcem!

reklama
Będę się starać założyć to podforum zamknięte. Jak się uda to podam linka, ono widzę ze musi być dostępne z telefonu czy tableta.

Ale to musze czekać co mi moderatorka odpisze :)

Ja zaraz będę się zbierać spać :)

Zuzka,

Tobie gratki jasnej kreseczki . Niedługo na pewno będzie i ciemniejsza :tak: kciuki zaciskam mocno &&&

Dobrej nocki [emoji8]

Wysłane z mojego Sony Xperia E1

Załączniki

• uploadfromtaptalk1423257457994.gif
    uploadfromtaptalk1423257457994.gif
    3,6 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:
Enej, - ja tak samo bym mogła Ci powiedzieć że trzeba czekać z racji tego że my z M już wieki na dziecko czekamy.
Jednak, z doświadczena wiem że kilka żeczy zrobilibyśmy po drodze inaczej.
Na poczatek sama porob badania na własną kieszeń puki jeszcze tego nie zrobiłas. Ja co to pytaj jakie to wytlumaczymy. Coś wiem o tym. Bylam nawet na endokrynologii w poznaniu. Jak masz możliwoścczasową i finansowa umów się na wizytę w 6 max 8 dc jak juz nie krwawisz izrób usg. Wtedy widać np polipy macicy bo pozniej endometrium rosnace je zakryw i ch nie wdac nawet na super aparecie usg. Zrób badania M nasienia jezeli tego nie zrobilicie bo odrazu moze sie wszystko wyjasnic ezeli u niego cos nie tak. Tedy androlog a ze do nich kolejki ich malo to poczekacie troche.
Moje zdanie jest takie, ze nie ma na co czekac, jezeli tylko finanse na to pozwola dzialaj.
No i kwestia suplementow.
Probowalas castgnus? Witaminy na plodnosc wplywajace: B(1, 6, 12) d3, kwas foliowy, infolic. Len. Wielemozna samemu zmienic nie czekajac tego roku.
Teraz muwia C rok apo 30 powiedza to moze juz specjalistyczn klinika bo to dalej nie ma na co czekac.
Tak dla informacji.
Zarejestrowalam nas do por leczenia nieplodnosci w Poznaniu. Terminy fantastyczne bo na lipca. Ale co tam. Wysle im te skierowa ie i bedziemy z M czekac. Moze sie doczekamy a moze nie bedzie trzeba. Termin zarezerwowany.
Zastanow sie powaznie czy chcecie tyle czekac, czy pierw sprawdzicie faceta pozniej tysiebie i bedziecieszli dalj a nie przez rok statystyczny stali w miejscu.

Ostatnio załatwiłam jej kilkanaście worków ubrań dla niej i dzieci. Żeby jakoś jej pomoc. A ona samotna, masakra. Teraz facet ją zostawił. A ojciec tej najmłodszej to powiedział, że ma ją gdzieś. A ona nawet jego nazwiska nie zna. I jedynie po rejestracji auta o alimenty będzie walczyć. I sąd ustali jego dane.

On dzisiaj chodzi cały dzien napalony jak by to on miał owulacje napewno cos bedzie z tego dzisiaj ;) teraz troche ja postawie oporu niech sie chłopak postara;)

Lux straszenie przykra sytuacja u tej kobiety...

Pkati i dobrze niech sie chlop stara ;)

Ja znów uważam, że jeżeli ma się mniej niż 25lat to te pół roku powinno się starać bez żadnych specjalistycznych badań. Zresztą w każdej grupie wiekowej tak uważam. Po pół roku efekty powinny być jak nie ma to sam lekarz powinien problemem zainteresować się głębiej. O
Po dwóch czy trzech cyklach nie ma co szalec i latać po lekarzach. Niektórym kobietom 6msc zajmuje poznanie swoich cykli. Wiec troszkę cierpliwości jednak jest niezbędne.

reklama
Karla jak tam u Cb Kochana?
U mnie mokro, sporo jasnego sluzuuuu. @ mam dostac miedzy 10 a 14 lutego wiec czekam.

Ja znów uważam, że jeżeli ma się mniej niż 25lat to te pół roku powinno się starać bez żadnych specjalistycznych badań. Zresztą w każdej grupie wiekowej tak uważam. Po pół roku efekty powinny być jak nie ma to sam lekarz powinien problemem zainteresować się głębiej. O
Po dwóch czy trzech cyklach nie ma co szalec i latać po lekarzach. Niektórym kobietom 6msc zajmuje poznanie swoich cykli. Wiec troszkę cierpliwości jednak jest niezbędne.

Moja gin mi powiedziala ze daje mi jeszcze 2 miesiace potem jakies leczenie zaczniemy. bo ok. Poltora roku to juz troxhe czasu. Mowi ze u mnie zwlekala z leczeniem bo ja mloda itp. Zobaczymy mam jeszcze ten miesiac i kolejny. :(

Do góry