reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Kamilove Aż się boję co wyjdzie oby było wszystko dobrze... A jakiegoś objawy tego ha.... Są?
Może nie być wcale. Czasem objawem jest właśnie niedoczynność tarczycy czy nieprawidłowy wynik bodaj ft4 ale nie jestem dokładnie pewna czy tego ft:)

Ogólnie to gowno jest bezobjawowe. No chyba, ze wezmiesz pod uwage jak u mnie wszelkie symptomy niedoczynnosci.

Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka

A i co do usg to u mnie nie wiem czy bylo widac. Zdaje sie, ze mialam zbyt mala tarczyce, ale nie jestem pewna.

A ta choroba utrudnia zajście w ciążę? Tego by nie było widać na usg tarczycy?

Utrudnia jak kazda choroba tarczycy, bo tarczyca odpowiedzialna jest za wytwarzanie wszystkich innych hormonow, a jak sie jest w ciazy to poczatkowo dziecko korzysta wlasnie z naszej tarczycy do pobierania hormonow zanim samo bedzie moglo wytwarzac

Utrudnia. Bo to autoimunologiczne zapalenie tarczycy. Organizm sam świruje i wytwarza przeciwciala przeciwko wlasnej tarczycy. Bardzo czesto jest przyczyna poronien.

dokladnie

A jak to rozpoznać? Jak te anty TPO będą powyżej normy?

tak jak przeciwciala sa podwyzszone to prawdopodobnie hashimoto, no i na usg nie widac akurat co to za schorzenie, widac tylko czy nie ma guzow itp

reklama
Do góry