reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

Natalia dzwoniłam do księgowej moich pracodawców bo musiałam z nią omówić pewną sprawę i zapytałam od razu o te umowy zlecenie. Kontaktowała się z naszym Zusem i zus potwierdził że pracodawca na takiej umowie nie musi opłacać składek.

reklama
Serwis ZUS - Ubezpieczenia emerytalne i rentowe kamkaz poczytaj tu, to strona zusu

Zgodnie z art. 6 oraz 6a ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych - obowiązkowo ubezpieczeniom emerytalnemu i rentowym podlegają osoby fizyczne, które na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej są:

• osobami wykonującymi pracę na podstawie umowy agencyjnej, umowy-zlecenia lub innej umowy o świadczenie usług, do której zgodnie z Kodeksem cywilnym stosuje się przepisy dotyczące zlecenia oraz osobami z nimi współpracującymi

cześć dziewczyny zrobiłam dziś HCG i wyszło 18,70 :) dziś idę do lekarza, jestem 5 tyg po poronieniu i mam nadzieje że to nowa ciąża a nie wynik z tamtej bo i o takich słyszałam, trzymajcie proszę kciuki :)

agusia po poronieniu nieraz długo opada, ale kto wie, może to i nowa fasolka, a jak ci wychodzi z obliczeń który to byłby tydzień ciąży ?

cześć dziewczyny zrobiłam dziś HCG i wyszło 18,70 :) dziś idę do lekarza, jestem 5 tyg po poronieniu i mam nadzieje że to nowa ciąża a nie wynik z tamtej bo i o takich słyszałam, trzymajcie proszę kciuki :)

trzymam kciuki by to byla ciaza a nie spadajaca beta po tamtej ciazy, choc mi osobiscie bardzo wolno spadala beta

Mam też podwyższoną temperaturę, no ale zobaczymy jak mi zrobi usg, jeszcze nie miałam miesiączki takiej zwykłej, wiec trudno obliczyć ale jedyny dzień kiedy mogło dojść do zapłodnienia to 16 sierpień więc jeśli to nowa ciąża to sam początek.

Kamka gdy ja pracowalam w takim duzym zakladzie drobiarskim to bylam na umowie zlecenie i mialam jakies tam skladki odprowadzane, min rentowa i emerytalna, ale jak bylam chora i nie moglam jechac do pracy to bylam stratna na kasie, bo na zwolnienie na takiej umowie sie nie oplaca isc, bo nie oplacal mi zaklad akurat tej skladki, jedynie ta zdrowotna, ze mialam ubezpieczenie

Agusowa 3mam kciuki, zeby to byla ciaza ;).

Ja swoja droga pierwsza miesiaczke po poronieniu dostalam po 6 tyg. Wiem, ze miesiac i kilka dni po jak zrobilam test ciazowy to wynik mialam nadal pozytywny.

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

reklama
Do góry