reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Kamilove i dobrze próbuj... Może jednak spotka Cię takie szczęście i będzie Ci dane mimo wszystko mieć tego dzidziusia... Ja myślę że jednak organizm nasz i psychika są w stanie naprawdę dużo zdziałać

A wiara w siebie i wl to że będzie dobrze pomaga ....

reklama
Ewel powiem ci tak
1 ciaza w 2cs ale obumarla...
Rok pozniej
2 ciaza w 1 cs corka
3 ciaza w 1cs ( 10.2013 )synek ale powaznie chory byl...
Wiec po niecalym roku od wrzesnia sie staramy

Kamilove a czytalas juz o poscie dr Dabrowskiej???

Poszukaj w internecie-ja znalazlam cos takiego ale jest tego wiecej.
Nie masz nic do stracenia.

W lecie przeprowadziłam 6 tyg. dietę warzywno- owocową dr Dąbrowskiej. Przez 5 tyg. przyjmowałam zalecone wcześniej dawki eutyroxu 125 i 150. Dla mnie to było coś niesamowitego. Pomijając naprawdę spory spadek wagi, to najważniejsze było moje samopoczucie....po prostu rewelacja. Niesamowita energia, jasność myślenia, brak ospałości, zamulenia i wielka chęć do życia. Dodam ,że wcześniej horóbsko nieźle dawało mi w kość. W 5 tyg. diety zrobiłam badanie TSH. Szok-wynik O,021 poniżej normy (wykluczono pomyłkę powtórnym badaniem), 5 m-cy wcześniej wynik TSH 8,94. Zgłupiałam. Odstawiłam na kilka dni eutyrox, potem zmniejszyłam do 75. Później przy wychodzeniu z diety powoli wprowadzałam wszystkie produkty (w tym gluten i nabiał). Po miesiącu wynik TSH- 10,81. Mój Szanowny Pan Doktor powiedział tylko, że czasem tak się zdarza, że jest mniejsze zapotrzebowanie na hormony. A tak w ogóle to zleca mi tylko badanie TSH, twierdząc, że inne są niepotrzebne, a na zadawane pytania i wątpliwości oświadcza, że zawsze mogę zmienić lekarza. Piszę to aby przestrzec Laure_w_kuchni. Dieta owocowo- warzywna jest naprawdę skuteczna ale w trakcie trzeba badać TSH i dostosowywać dawki leków.

Zawsze mozesz pojechac do jednego z osrodkow gdzie dr Dabrowska ma wyklady i udziela indywidualnych konsultacji.

Ostatnia edycja:
Zofia,

Poczytam o tym :) ale u mnie chyba odpada bo ja mam wahania cukru i ograniczać musze wszelkie cukry. Ale dzieki

Wysłane z mojego Sony Xperia E1 przy użyciu Tapatalka

Tak właśnie taką ilość owoców i mi nie jest dozwolona...bo mój cukier nad czczo jest na skraju normy i też musze pilnować go he

reklama
Ewel, ja mam tak samo ;)

Niby normy nie przekracza ale na pograniczu jestem.

Za to dieta by mi się przydała. Ale miałam do lata zrobić przerwę od diet. Zalecenie lekarza.

Wysłane z mojego Sony Xperia E1 przy użyciu Tapatalka

Do góry