reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Ja tez uwielbiam metke, a nie jestem ni ze śląska ni z wlkp;)

U nas metki są łososiowe, tatarskie, bekonowe, wiejskie, włoskie, cebulowe chyba tylko tyle ;);)

Wysłane z mojego Sony Xperia E1

Kamilove myślisz że jak się ma.tsh na poziomie 2800 to można mieć problem z zajściem w ciążę z tego powodu?

Ewel-mi pani w lab mówiła, że jeśli jest powyżej 2,5 to mogą być problemy. Temu niby lekarze zalecają mieć tsh max 2. Ale pewnie są kobiety, które zaszły mając wynik 2,8 :)

Nie rozumiem.już nic z tego...lekarz pow że jeśli nie jest ponad normę czyli więcej niż 4 nie powinno być problemów jak reszta hormonów jest dobra ale ważne być zmniejszyć do 1.5 np ją miałam 2300 jak zaszlam w ciążę teraz miałam właśnie 2800 i nie wiem czy to mogło utrudnić czy nie za dużo myślę choć biorę tabletki już tydzień ponad na obnizenie

Ewel co lekarz to teoria. Mój gdy moje wyniki zobaczył (mam 1.75) powiedział, że to idealny wynik i według niego tsh powyżej 2,5 może utrudniać. A ta norma 4 to dla zdrowych kobiet jest niestarających się o bobo. Powtarzam, co mówił mi lekarz.

Mój jak widział wynik 2200 nic nie mówił tylko żeby sie starać he i się udało szybko teraz endokrynolog żeby obniżyć troszkę bo dziecko musi czerpać hormon... Ale nie mówił ze może być problem czytam na forach to dziewczyny z tsh 4 i 5 zachodzą.twz

Kamilove myślisz że jak się ma.tsh na poziomie 2800 to można mieć problem z zajściem w ciążę z tego powodu?
Ja ci powiem szczerze, że o tych teoriach z tsh w okolicach 1 to ja na bb wyczytałam. Mój endo i gin przez 6lat mówią zgodnie, że jeżeli mieścisz się w normie to zagrożenia nie ma. Inaczej sprawa się ma jak dochodzi ci jeszcze hashimoto :tak:

Tak więc według mnie nie powinno być problemów.

Ale jak widać tu co innego piszą :)

Wysłane z mojego Sony Xperia E1

reklama
niedawno coś napisałam i gdzieś mi umkneło, nie wiem dlaczego.
Kochane ja lece kąpać się i może jakieś przytulasy:) a potem spać bo jutro o 6 trzeba wstac. masakra tak mi się nie chce:(:(:(
mam jakiegoś doła z powodu tego, że musze iść do pracy, nie wiem co we mnie wstąpiło, jeszcze niedawnoo to lubiłam i to bardzo a teraz? mam jakas pustke.
dobranoc. do jutra.

Do góry