reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2015 : )

Kamilove jak Ty dajesz radę finansowo? Te leki muszą być pewnie drogie :(
Spokojnie nam starcza. Tarczycowe kosztują maks 8zl 50tab. Teraz te co będę musiała witaminowe dla Ł kupić i sobie inofem to pójdzie z 200zl. I tak co msc. Plus stymulacja. Ale to też mnie tak drogo nie uczyniło. Zastrzyk po 100zl tabletki za 16 chyba. No i to co sama sobie kupię zioła itd.

A jak endo się potwierdzi to większość leków refundowana.
Luteina mnie teraz sporo kosztuje bo tej dopochwowej nie mam refundowanej. A cena opakowania 50zl.

W tym msc jak się zdecyduje zje nas koszt badań bo kolo 400zl pójdzie ale trudno.

Prawda jest taka ze gdyby nie to ze chce mieć dziecko to wcisneli by mi anty i mieliby spokój :)

Wysłane z mojego Sony Xperia E1 przy użyciu Tapatalka

reklama
Zofia,

Ta dieta Dąbrowskiej ma 800kcal dla mnie to zabójstwo głodzic organizm przez tyle czasu efekt jojo po tym murowany. I jeszcze przez 6tygodni.

Lux,

To przez leki i choroby. Teraz od 10 grudnia wpadło mi 8kg :( a ja jem jak wróbel

Wysłane z mojego Sony Xperia E1 przy użyciu Tapatalka

To jest dieta zdrowotna. Co z tego, ze 800 kcal? Wiem, ze malo ale odtruwasz swoj organizm. Przeprowadzilabys post 6 tyg. a potem uwazala z jedzeniem:
- zrzucilabys kg
- poprawila wyniki
i zaszla w ciaze. Juz pisalam o kolezance ze spora nadwaga, z endometrioza, ktora byla na poscie przez 6 tyg. i w nastepnym cyklu byla w ciazy, po latach staran. Powiedziala mi, ze sporo jest "dzieci dr Dabrowskiej".A nawet jesli pozniej dopadlby Cie efekt jojo.
Sorry Kamilove ale wiedzac jak nadwaga zle wplywa na zajscie w ciaze, ja by stanela na glowie, zeby schudnac. Chyba, ze nie masz na to wplywu, bo to efekt lekarstw. Chociaz chyba po nich sie nie tyje a wrecz odwrotnie. Ale moge sie mylic.

Zofia, ja po porodzie nie straciłam tylu kg ile powinnam i też mam nadwagę, ba otyłość stopnia 1., lekarka zaniepokojona dlaczego nie schudłam kazała zbadać tarczycę i wyszła niedoczynność (po porodowe zapalenie tarczycy) ale odkąd zażywam Eutyrox waga wcale nie spada ;) mimo, że na to liczyłam bardzo :p w ciążę zaszłam mimo tych nadmiernych kilogramów.

Zofia, ja po porodzie nie straciłam tylu kg ile powinnam i też mam nadwagę, ba otyłość stopnia 1., lekarka zaniepokojona dlaczego nie schudłam kazała zbadać tarczycę i wyszła niedoczynność (po porodowe zapalenie tarczycy) ale odkąd zażywam Eutyrox waga wcale nie spada ;) mimo, że na to liczyłam bardzo :p w ciążę zaszłam mimo tych nadmiernych kilogramów.

No tak. Niewiele wiem. Ale jednego jestem pewna, ze na miejscu Kamilove sprobowalabym postu.

reklama
Do góry