reklama
Lilolo
Fanka BB :)
Może nie być wcale. Czasem objawem jest właśnie niedoczynność tarczycy czy nieprawidłowy wynik bodaj ft4 ale nie jestem dokładnie pewna czy tego ftKamilove Aż się boję co wyjdzie oby było wszystko dobrze... A jakiegoś objawy tego ha.... Są?
Ogólnie to gowno jest bezobjawowe. No chyba, ze wezmiesz pod uwage jak u mnie wszelkie symptomy niedoczynnosci.
Wysłano z mojego Lark FreeMe X 2 7 przy użyciu Tapatalka
Lilolo
Utrudnia. Bo to autoimunologiczne zapalenie tarczycy. Organizm sam świruje i wytwarza przeciwciala przeciwko wlasnej tarczycy. Bardzo czesto jest przyczyna poronien.A ta choroba utrudnia zajście w ciążę? Tego by nie było widać na usg tarczycy?
Lilolo
A i co do usg to u mnie nie wiem czy bylo widac. Zdaje sie, ze mialam zbyt mala tarczyce, ale nie jestem pewna.
*Milka*
A ta choroba utrudnia zajście w ciążę? Tego by nie było widać na usg tarczycy?
Utrudnia jak kazda choroba tarczycy, bo tarczyca odpowiedzialna jest za wytwarzanie wszystkich innych hormonow, a jak sie jest w ciazy to poczatkowo dziecko korzysta wlasnie z naszej tarczycy do pobierania hormonow zanim samo bedzie moglo wytwarzac
Utrudnia. Bo to autoimunologiczne zapalenie tarczycy. Organizm sam świruje i wytwarza przeciwciala przeciwko wlasnej tarczycy. Bardzo czesto jest przyczyna poronien.
dokladnie
A jak to rozpoznać? Jak te anty TPO będą powyżej normy?
tak jak przeciwciala sa podwyzszone to prawdopodobnie hashimoto, no i na usg nie widac akurat co to za schorzenie, widac tylko czy nie ma guzow itp
reklama