reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Butterfly to będziemy się dopingować po porodzie ze zrzucaniem kg ;) ja najlepiej się czułam ważąc 70 kg (mam grube kości i przy niższej wadze wygladałabym na wychudzoną :-D). Ale to było tak dawno temu... Będę dążyć do podobnej wagi po ciąży :tak:

reklama
Jussastar, niee, chuda nie jestem, taka.. normalna :D

Mam 170 :p I idealna waga to dla mnie tak 57-58 kg :) Ale żeby tyle ważyć musze się trochę zmęczyć, a jestem leniwa :p więc generalnie staram się trzymać tak ok.60, przed ciążą przytyłam bo wakacje, piwka, pizze, wyjscia ze znajomymi i tak wyszło :p
Ale moja życiowa norma to 60 i wiem, że też bez problemu do takiej wrócę po ciąży, w życiu nie byłam gruba, mój rekord to 63 kg i się na siebie wkurzyłam, przeszłam na taką powiedzmy dietę, zaczęłam się ruszać i bez problemu i wielkich wyrzeczeń ale w ciągu 2 miesięcy zeszłam do 60 :)
A w drugą stronę, jak schudłam do 52, to już wyglądałam nieciekawie, ale też dałam radę jak się zawzięłam :p

Dziewczęta zmieniacie avatarki, aż nie można poznać kto to pisze : ) Ale fajne – brzuchate : )
Ja się dołączam do zrzucania po porodzie hehe, może jakiś wątek założymy nowy? O ile będzie czas na pisanie. Ja nie wiem czego się spodziewać bo to moje pierwsze będzie, pewnie lekko nie będzie : )

Ja przed ciążą ważyłam 67 przy 176cm wzrostu. Ale lepiej się czułam jak było 65 - to moja idealna waga z kolei. Więc teraz trochę żałuję, że nie zrzuciłam przed zajściem w ciążę.

Właśnie oglądam szkoły rodzenia, chodziłyście, zamierzacie? Jest jedna darmowa plus za darmo gimnastyka dwa razy w tygodniu…

Jussastar, oj tak, dla nas to dopiero będzie szok :D Ale jakos damy radę, nie? A ja czasu na pewno nie będę mieć, będę się musiała uczyć konkretnie na czerwcowy egzamin :p Ale może w wakcacje, jak już się przyzwyczaję do dziecia i zdam farmę to będzie lepiej i wrócę :D

A co do szkoły rodzenia to uważam, że to jest genialna sprawa dla pierwiastek! Bo przecież wiadomo, że nie o samo rodzenie tam chodzi :D Ale fajnie będzie zobaczyc jak się dba o takiego noworodka, udziela mu 1 pomocy, przyszły tatus żeby też zobaczył co i jak.. Ja na 100% idę!! :D

Dziewczyny, w szczególności Grubson ze swoją wiedzą medyczną, może mi pomożecie :) czy skurcze orgazmowe działają tak samo jak porodowe? :-D nie wiem czy rozumiecie o co chcę zapytać. Jesteśmy skazani na abstynencję póki co, jesli chodzi o seks w pełnym wymiarze, ale może pieszczoty nie byłyby złe? Czy jednak to niedobry pomysł? Wizyta dopiero za tydzień, więc jeszcze się wypościmy pewnie zanim się dowiem, ale chciałbym poznać wasze zdanie ;)

