reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2015 : )

Jejku czytam o tych teściowych i nóż się w kieszeni otwiera. Gdzie te czasy, kiedy rodzice byli nastawieni na pomoc swoim dzieciom. I nie myślę tu o pomocy finansowej, ale właśnie o pomocy przy dzieciach czy po prostu o wsparciu dobrym słowem. Moja babcia i prababcia nas wychowywały i nigdy nie słyszałam, żeby jakiekolwiek wymówki robili moim rodzicom, że z dziećmi siedzą, gotują, sprzątają. Pamiętam jak moja prababcia była w szpitalu i mojej mamie testament przekazywała to było tylko jedno: Pamiętaj, żebyś dziewczynom pomogła dzieci wychować. (Moja mama się tym nie bardzo przejęła, ale z tym się już pogodziłam)

reklama
Skaba moja tesciowa jest wredna, ciezka we wspolzyciu itp, ale wnuczce daje wszystko, fakt wyzywa mala, drze sie itp, ale dba o nia jak moze jesli chodzi o opieke czy jedzenie i cala reszte

Witajcie ja tu wpadam co jakis czas niestety bo wiecznie brakuje czasu, moja mala ostatnio taka ozywiona, w nocy sie budzi, dosc pozno chodzi spac, oczywiscie w dzien nadrabia a ja nie moge i wieczorami czuje sie taka zmeczona.
Juz zaczyna sie robic coraz trudniej bo wszedzie wchodzi, wszystko co w zasiegu reki sciaga, trzeba jej bardzo pilnowac.
Ma 10 miesiecy, nie chodzi jeszcze ale bardzo sprawnie raczkuje i staje, mysle ze roczek spokojnie podepcze.
Nawet lepiej ze tak szybciutko bo jak by mi sie udalo w najblizszych miesiacac hz kolejnym zaciazyc to bym nie musiala jej nosic.
U mnie @ sie juz skonczyla teraz czekam do plodnych i do owulacji, licze ze owulka bedzie za 4-5 dni, no ale zobaczymy bo plodnych jeszcze nie mam.

Witajcie ja tu wpadam co jakis czas niestety bo wiecznie brakuje czasu, moja mala ostatnio taka ozywiona, w nocy sie budzi, dosc pozno chodzi spac, oczywiscie w dzien nadrabia a ja nie moge i wieczorami czuje sie taka zmeczona.
Juz zaczyna sie robic coraz trudniej bo wszedzie wchodzi, wszystko co w zasiegu reki sciaga, trzeba jej bardzo pilnowac.
Ma 10 miesiecy, nie chodzi jeszcze ale bardzo sprawnie raczkuje i staje, mysle ze roczek spokojnie podepcze.
Nawet lepiej ze tak szybciutko bo jak by mi sie udalo w najblizszych miesiacac hz kolejnym zaciazyc to bym nie musiala jej nosic.
U mnie @ sie juz skonczyla teraz czekam do plodnych i do owulacji, licze ze owulka bedzie za 4-5 dni, no ale zobaczymy bo plodnych jeszcze nie mam.
zleci raz dwa, przyjdzie owu i bedziesz czekac na efekty ;) caluski dla Malutkiej kluski :*

Lux to :-) często chyba tak jest, że własnym dzieciom to życie utrują, ale dla wnuków super. Zresztą u mnie też tak było. Teraz już jest o niebo lepiej, ale różne etapu przechodziliśmy.

Zuzka trzymam kciuki za ten cykl! I dużo siły do dreptania za córcią!:-)

Lux a ciebie nie korci, żeby test zrobić? Bo już chyba po terminie @ jesteś? Ja tam w cuda wierzę...:-)

reklama
Lux to :-) często chyba tak jest, że własnym dzieciom to życie utrują, ale dla wnuków super. Zresztą u mnie też tak było. Teraz już jest o niebo lepiej, ale różne etapu przechodziliśmy.

Zuzka trzymam kciuki za ten cykl! I dużo siły do dreptania za córcią!:-)
ma jedna wade, lubi rzadzic, ale ja sie przy moim dziecku jej nie dam!

Do góry