reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2014 :)

Suselku super ze doszliscie do wspolnego pomyslu z Mężem ;-) znam kilka par ktore nie mogły miec dzieci a teraz maja dwójkę adoptowane i z naturalnego własnego igraszkowania :-)

reklama
suselku ja wiem Kochana martwi mnie to ze test wyszedl negatywny a ja ogolnie zle sie czuje...dzis juz dwa razy niewiele braklo i bym zaslabla,pomijajac fakt ze zrobilam sobie dzisiaj obiadek do tego smazylam cebule ktora uwielbiam i nie minelo 10 minut i wyladowalam w WC.Kupilam sobie nowy proszek na zakupach uparlam sie na ten bo zapach mi sie podobal dzis wstawilam pranie i po prostu nie moge zdziezyc tego zapachu Maz musial wyniesc je na taras...nie wkrecam sobie bo odkad test wyszedl negatywny juz kompletnie o tm nie mysle pozatym tak jak mowisz to pierwszy cykl i wcale nie uparlam sie ze juz teraz musi wyjsc

Ostatnia edycja:
Suseł : nie drożne kanaliki. A po biopsji czemu niema plemników to niewiadomo. M brał tabletki przepisane od dr na poprawe przed biopsją i co ... wychodzi na to że zaszkodziły a nie pomogły :(

Aschlee - nasz mozg rozne cuda potrafi zdzialac a do tego u ciebie moga jeszcze hormony wariowac np. Peogesteron ktory wlasnie odpowiedzialny jest za sle samopoczucie czesto

Dziewczynki, przykro mi <przytul> Miałam nadzieje, że wejdę i zobaczę Wasze posty z dwiema kreseczkami :( Kolejny cykl musi być Wasz. Dacie radę :*:* &&&&&&&&& cały czas za Was trzymam.

Miss, witaj Kochana :* Ciesze się, że u Ciebie zaczyna się poprawiać sytuacja. Co u mnie? Cały czas boli i dzisiaj nawet krew mi leciała. Myślałam, że szybko mi się zagoi po wyrwaniu zęba, ale mogę tylko o tym pomarzyć. Jak wezmę tabletkę, to tak na 2/3h spokój, a później znowu ból. Po nocy jest najgorzej. Co do rady z dziewczynkami, to wczoraj diabeł wstąpił w nie, bo były nie do wytrzymania. Jedna drugiej zabawki zabierała i się za włosy ciągały ;/ A mi się tylko marzy spanie. Gdzie usiądę, to zasypiam. Pogoda? Może tabletki? Zjadłam już bardzo dużo. Jutro żeby nie myśleć o bólu, to ze znajomymi wybieramy się na działkę. Trzeba trochę porobić :) Wczoraj też nie wchodziłam, bo minęło mi i mężowi 5 lat bycia ze sobą. Jak ten czas leci. A za 10 dni moja Oliwka urodzinki mam i muszę coś wymyślić, aby dzieciaczek był szczęśliwy.

ewelinka dzieki! zobaczymy jak bedzie ale dzieki temu ze mamy ta opcje bardzo sie uspokoilam a to najwazniejsze, juz nie czuje takiej presji!

Aschlee moze po prostu Ci sie poprzestawialo po poronieniu i masz wiecej progesteronu przed @ ktory powoduje te wszystkie objawy. poczekaj troche i zobacz jak dalej bedzie. napewn bedzie ok. o widze, ze kasik to samo do glowy przyszlo, wiec moze to to ;-)

lalka no wlasnie o brak przy biopsji mi chodzilo. oby w Warszawie byli lepsi specjalisci i sie udalo!! &&&

Oj
I wieczór. U was też aka paskudna pogoda. Po południu naszły chmury i zaczeło lać ok 15 stej i leje do teraz.
Dziś ugotowałam rosół na indyku i do tego kluseczki lane z mąki kukurydzianej, ryżowej i mielonego lnu. Nawet, nawet, tylko za dużo zrobiłam i więcej lanych niż rosołu. Prawie bez glitami ianu sodu, prawie bo na przyprawch pisze że moze zawierać sladowe ilosci.
Pyszne i porzywne.
Na jutro mam mloda kapustke, piersi z kurczaka i zrobie kluski jaglane.
Dzisiaj zjadłam tyle do tej pory co przez ostatnie dwa dni. W koncu brzuch mnie nie naperdz.... tylko pobolewa.

Maluś' - z kad takie dlugie problemy po wyrwaniu zeba. Ja w pierszy dzień pilam przez slomkę, jadlam dopiero wieczorem plynny kisiel, na drugi dzien na sniadanie to samo dopiero w poludnie kanapka chlebka z serkiem, kilka pierożkow ruskich. Wszystko miekkie i letnie. Nie plukalam buzi za bardzo. W miejscu po wyrwaniu zeba jak zostaje durza dziura musi wytworzyc sie krwiak ktory zaczopuje wejscie do dziury i zapobiegnie dostawaniu sie tam bakteri. A dostalas jakis antybiotyk. To najlepsze rozwiazanie. Jak dlugo i bardzo boli to moze sie cos tam dziac. Augumentin by rozwiazal problem. Moze na pogotowiu ci pomoga i wypisza antybiotyk. A nie masz czasem gorączki.

Niezalerznie od wszystkiego milego wieczoru.

Jołasia, stomatolog u której byłam powiedziała, że mam poważne zapalenie i moja rana może przez jakiś czas boleć i powoli goić się. Mam mało płukać, jeść zimne jedzenie. Uważam z jedzeniem i jem tylko miękkie jedzenie. Rana napewno goi się, bo jeszcze wczoraj miałam duży skrzepik, a teraz prawie nie widać i jest biały pasek (tak jakby skórka ba ranie). Poczekam do wtorku i wtedy jak nie poprawi się pojdę do tej babki. Ale dzięki za radę:*

reklama
Maluś' - ja miałam zapalenie ktore najprawdopodobniej posialo az bakteriam. Mialam na to antybiotyki, teraz tez bralam. I mysle ze dzieki temu szybko sie goi, boli ale jedna, dwi tabletki dziennie wystarczaja. Po wyrwaniu wiekszego zeba potrzebny jest antybiotyk bo wtedy jest mniejsze prwdopodobienstwo powiklan.
A co u meza w pracy?

Do góry