reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2015 : )

Kamilove i dobrze próbuj... Może jednak spotka Cię takie szczęście i będzie Ci dane mimo wszystko mieć tego dzidziusia... Ja myślę że jednak organizm nasz i psychika są w stanie naprawdę dużo zdziałać

A wiara w siebie i wl to że będzie dobrze pomaga ....

reklama
Ewel powiem ci tak
1 ciaza w 2cs ale obumarla...
Rok pozniej
2 ciaza w 1 cs corka
3 ciaza w 1cs ( 10.2013 )synek ale powaznie chory byl...
Wiec po niecalym roku od wrzesnia sie staramy

Kamilove a czytalas juz o poscie dr Dabrowskiej???

Poszukaj w internecie-ja znalazlam cos takiego ale jest tego wiecej.
Nie masz nic do stracenia.

W lecie przeprowadziłam 6 tyg. dietę warzywno- owocową dr Dąbrowskiej. Przez 5 tyg. przyjmowałam zalecone wcześniej dawki eutyroxu 125 i 150. Dla mnie to było coś niesamowitego. Pomijając naprawdę spory spadek wagi, to najważniejsze było moje samopoczucie....po prostu rewelacja. Niesamowita energia, jasność myślenia, brak ospałości, zamulenia i wielka chęć do życia. Dodam ,że wcześniej horóbsko nieźle dawało mi w kość. W 5 tyg. diety zrobiłam badanie TSH. Szok-wynik O,021 poniżej normy (wykluczono pomyłkę powtórnym badaniem), 5 m-cy wcześniej wynik TSH 8,94. Zgłupiałam. Odstawiłam na kilka dni eutyrox, potem zmniejszyłam do 75. Później przy wychodzeniu z diety powoli wprowadzałam wszystkie produkty (w tym gluten i nabiał). Po miesiącu wynik TSH- 10,81. Mój Szanowny Pan Doktor powiedział tylko, że czasem tak się zdarza, że jest mniejsze zapotrzebowanie na hormony. A tak w ogóle to zleca mi tylko badanie TSH, twierdząc, że inne są niepotrzebne, a na zadawane pytania i wątpliwości oświadcza, że zawsze mogę zmienić lekarza. Piszę to aby przestrzec Laure_w_kuchni. Dieta owocowo- warzywna jest naprawdę skuteczna ale w trakcie trzeba badać TSH i dostosowywać dawki leków.

Zawsze mozesz pojechac do jednego z osrodkow gdzie dr Dabrowska ma wyklady i udziela indywidualnych konsultacji.

Ostatnia edycja:
Zofia,

Poczytam o tym :) ale u mnie chyba odpada bo ja mam wahania cukru i ograniczać musze wszelkie cukry. Ale dzieki

Wysłane z mojego Sony Xperia E1 przy użyciu Tapatalka

Tak właśnie taką ilość owoców i mi nie jest dozwolona...bo mój cukier nad czczo jest na skraju normy i też musze pilnować go he

reklama
Ewel, ja mam tak samo ;)

Niby normy nie przekracza ale na pograniczu jestem.

Za to dieta by mi się przydała. Ale miałam do lata zrobić przerwę od diet. Zalecenie lekarza.

Wysłane z mojego Sony Xperia E1 przy użyciu Tapatalka

Do góry