Hej Laseczki:D
Co do szkoły rodzenia to ja polecam, chodziłam i naprawdę fajne doświadczenie głównie dla faceta:) Mój mąż dowiedział się wielu rzeczy, o których nie miał pojęcia zresztą ja też no i jakoś tak inaczej spojżał na rolę Ojca:) W czasie porodu cały czas był przy mnie, wspierał mnie, pomagał... był przygotowany praktycznie na wszystko:) Miał przecinać też pępowinę ale niestety mój 11 godzinny poród zakończył się cc więc już tego nie doświadczył. Później jako tata w tych pierwszych miesiącach życia naszej córki też czynnie uczestniczył w pielęgnacji jej, kąpał, przewijał itp... Później też ale na początku był ogromnym wsparciem dla mnie:) Jeśli chodzi o mnie to szkoła szczególnie jeśli chodzi o poród nie przydała mi się... choć próbowałam w czasie skurczy oddychać tak jak mi mówiono... ale to wcale nie takie łatwe gdy boli jak cholera;D W teorii jakoś prościej było:D Teraz już nie będę chodzić do szkoły rodzenia bo i tak najprawdopodobniej będę mieć cc więc jest mi to nie potrzebne:)
Lisica, co do Twojego pytania to ja wolę się nie udzielać, bo za bardzo wiedzy na ten temat nie mam, więc nie chcę Cię wprowadzać w błąd:) Choć myślę, że jeśli masz zakaz seksu to właśnie ze względu na orgazm... który powoduje skurcze macicy, ale może lepiej żeby się Grubson wypowiedział albo bardziej kompetentna osoba ode mnie:D
Kasia, Dominika,Grubson jak się czujecie dziewczyny?:)
Dominika masz zdjęcie swoich maluszków??? Jak tak to dawaj:D
Wiecie co chyba mdłości i wymioty opuściły mnie na dobre:D Jak dobrze!!!!!!!:D
A tak a'propo jeszcze tycia, to dziś planuję zrobić ciacho:D „Żydowski” jabłecznik - Przepis super przepis, polecam, robiłam już go kilka razy, szybki i pyszny:)))

Ostatnia edycja:
Butterfly -to nie ja pytałam o seks :) A my mamy zielone światło, lekarz powiedział, że nie ma przeciwskazań, chociaż staramy się nie za często przeszkadzać maluchowi :p Fajnie, że mdłości ustąpiły, teraz już tylko cieszenie się błogosławionym stanem. A jeździłaś może do tej szkoły rodzenia w Lublinie? Możesz coś polecić? Bo jest ta darmowa, a są i płatne, a prowadzone przez położne konkretnie z danego szpitala... W ogóle wczoraj od pań w poczekalni dowiedziałam się, że położna w przychodni do której teraz chodzę pracuje w szpitalu, w którym pracuje mój gin. Fajna dziewczyna - tak w moim wieku gdzieś, więc zawsze to znajoma twarz na oddziale będzie : )

Grubson - no ja póki co jeszcze tak mało wiem o samym porodzie, karmieniu, opiece nad noworodkiem, a co dopiero mój mąż... I tak jak pójdę na L4 zamierzam jakieś książki poczytać, ale taka szkoła rodzenia to byłoby coś! No i liczę, że trochę się dowiem od kobietek o szpitalach, o ich doświadczeniach itp... Na kiedy masz termin dokładnie?

Lisica -ja bym na Twoim miejscu poczekała na opinię lekarza... Ja nie wiem do końca czy u Ciebie bardziej zaszkodzi orgazm, czy sam seks... Może Grubson faktycznie coś podpowie.

Ja mam dziś wolne :-):-):-) więc siedzę jeszcze w pidżamce : ) a później chcę skoczyć do Pepco po bieliznę - staniki mam za małe, a podkoszulki mi się podwijają nad brzuchem :p Niby nie taki duży a już widać różnicę.

reklama
U mnie o, choć wczoraj mnie pobolewał brzuch...ale pewnie z przejedzenia;-). Słoneczko pięknie świeci, mała w przedszkolu. Później pojadę odebrać ją i synka mojej siostry, bo z córką ona ma kontrolną wizytę.

Odnośnie szkoły rodzenia... ja dostałam ulotkę od położnej, bo chodzę do szpitala do lekarza. Ale nie wiem czy pójdę, pierwszą miałam cc, teraz lekarz mówił,że też cc. Dzieci troszkę już "przerobiłam", bo pierwsze 3 miesiące siostrze pomagałam przy bliźniakach.
Jedynie to chciałabym coś się dowiedzieć o karmieniu piersią, bo moja córka nie chciała niestety... piła moje mleko ale ja musiałam ściągać laktatorem.. teraz wolałabym normalnie karmić.
I jeszcze jedno... chusta/nosidełko .. bardzo bym chciała kupić, bo mam przepukliny na kręgosłupie i na pewno mi to odciąży. Póki co nastawiona jestem na nosidło tula z wkładką dla niemowląt. Boję się, że z chustą nie dam rady.

jussastar to wypoczywaj!! a jak bielizna jakościowo w pepco? bo jeszcze nie kupowałam. A też by mi się troszkę przydało kupić.

Do góry