reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Witam po dłuższej przerwie :) Robiliśmy w mieszkaniu malowanie i mały remont. Teraz nareszcie mogę patrzeć na nasz salon :) Niedługo zabierzemy się też za sypialnię i pokój Synka.

Dominika, ogromne gratulacje! Oj, jak mi się marzą bliźniaki! :)

Byłam na wizycie w piątek i maluszek ma się dobrze. Kosmówka już jest wyżej, krwiak zniknął, od listopada wracam do pracy :D Bardzo się cieszę. 03.11. mam usg genetyczne, strasznie się tym stresuję. Znalazłam usg mojego synka z tego samego okresu ciąży, w którym teraz jestem i dzidziusie wyglądają identycznie :) cudnie to wygląda.

Widzę, że na forum same wysokie dziewczyny :) Ja mam 174 cm i moja stała waga to 54 kg, teraz ważę 56,6. W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg i bardzo bym chciała tym razem ważyć tyle samo.

Bardzo jestem ciekawa czy faktycznie kształt brzucha, upodobania kulinarne i stan cery mogą nam przepowiedzieć płeć :) U mnie by się zgadzało, bo przy synku miałam spiczasty brzuch, ładną cerę i odrzuciło mnie od słodyczy (pokochałam pomarańcze i ogórki kiszone). No i wychodziłoby na to, że teraz też będzie chłopak, bo wszystko się powtarza. Jedyne słodkie, na które mam wieeelką ochotę to dżem z jadalnych kasztanów! Mogę łyżeczką wyjadać ze słoika, szkoda tylko, że jest dość drogi.

Polecam szkołę rodzenia :) Co prawda gadanie o oddechach, masowaniu dołu pleców i inne rady dotyczące uśmierzania bólu podczas porodu mogłam, jak to się brzydko mówi - o dupę rozbić, za to temat przewijania i kąpieli dzidzi jest bardzo przydatny :)

reklama
KasiaJ, polecam noszenie w chuście. Ja miałam dwie - kołową i taką zwykłą tkaną z Natibaby i szybko opanowałam wiązanie. Synek uwielbiał noszenie. No ale tym razem też kupię nosidło tula, bo szybciej można włożyć dziecko i np. jak gdzieś wyjedziemy, to nie będę musiała się motać na parkingu. Będę pewnie używać ich zmiennie.

Witam;)

Ja mam 175cm i duza wage,co do tycia w ciazy-ja sie pilnowalam i waga szla w gore..30kg.Waze sie w domu i narazie nie tyje:)
Co do zdjecia USG,wrzuce ale jak bede na kompie:)
Moja mama mowi zeby juz powoli planowac i kupowac rzeczy,patrzylam wozki na allegro.
USG genetyczne mam za tydzien w srode;)
Bedziemy remontowac caly dom.
Synus zdrowieje,moze dzis wyjdziemy na troszke na dwor.

Ja po usg prenatalnym,wszystko ok,małe ma 5,5 cm. Teraz czekam tydzień na wynik testu pappa. Jednak mi zrobili,miałam skierowanie na usg.
Jestem zmęczona bo były takie korki,że jechaliśmy 30 km w 1,5 godz.

Hej Dziewczyny:)
Niemartwsie wreszcie do nas wróciłaś:)))
Kasia cieszę się, że z maleństwem wszystko dobrze, teraz trzymam kciuki za test pappa:)
Dominika, no Twoja mama ma racje, jak nie chcesz później zbankrutować, to już lepiej zacząć robić zakupy:D Dla bliźniaków, to będzie nie lada wydatek:)

Ja właśnie zaczynam się rozglądać za mebelkami dla mojej córeczki, bo z łóżeczka już wyrasta, zresztą będzie potrzebne dla drugiego malucha... no i szafa, komoda... bo już się nie mieszczę z jej ubrankami:)

Grubson, a Ty kiedy masz kolejne badania??? Bo mi jakoś umknęło...
Jussastar, jak ja chciałabym staniki kupować w takich sklepach jak pepco... ehhh niestety mój rozmiar to tylko w la'vantil i trumphie...ehhh a tam ceny zaczynają się od 100 zł...:/
Lisica, jak tam u Ciebie???

Ejjj Dziewczyny wstawiajcie zdjęcia Waszych brzuszków, bom ciekawa jakie duże są:D

U mnie od rana słoneczko... jak miło wstać kiedy za oknem ładna pogoda;D

Dominika faktycznie dla bliźniaków to powiem Ci prawie wszystko razy 2. Pewnie część rzeczy masz po synku.
Wiesz moja siostra miała po mojej córce a i tak dużo trzeba było dokupić np. drugie łóżeczko, pościel, wkłady, materacyk i ciuszki chłopięce;-) bo siostra ma parkę. Wydatków jest sporo..

