reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Kami a jeszcze uderzenie serca jakie prawidłowe bo moje maleństwo miała i 160u na min a gdzieś czytałam że za dużo gdzieś że dobrze he już sama nie wiem....

Ewel,

Tętno między 100-180 jest jak najbardziej w normie. Moje chyba na pierwszej wizycie miało 150, ale juz dokładnie nie pamiętam. Za to teraz jedno 164 drugie 172. Ale ja się bardzo denerwowałm no raz krwawienia, a dwa w poczekalni płakała Jagoda. A lekarz powiedział ze to tez ma wpływ.

No właśnie też mi się wydaje że stres matki ma.wpływ na tętno płodu. :-) Lady też mówiła że dobre ale ja czytałam że norma do 150 więcej to już zle a na innej str pisali ze do 180;-)
To nie wiem jak mam liczyć sobie tygodnie wg doktorki czy @

Ewel tętno jak najbardziej dobre nie martw sie :) a tygodnie... u mnie ciąża z emilką była młodsza o tydzień a w szpitalu nikt na to nie patrzył tylko wszystko było liczone i tak od terminu @. wszystko inne nie miało dla nich znaczenia.

Ja sprawdziłam właśnie w karcie i na pierwszej wizycie u mojego gina kropek miał 13mm i serduszko biło 150 uderzeń na minutę :)

A teraz było 164 i 172. Ale ponoć jest w normie :)

U mnie tygodnie liczone będą na pewno od terminu z usg. Taki mam wpisany w kartę, a w miejsce daty @ lekarz wstawił znak zapytania.

reklama
Do góry