reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Kurcze to tez nie za fajnie. My rozważamy tez opcje wyjazdu do Szwecji.
Ale rozumiem sprawę z mieszkaniem. Bez tego ciężko bo kupa kasy idzie na wynajem. Mieszkanie wynajmowalismy prawie 6 lat. Dopiero od roku mieszkamy w swoim mieszkaniu.
Poza tym to kasa tak szybko znika. Nic się nie kupi a rachunek ogromny ;/

reklama
Julka mamy podobny termin do testowania :) mam mieć (nie miec) @ właśnie 11 ;) a sen fajny :)
Ja ostatnio w śnie miałam bliźniaki ;)

anulka88k mam nadzieje, że pokazą nam się dwie II ! Cudowny dzień zakochanych a mój to by oszalał ze szczęścia, tylko muszę bez jego wiedzy zrobić test a to jest zawsze ciężkie ;-)

Anulka no ta kasa to w moment znika. Z tym, że ja gospodarna jestem :) mam pełną lodówkę zawsze. Teściowa mnie za to chwali (chociaż za coś heh). Umiem rządzić kasa.

Lux ja staram się rozsądnie robić zakupy np i myśleć bo nie raz zrobiłam wielkie zakupy a potem wyrzucalam bo nie zjedzone ;/ no i staramy się co nie co odłożyć co miesiąc :) nie zawsze się udaje, np grudzień to był tragiczny ale nie jest najgorzej ;)
Mnie teściowa chyba nigdy za nic nie pochwali ;D bardzo się "roznimy"

Anulka ja z moja teściowa też dre koty, ale jak umie to potrafi dobre słowo niekiedy powiedzieć. Ja zawsze w dzień wypłaty robię mega zapasy, np 4 oleje, 3 paczki ryżu i mąkę, cukier razy kilka. Tak samo chemia i mięso. Mroże podzielone na porcje. Wiem wtedy, że to mam w domu. Tym bardziej, że mieszkam na wsi, a tu sklepy są tragicznie zaopatrzone i co trzeci dzień jeżdżę do miasta po chleby i obklad a nawet warzywa.

Dziewczyny faza lutealna powinna by ok 14 dni. oczywiście może sie wahać o jeden dzień. Ale nie może być krótksza niż 9 dni, bo wtedy nie ma szans do zapłodnienia. Faza lutealna powinna być u każdej kobiety stała.
Jak już wcześniej Wam pisałam to obserwuję swój śluz i na tej podstawie wiem, kiedy jest owu. U mnie dość często zdarza sie, że w jednym cyklu mam jak gdyby przesuniętą owulację. Tzn przez kilka dni mam śluz płodny, jednak do owu nie dochodzi i śluz zanika, Po kilku dniach znowu pojawia się śluz płodny i wtedy zazwyczaj owu się pojawia. To nie jest tak, że jak kobiecie pojawia się śluz w 8 dc to że jest już owulacja, oznacza to, ze organizm szykuje sie do owulacji i zazwyczaj dochodzi do niej kilka dni później. Jeśli któraś ma krótkie cykle, to owulacja np w12 dniu cyklu jest jak najbardziej normalne.
A tak dla przykładu przesuniętej owu powiem Wam, że nasza Majeczka została zapłodniona właśnie z drugiej owulacji w miesiącu a dokładnie w 28 dniu cyklu.

Kamka u mnie faza trwa te 14 dni. Kiedyś miałam 16 dni. Miałam monitoring i była wtedy owu a 16 dni później przyszła @. Lekarz mówił, że faza lutealna może trwać maks 17 dni. Tyle ja wiem :) czuje, że ten cykl będzie krótszy, że owu przyjdzie wcześniej :)

reklama
A może lepiej aż tak się nie zagłębiać ;) ja nie wiedziałam ile trwa moja faza lutealna i zaszlam w 2 cyklu... Co ma być to będzie natura działa jak jej się podoba nie da się tam zajrzeć i zapytać halooo czy pecherzyk pęknie ? ;))))

Do góry