reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2015 : )

A z jakiej firmy korzystasz? Bo ja z luxmedu i moj P tez ale nie wszystkie badania robią( np nasienia nie robią) ale moj lekarz prywatnie kosztuje wizyta z usg 170 a ja 20 zł płace na miesiąc

Ja z Medicoveru. Jest lepiej bo na wizytę do gina moge sie zapisać np na 3 kolejne od razu. A słyszałam że w luxmedzie jak zapiszesz się na jedną to już na drugą nie ma szans chyba że odwołasz.
Ja mam taki średni pakiet. to jakieś 50zł płacę i większość badań i specjalistów spoza kliniki mam darmo.

reklama
Beta hcg powinna w każdym tygodniu przyrastać , wtedy oznacza to że dzidzia się rozwija, a ciąża dobrze przebiega. Ewelka dziś bete robiła /:):tak:

nie,robiłam test 6grudnia był pozytywny 19grudnia wizyta u gin na nfz powiedziała ze wszystko ok,jakiś 7-8tydz ciązy(bez usg tylko palucha włożyła) dała skierowanie na badania i na usg jak bd w 12tyg i tyle -badan nie zdążyłam już wykonać dlatego powiedziałąm sobie ze choćby nie wiem co będę chodzic prywatnie,od razu zrobia usg i będę wiedzieć czy jest faktycznie ok i czy się rozwija
Jak byłam teraz na wizycie do gin powiedział, że są już publikację na temat niekorzystnego wpływu usg na zarodek. I żeby nie robić za często. Ale, że to jest ważne bo trzeba sprawdzić czy zarodek dobrze i we właściwym miejscu się zagnieździł.

Ja to sobie nie wyobrazam, to okropne zdarzenie... Cieszysz sie, ze w ciazy jestes, a tu taka przykrosc :-( wspolczuje jeszcze raz!

myślałam ze to zwykłe plamienie bo przecież to się zdarza,a ona ze serduszko niebije ciaza się nierozwija od 4tyg to wogole do mnie to nie docierało co ona do mnie mówi..patrzyłam na nia i niewiedziałam o co biega a ona ze zostaje i dostane tabletki na wywołanie:eek: a ta ciąża udała się już w 1cyklu a teraz już 4 i nic zaraz będzie 5 i pewnie tez nic z tego niebedzie,przeżycie jest spędziłam 3-4dni w szpitalu i tylko płakałam w domu to samo bałam się ze wpadne w depresje dlatego zajęłam się synkiem i starałam się jak najmiej o tej stracie myśleć ale to nie jest łatwe

myślałam ze to zwykłe plamienie bo przecież to się zdarza,a ona ze serduszko niebije ciaza się nierozwija od 4tyg to wogole do mnie to nie docierało co ona do mnie mówi..patrzyłam na nia i niewiedziałam o co biega a ona ze zostaje i dostane tabletki na wywołanie:eek: a ta ciąża udała się już w 1cyklu a teraz już 4 i nic zaraz będzie 5 i pewnie tez nic z tego niebedzie,przeżycie jest spędziłam 3-4dni w szpitalu i tylko płakałam w domu to samo bałam się ze wpadne w depresje dlatego zajęłam się synkiem i starałam się jak najmiej o tej stracie myśleć ale to nie jest łatwe

kochana bardzo mi przykro, to bolesna wiadomość ;(

reklama
Kasia a co Ci da co tydzień beta? Mnie z dnia na dzien spadła. Robilam bete i wszystko było ok lekarz mi mówił z jest dobrze a 3 dni pozniej cofnęło sie o 3 tygodnie na usg? A beta była dobra? Dopiero na 2 dzien spadła.
Nie straszę was dziewczyny w żadnym razie, ale moze tak jest lepiej. Juz sama nie wiem. Czasem myśle zeby juz dac sobie spokój moj P nie wytrzymuje ze mną czasem. A teraz jak mam taka sytuacje w pracy to juz wcale mi sie nic nie chce :(

Do góry