reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Dominika trzymam mocno !! Koniecznie daj znać !!

Grubsonku za Was też mocniutko ściskam!!

butterfly pokoik jeszcze w rozsypce, trzeba ogarnąć zabawki, złożyć półkę na zabawki i jeszcze jutro jedziemy do Ikei wymienić skrzydło szafy (jest rysa) i dokupić firanki, dywanik i prześcieradła. Mała już dzisiaj spała w łóżku:tak: teraz też leży i słucha bajek.. cieszę się, ze tak jej się podoba!
Jak wszystko uporządkuję to wkleję fotki. :-)

U nas słoneczko pięknie świeci, pogoda cudowna oby taka na 1.11 była. Ale my w domku, bo moją coś gardełko boli. Już jest lepiej ale wolę nie wychodzić. Niech wygrzeje się parę dni.

reklama
Ale tu cicho... wszystkie na wizytach czy co???:D
Grubson pisz szybciutko co i jak u Ciebie??? Jak po wizycie???
Lisica, super, że z maluszkiem wszystko dobrze;))) Zdrówka dla synka:*

Ja dziś standardowo...sprzątałam, gotowałam... teraz odpoczywam... Dzidziuś dziś bardzo aktywny, ucieszyłam się, bo przez ostatnie dni jakiś taki niemrawy był... ale dziś nadrobił:D

Lisica, super, ze maluch ok :)

Ja juz po, nie mialam amnio, bo mala jest idealna, ani jeden parametr nie jest ponizej normy, wszystko super, nawet taki drobiazgi jak raczki, ulozenie nog, profil twarzy, ruchliwosc no wszystko ok.. Oczywiscie 100% gwarancji nikt nam nie da, ale przy takich wymiarach i prawidlowej budowie narzadow nie ma w sumie wskazan do amnio i pani dr to potwierdzila, nawet na początku powiedziała, że niby zwiększone, ale wcale to nie jest duże ryzyko... Za 3 tygodnie kolejne usg prenatalne, połówkowe (ze wzgledu na większe ryzyko mamy za darmochę :D:D) i jesli nadal bedzie ok to juz naprawde mozna spac spokojnie. Chociaz oczywiscie jesli mamy pecha to moze byc chora, ale szanse naprawde sa niewielkie.

Dzidzia wazy 172 g i na 100% jest dziewczynka, dokładnie pokazała co ma między nogami, a usg jest mega zarąbistej jakosci także nie ma żadnych wątpliwosci, nawet mam to na pismie - uwidoczniono prawidłowe narządy płciowe żeńskie ;D

Dziekuje za kciuki ;*

Grubson, tak się cieszę, że wszystko dobrze :) teraz możesz spokojnie cieszyć się ciążą! Gratuluję córeczki :) Macie już pomysł na imię? Pamiętam, że był już ten temat poruszany, ale pamięć zawodzi ;)

U mnie nic nowego, oczekuję z niecierpliwością na usg prenatalne w poniedziałek. Korzystam z urlopu męża i dziś zaciągnęłam go do obi po farby, a jutro zaczynamy malowanie sypialni i pokoju synka :)

U nas pogoda paskudna, strasznie mglisto...ale to tylko na naszym osiedlu :| Wyjechaliśmy dziś kilka km dalej i piękne słońce świeciło! Cóż za niesprawiedliwość!

Witam,dopiero teraz wrocilam,dzieci sa jednojajowe.Na ta chwile jest w porzadku za 2 tyg. Mam przyjechac na zmierzenie przeziernosci karkowej i innych parametrow.
Jest to ciaza wysokiego ryzyka i co 2 tyg.usg w szpitalu w stolicy,bo moze wystapic tzw "pompowanie krwi od jednego dziecka do drugiego" itd. nie chce nawet pisac czym to grozi.Jestem szczesliwa i pelna obaw,co dwa tyg.usg w Wawie az do porodu.

Grubson,mowilam ze bedzie dobrze;)

Padam ze zmeczenia,jak cos jutro wiecej napisze.

Dzięki dziewczyny :)

Niemartwsie, po przejrzeniu wszystkich spisów imion mamy 4 opcje :D Hania, Marysia iiii Łucja i Blanka :D:D

Dominika, no tak, bliźniacze ciąże zawsze są większego ryzka a już jednojajowe szczególnie, ale na pewno wszystko będzie dobrze z maluchami! No i fajnie, ze co 2 tygodnie będziesz je podglądać! :)

Hej dziewuchy!
U mnie nic nowego... do kolejnej wizyty jeszcze 3 tygodnie i strasznie bym już chciała wiedzieć czy chłopak, czy dziewczynka... i ogólnie zobaczyć co u malucha.
Czuję się dobrze, praca-dom i leci cały dzień :)

reklama
Musialam podczytac Was troche, zeby mniej wiecej byc na biezaco :-) ja chyba bede zmuszona przelozyc poniedzialkowa wizyte :-( no nie do konca mi to pasujee, ale co zrobic..:-( a poza tym wszystko jakos ladnie idzie do przodu. W moim przypadku jedynie zapalenie pecherza mnie co jakis czas lapie :-(

Do góry