Ale dzięki temu, że siostra ma bliźniaki mam ciuszki i rzeczy po dziewczynkach i chłopaku. :tak:

Jedynie wózek i nosidło tulę chcę dokupić i wiadomo jakieś butelki, pieluszki. Dla siebie póki co zamówiłam na allegro legginsy ocieplane ciążowe i tunikę dresową. Bo ja już w spodnie nie wejdę, a w legginsach mi zimno takich zwykłych, a jeansowe mam jedne.

butterfly wiesz ja mam miseczkę teraz pełną B ale normalnie to mam b. mały biust i źle się z tym czuję niestety..

U was słoneczko?? :szok: bo u nas leje od rana ... szaro buro zimno!! pozdrawiam ze śląska;-)

Jeszcze odnośnie mebli heh dzisiaj mąż jedzie kupić w Ikei dla małej łóżko, szafę i taką komodę na zabawki. Później dokupimy jeszcze komodę z szufladami ale nie wiem którą wybrać także jak to porozkładamy w jej pokoju to zdecyduję.

Łózko to: HEMNES Łóżko rozkładane z 3 szufladami - IKEA
szafa: PAX Szafa - samodomykające zawiasy - IKEA
na zabawki: TROFAST Regał - IKEA tylko wszystkie przegródki białe

Ostatnia edycja:
KasiaJ, mogłabyś wkleić linka do tych ocieplanych leginsów? Bardzo by mi się takie przydały.
Ja wczoraj wylicytowałam spodnie ciążowe H&M mama, co prawda używane, ale w bardzo dobrym stanie. Wkurza mnie to, że ubrania dla ciężarnych są takie drogie...nie chcę płacić 150 zł za spodnie, w których pochodzę kilka miesięcy.
Kasia, też kupujemy ten regał trofast i Ikei. No i też koniecznie trzeba będzie nową komodę kupić na ubranka dla maluszka...i masę innych rzeczy. Dla synka mieliśmy wózek, fotelik, łóżeczko po córce kuzynki, ale teraz już musimy sami kupić wszystko. Postanowiliśmy po genetycznych zacząć powoli kompletować wyprawkę, po później się nie wyrobimy finansowo.

niemartsie takie zamówiłam BEZSZWOWE LEGGINSY NA BRZUSZEK*OCIEPLANE L/XL (4715992892) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., do tego grafitowa sukienka SUPER MODNA* JESIENNA SUKIENKA CIĄŻOWA TUBA M-XL (4715881520) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ja mam zamiar kupić z H&M te: Product Detail | H&M PL mierzyłam je są super, ale ostatnio były na styk i nie było większego rozmiaru... niedługo muszę podjechać i może już będą.

Pokaż swoje?

Też mam teraz ten regał trofast ale pojedynczy w kolorze sosny i do tego łózko ale dla mojej jest małe już. Ona musi mieć szerokie łózko a nie na 70 cm. A nie chce żeby spała z nami bo brzuszek mam coraz większy. Dla młodszego dziecka będziemy robić pokój za 2 lata także wszystko zostawiam i dokupię jeszcze komodę jasną sosnę w ikei ale to bliżej wiosny.

To też czekają Cię wydatki. Najdroższy to wózek kurde. Ja mam niby fotelik nosidełko ale chyba kupię nowe do wózka, bo to mam z espiro (od siostry) a takiego wózka nie kupuję.

**H&M mama czarne jeansowe rurki ciążowe 36 S* (4699674923) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. takie te spodnie. Do pracy koniecznie muszę mieć ciążowe, nie wytrzymałabym już w normalnych spodniach. Podobają mi się te legginsy i sukienka, no i cenę mają przystępną. No a tych tregginsów, które wkleiłaś poszukam u nas w H&M, bo ostatnio jak byłam to widziałam same za 150 zł.
My mamy to łóżeczko dla synka KRITTER Rama łóżka z dnem z listew - biały - IKEA , tylko niestety, on zdecydowanie woli z nami spać. Też wolałabym, żeby spał sam, bo jak mi brzuch urośnie, to się nie pomieścimy, ale on zwykle robi sobie do nas nocne wędrówki.
Jak się Małe urodzi i trochę podrośnie, to będą mieć razem pokój. Pewnie kupimy później piętrowe łóżko.
No właśnie wózek będzie największym wydatkiem, poza tym będzie straszny problem, bo wybór jest ogromny...No ale tym zajmiemy się pod koniec ciąży, żeby nie tracić gwarancji.

reklama
Moja córka też ma to łózko kritter tylko w kolorze sosna. ;-)Fajne spodnie a jaki rozmiar fajny, nawet takiego nie nosiłam przed ciążą chyba że bluzki i tuniki;-)
Co do pokoju, to ja mam możliwość salon przerobić na 2 pokoje, są tam 2 okna. A ze sypialnie mam większą niż salon to będzie potem tam salon a w młodej pokoju nasza sypialnia. Mamy spory metraż także spokojnie.
Tak, z wózkiem lepiej poczekać bo jednak gwarancja się przyda. Ja już wstępnie wybrałam ale ja na tym punkcie mam fioła także nie wiem do końca który kupię.:-D

A gdzie pozostałe dziewczyny??!

Do góry