reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Ewel,

Ale to robią posiew z moczu, tu był robiony ze śluzu w szyjce macicy przynajmniej tak rozumiałam kamkaz. A posiew z moczu to wykaże tylko bakterie te co są w cewce moczowej np. Ale nie te które są w pochwie

Ale zawsze jak wychodzą w moczu to moja doktorka daje na posiew i na podstawie tego wymaz z pochwy tak miałam w tamtej ciazy teraz mi jeszcze nie robila bo mocz czysty ciągle... Nie wiem w takim razie może wymaz jest tak ważny jak badanie moczu

Ewel87 Kamilove ma rację co pisała. W ciąży badania miałam regularnie i w moczu nic nie wychodziło. Dlatego, że ja pochwę miałam czystą, a co za tym idzie nic nie wskazywało na bakterię. Dlatego, że wymaz z pochwy w ciąży też nic nie wykazał, a nikt nie przypuszczał, żeby zrobić wymaz z szyjki. Nawet przy przyjęciu do szpitala na oddział lekarz przyjmujący pobierał wymaz z pochwy i też było czysto. ale niestety to nie to samo. A posiew moczu nie wykaże bakterii, które są na szyjce. Już po wszystkim na kontroli moja lekarka chciała zrobić posiew z szyjki, by potwierdzić niewydolność szyjki (taka była pierwsza hipoteza tego, co się stało). No ale wtedy po wymazie wyszły bakterię, które były w ilości obfitej.Moja lekarka po konsultacji wyniku z innym lekarzem stwierdzili, że bakterie musiały rozmrażać się już wcześniej od jakiegoś czasu, bo przez kilka dni nie jest możliwe, aby rozmnożyć się do takiej ilości. Pojechałąm nawet do swojej cioci, która jest położną w innym mieście w szpitalu i ona skonsultowała z innymi lekarzami u niej mój wymaz i każdy potwierdził słowa mojej lekarki. Niestety przytrafiło się to mnie i nie mam komu zarzucić winy za to, co się stało
Teraz wymaz miałam też pobierany z szyjki, bo te bakterie osłabiają szyjkę, dlatego ta szyjka w tak szybko puściła

reklama
Tak. Już w zeszłym tygodniu lekarka pobrała wymaz ale na szczęście jest czysto. Ale wcale to nie oznacza, ze już nie musze mieć robionych. Wręcz przeciwnie... kontrolnie raz w miesiącu

Do góry