reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

Kurcze to tez nie za fajnie. My rozważamy tez opcje wyjazdu do Szwecji.
Ale rozumiem sprawę z mieszkaniem. Bez tego ciężko bo kupa kasy idzie na wynajem. Mieszkanie wynajmowalismy prawie 6 lat. Dopiero od roku mieszkamy w swoim mieszkaniu.
Poza tym to kasa tak szybko znika. Nic się nie kupi a rachunek ogromny ;/

reklama
Julka mamy podobny termin do testowania :) mam mieć (nie miec) @ właśnie 11 ;) a sen fajny :)
Ja ostatnio w śnie miałam bliźniaki ;)

anulka88k mam nadzieje, że pokazą nam się dwie II ! Cudowny dzień zakochanych a mój to by oszalał ze szczęścia, tylko muszę bez jego wiedzy zrobić test a to jest zawsze ciężkie ;-)

Anulka no ta kasa to w moment znika. Z tym, że ja gospodarna jestem :) mam pełną lodówkę zawsze. Teściowa mnie za to chwali (chociaż za coś heh). Umiem rządzić kasa.

Lux ja staram się rozsądnie robić zakupy np i myśleć bo nie raz zrobiłam wielkie zakupy a potem wyrzucalam bo nie zjedzone ;/ no i staramy się co nie co odłożyć co miesiąc :) nie zawsze się udaje, np grudzień to był tragiczny ale nie jest najgorzej ;)
Mnie teściowa chyba nigdy za nic nie pochwali ;D bardzo się "roznimy"

Anulka ja z moja teściowa też dre koty, ale jak umie to potrafi dobre słowo niekiedy powiedzieć. Ja zawsze w dzień wypłaty robię mega zapasy, np 4 oleje, 3 paczki ryżu i mąkę, cukier razy kilka. Tak samo chemia i mięso. Mroże podzielone na porcje. Wiem wtedy, że to mam w domu. Tym bardziej, że mieszkam na wsi, a tu sklepy są tragicznie zaopatrzone i co trzeci dzień jeżdżę do miasta po chleby i obklad a nawet warzywa.

Dziewczyny faza lutealna powinna by ok 14 dni. oczywiście może sie wahać o jeden dzień. Ale nie może być krótksza niż 9 dni, bo wtedy nie ma szans do zapłodnienia. Faza lutealna powinna być u każdej kobiety stała.
Jak już wcześniej Wam pisałam to obserwuję swój śluz i na tej podstawie wiem, kiedy jest owu. U mnie dość często zdarza sie, że w jednym cyklu mam jak gdyby przesuniętą owulację. Tzn przez kilka dni mam śluz płodny, jednak do owu nie dochodzi i śluz zanika, Po kilku dniach znowu pojawia się śluz płodny i wtedy zazwyczaj owu się pojawia. To nie jest tak, że jak kobiecie pojawia się śluz w 8 dc to że jest już owulacja, oznacza to, ze organizm szykuje sie do owulacji i zazwyczaj dochodzi do niej kilka dni później. Jeśli któraś ma krótkie cykle, to owulacja np w12 dniu cyklu jest jak najbardziej normalne.
A tak dla przykładu przesuniętej owu powiem Wam, że nasza Majeczka została zapłodniona właśnie z drugiej owulacji w miesiącu a dokładnie w 28 dniu cyklu.

Kamka u mnie faza trwa te 14 dni. Kiedyś miałam 16 dni. Miałam monitoring i była wtedy owu a 16 dni później przyszła @. Lekarz mówił, że faza lutealna może trwać maks 17 dni. Tyle ja wiem :) czuje, że ten cykl będzie krótszy, że owu przyjdzie wcześniej :)

reklama
A może lepiej aż tak się nie zagłębiać ;) ja nie wiedziałam ile trwa moja faza lutealna i zaszlam w 2 cyklu... Co ma być to będzie natura działa jak jej się podoba nie da się tam zajrzeć i zapytać halooo czy pecherzyk pęknie ? ;))))

Do góry