reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

Witajcie z rana :)
Anulka wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń :*

Kamkaz kciuki za bete i czekamy na relacje dot. wyniku :)

Kami my używamy zwirku cat litter - samo zbrylajacy. Kot jak zrobi siku to zwirek w tym miejscu robi sie jak taka brylka, którą latwo usunąć.
Ale Ty w ciąży nie powinnas miec za wiele kontaktu z kocią kuweta.
Co do karmy to nasze koty najbardziej lubią paszteciki z Puriny i saszetki z Felixa. Niestety jedzą tez czasami wędline taką zwykłą "ludzką", czego teoretycznie jeść nie powinny ale bardzo lubią i miaucza, żeby im dac. Ale są zdrowe i juz maja kilka lat więc im chyba nie szkodzi :)

reklama
Kasik,

Ja przechodziłam juz toxo. Po drugie tak naprawdę to toxo najtrudniej jest złapać od kota :)

Ja znów wyczytałam, że karma musi mieć jak najwięcej mięsa najlepiej jak jest powyżej 60% i więcej bo właśnie te wszystkie whiskasy, puriny, royale to szajs i nasz wet to potwierdził. Tak więc narazie mam na oku taste of the Wild, sanabelle czy jakoś tak, power of naturę i najtańsza ale wcale nie zła smille. A z mokrych animonde, smille i bonzite. Oczywiście cena ma nie zabijać bo na kasie nie śpię. Myślałam, że kot to niewielki wydatek, a to nieprawda miesiąc żarcia i żwirku dla mojej dwójki będzie kosztował pewnie dobre 150zl. W piątek będę robić zamówienie dla nich to się przekonam

No i żwirek wiem, że chce samozbrylajacy wiec na początek chyba na benka lawendowego się zdecyduje. Ale dziękuję za pomoc :)

Zapomniałam jeszcze o suchej karmie - whiskas sterille.
Tez slyszalam, ze tego typu karmy nie są za szalowe ale nasze koty sa już do nich przyzwyczajone i nawet jak od czasu do czasu co innego sie im kupi to nie chcą jeść i sie wywala. My kupujemy zwirek najtańszy - 10 zl za 5 kg.

Hej
Anulka 100lat,spelnienia wszystkich marzen:-)
kamkaz trzymam kciuki za bete i za wizyte oby wszystko bylo ok:-)

Kasik,

To ja mam teraz jeszcze tańszy 5l za 4zl i nie jest najgorszy, ale szału nie robi :)
Starcza na tydzień. Ten benek za to na necie 20zl kosztuje za 10l chyba ale ponoć starcza na miesiąc. No i dzięki temu, że jest zapachowy powonienie nie ucierpi. Teraz wrzucam neutralizator do kuwety i to też daje rade.

No tak u was to dorosłe koty, a u mnie maluchy wiec tak naprawdę to ja decyduje teraz o ich sposobie żywienia i do jakiej karmy je przyzwyczaje taka będą jeść , a one wybredne nie są ;)

Witajcie!
Kami ja zawsze robię zamówienia na zooplus.pl. Jesli chodzi o żwirek to do tej pory najlepiej mi sie sprawdził tigerino nuggies. Wszystkie karmy które wymieniłaś sa dobre i wszystkie kupuje, bo zmieniam kocie smaki co jakiś czas. Niedawno robiłam zakupy i teraz szamaja Porta 21, Purina cat chow, taste of wild i sanabelle. Jedzą tylko sucha karmę, saszetki kupuje im kilka razy do roku.

Anulka wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszyskich marzeń a najszybciej tych o zdrowym, ślicznym dzidziusiu!

Kamkaz mam nadzieje, ze zachwycisz nas pięknym wynikiem :-)

Kami wlasnie o to chodzi. Jak od małego przyzwyczaja sie do jakiejś karmy to juz przeważnie im tak zostanie chyba, ze za każdym razem będziesz zmieniać. Moje koty niestety są bardzo wybredne :p

reklama
Do góry