reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Enej z tymi klinikami to chyba nie tak jak sobie wyobrażamy, to są takie same gabinety lekarskie jak wszędzie tyle że raczej lepsi specjaliści którzy na co dzień zajmują się takimi problemami i przede wszystkim wiedzą jak do tego się zabrać tzn od czego zacząć i jak poprowadzic diagnostykę. Być może twój lekarz nie ma pomysłu na ciebie i lepiej ,że od razu cię odsyla do specjalisty niż miałby cię czarować że się na tym zna.trzymam za ciebie kciuki.

reklama
Kamilove no mi też się tak wydaję. Przecież nie mam zrobionych tyyych wszystkich badań o których dziewczyny piszą. Na domiar złego odwołali mi dzisiaj wizytę u endokrynologa. A ja dalej mam plamienia, okresu brak, a brzuch i cyce bolą...
No i jak człowiek ma się nie denerwować..

Najgorzej, że nie wiem co z tymi plamieniami.. Pierwszy raz tak mam..

Enej a robilas test ciazowy? Pytam bo ja wlasnie tak mialam, zamiast okresu plamilam 8 dni i okazalo sie ze to jednak ciaza.

Co do twojego gin to mi tez sie wydaje ze za wczesnie mowi o klinice. Najpierw powinnas porobic wszystkie badania, tzn sprawdzic hormony, endometrium, ewentualnie kilka razy monitoring cyklu... dopiero jak wtedy nie bedzie wychodzic, a wszystko ok to mozna rozwazac klinike. Poza tym ty jeszcze jestes mloda, wiec nie wiem czemu tak juz nagle chce cie do kliniki ciagnac...

Lady nie robiłam testu bo założyłam, że okres przyjdzie no i czekam. Boję się trochę robić. Wyznaczyłam sobie termin na 9.02 bo w tedy najpóźniej miałabym dostać orkes. Wg najdłuższego cyklu.

Ewel no komplety badań też mi się wydawało że powinnam mieć. Bo tam też robią ale bezpłatne są te które ja już mam,a reszta kosztuje kosmicznie drogo o_O

Martaha pewnie masz rację. Ale myślałam, że tą resztę badań będę mogła zrobić jeszcze w Medicoverze. Czytałam trochę o tej klinice i oni się specjalizują w inseminacji, in vitro i przechowywaniu oocytów. Ale jeszcze nie wiadomo czy aż tak "upośledzona" jestem. Może wystarczyłby ten monitoring i stymulowanie jajeczkowania. Może gdzieś indziej leży problem a oni mnie tak od razu na boczny tor rzucili.
Trochę źle się z tym czuje tak psychicznie...

Ja zmykam, bo mam dzisiaj dość napięty grafik :-D Musze zajechać po jakieś zakupy, bo króliczki moich dzieci za chwilkę nie będą miały co jeść ;-), potem do przedszkola po pendrive, potem do szkoły, bo moje starsze dziecko zapomniało bluzy :tak:, później na trening, a wieczorem idziemy do Kościoła, bo syn ma poświecenie świecy komunijnych. Zaglądnę do Was później, miłego dnia.

Enej ja bym poszła do endokrynolog jednak lekarze tej specjalizacji robią typowe badania hormonów... Wiem jak mi ginekolog nie zlecal za wiele tylko morfologia mocz cytologia i usg...

Lux w ramach odpowiedzi jak sie czuje pokaze ci moja reke... w sobote mialam pobierana krew, teraz reka ma wszystkie kolory teczy ;-)

Załączniki

• 1422872628919.jpg
    1422872628919.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 32
reklama
Do góry