reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2015 : )

reklama
Ollcia a jak u Ciebie starania?

Kasik, ja aktualnie tylko podczytuję, a starania zaczynam w czerwcu ;-) choć chciałabym już, ale cóż, na początku lipca kończy mi się umowa, raczej mi przedłużą, ale jakbym zaszła w ciążę np w kwietniu to mogliby mi nie przedłużyć zgodnie z prawem ( trzeba być w co najmniej 3 miesiącu ciąży gdy kończy się umowa, aby przedłużyli do dnia porodu ). W czerwcu lecimy do Egiptu i tam przy luzie wakacyjnym mam nadzieję, że się uda :tak:

Dziewczyny daje na wstrzymanie. Musze odpocząć od tych myśli ze jest ze mną nie tak. Pewnie nie będę pisać przez jakiś czas, życzę każdej powodzenia i trzymam kciuki za was ;-)

Olcia to podobnie jak ja, z tą umową, mam do końca czerwca i czekam na lipiec ze staraniami :)
O Egipt, super :)

Ja kupując suknie ślubną dostałam voucher na 7dniowy wyjazd dla dwóch osób - 7 darmowych noclegów w jednym z hoteli - do wyboru mamy kilka miejscowości w Polsce, jedynym warunkiem jest wykupienie w danym hotelu wyżywienia na 7 dni :) Voucher mamy ważny do końca maja i czekam z utęsknieniem aż mój hasbend załatwi sobie wolne w pracy i mam nadzieję, że nam wyjazd nie przepadnie. A najprawdopodobniej wybierzemy się w góry :):) nie mogę się doczekać, jeszcze nigdzie razem na tak długo nie byliśmy, co najwyżej jakiś weekend u dalszej rodziny i to wszystko.

Witam z rana! Ja dziś leniu****ę. Miałam wpisany na dziś powrót ze Szczecina, a skoro udało mi się to wcześniej i firma kosztów noclegu nie poniesie to postanowiłam po prostu zostać w domu i odespać. Tylko szkoda, bo słoneczka nie ma i szaro się zrobiło. Kusi mnie żeby okna pomyć. Trochę ich tu mam. Ale najpierw - kawka i nadrabiam bb:-).
Odpoczywaj :) robota nie zając nie ucieknie. Fajnie, że udało się uniknąć noclegu poza domem :)
Jestem w rozpaczy. Nie lubię swojej pracy, niby wszystko się wydaje ok a nie mogę zajść w ciaze . Ostatnio nic tylko się kłócić ze swoim.
Ja tez nie lubię swojej pracy wiec łącze się w bólu :(
Dzień dobry :-)

Ewelina zaciskam mocno kciuki żeby jutro kreska była ciemniejsza!!!

Malinka ja też zawsze miałam plamienia przed @. I to 7 dni rowniotko jak w zegarku. Zawsze tracilam wtedy nadzieje, ale w cyklu w którym zaszlam tez miałam to plamienie z tym ze później nie pojawiła się krew! Zrobilam test i dwie krechy! Wiec glowa do góry, jeszcze nic straconego! :-)
Jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Ale twój przypadek napawa mnie nadzieja :) dziękuję za dobre słowo :))
Chciałabym wyjechać na tydzień, odpocząć, jak zrobię badania i okaże się że jest ok to chyba przestanę robić testy owu i wyliczać dni plodne
Tez bym tak chciała. Rzucić to wszystko w cholerę i juz. Ale kurcze potem przychodzą dni płodne nowe nadzieje i znów zaczynamy...
Edyta ja już bardzo długo bo ostatnią miałam 7 stycznia ale czekam na nią żeby badania porobić, chciałabym żeby już przyszła były wyniki badań pewnie jakieś lekarstwo i nowy cykl
To oby @ szybko przyszła i byś mogła porobić badania :)
Ja już po wizycie :-) dziecko ma 13mm, tętno 150 i narazie wszystko jest tak jak być powinno. Wszystkie moje wyniki też w normie jedynie są bakterie w moczu (w pierwszej ciąży też stale z tym walczyłam :wściekła/y:) mam jeść furagin i żurawine. Kolejna wizyta 13.04.

Dziś już mi wypisał skierowanie na prenatalne i mam się umówić na koniec 12 tygodnia. Założył mi też kartę ciąży i termin porodu mam wyznaczony wg usg na 26.10 ciąża jest starsza o 3 dni niż wskazuje om i dziecko jest duże jak na ten etap :) miałam nosa co do wcześniejszej owulacji ;-)

Mogłabym góry przenosić taka jestem szczęśliwa!:laugh2::laugh2:

dziękuję za wszystkie kciuki!
Gratuluję i pozytywnie zazdroszczę!;)
Zrobiłam kolejny test o chyba zaczynam brać dalej luteine
Piękna kreseczka. Szczęśliwych 9miesiecy :))
Nadal czekam bo dziś test też negatywny. Idę dziś do lekarza w południe i się dowiem co się dzieje ;)
To czekamy co lekarz powie.
Przedstawiam wam nasze szczęście :)
Sorki za jakość ale komórka robiłam podczas badania wiec szału nie ma :(

Zobacz załącznik 675219

Piękności!

Kurcze chwile mnie nie było, a tu tyle się dzieje :)

Dziewczyny daje na wstrzymanie. Musze odpocząć od tych myśli ze jest ze mną nie tak. Pewnie nie będę pisać przez jakiś czas, życzę każdej powodzenia i trzymam kciuki za was ;-)

Julcia rozumiem, musisz przemyśleć to i owo. Odpocząc od tego wszystkiego.. a myślę, że jak tak nie będziesz się nakręcać i nie myśleć ciągle o ciąży, o testach itp sprawach to może szybciej się Wam uda.. serdecznie Ci tego życzę :* trzymaj się i po przerwie odezwij się szybko ;)

reklama
ewela - gratulacje

U mnie wczoraj na teście owu nic. Może w tym cyklu już później będzie niż ostatnio.
W ogóle coś nie tak. Dziś 7dc a ze mnie dalej leci czysta krew. Poczekam jeszcze z dwa dni i wtedy gin. Mam nadzieję że przestanie samo.

Miłego dnia wszystkim

Do góry