reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2014 w ciąży

Grubsonku no wreszcie trzeźwo gadasz:D Masz myśleć pozytywnie!!!:)))
Dominika, ale super wiadomość!!!:D Tego to chyba się nie spodziewałaś???:) To będziesz miała szczęśliwą trójeczkę:)))
No to mamy pierwsze bliźniaki na naszym forum:D Kto następny???:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Dominika no proszę!! gratuluję:tak: to by się wyjaśniło to plamienie, moja siostra też tak miała i to długo.
Moja siostra dowiedziała się o bliźniakach w 5 tc, już było widać. Ona miała dwuowodniowe dwukosmówkowe teraz, Jaś i Julka mają 3 latka.

butterfly nawet nie mów! :-D

Grubson dokładnie tak jak piszesz! u mojej córki nic nie wskazywało na wadę serca a w 2 dobie ją wykryto. Jedyne to byłam pewna, że serce jest dobrze zbudowane i przepływy były ok. Ale stres był. Spokojnie, zobaczysz,że dzidzia będzie zdrowa.

Ja mam jutro prenatalne, właśnie dzwonili potwierdzić. Mam na 18.05 i już o tym myślę.. ale pozytywnie, ze zobaczę dzidzię:tak:

Ostatnia edycja:
Dominka, no to gratulacje jesli tego chciałas! :):)

Ja bym się załamała :D Ale to wszystko zależy od sytuacji życiowej :)

Kasia, no to fajnie, na pewno będzie ok, daj koniecznie znać po badaniu! :)

Jeszcze 2 dni i 2 trymestr, nie mogę się doczekać :D:D:D

Jestem szczesliwa,ale wczoraj tez lekarz mowil ze ciaza pojedyncza,a tu sie okazalo dzis, ze blizniaki;)
To nie sa plamienia,bo w badaniu wziernikiem i na usg nie widac plamien ani przyczyny.

Grubson,w koncu rozsadnie myslisz;)

Dominilka – a ja!!!! Ale suuuuper! Zazdroszczę bo ja też marzyłam o bliźniakach, chociaż tak sobie myślę, że może na pierwsze dziecko to jedno i tak będzie wyzwanie : ) Strasznie się cieszę z Twojego powodu!!
Butterfly – to już chyba masz słoneczko – przynajmniej u mnie już jest pięknie, tylko wiatr silny strasznie, że głowę urywa!
Kasia – patrz z tej strony – już ¼ minęła u Ciebie : )
Grubson – jak za dwa dni? Przecież już jesteśmy w drugim! Bo niektóre źródła mówią, ze od 13,5 a inne od 14. Mi bellybestfriend pokazał już od początku 14. Tak czy siak – ja już świętowałam rozpoczęcie drugiego trymestru!
Kurde dziewczyny ale mi pryszcze wyskakują, nigdy nie miałam a jak już to sporadycznie. Podobno to wina hormonów i niektóre ciężaróweczki tak mają… ehh… jakoś wytrzymam ale szczęśliwa z tego powodu nie jestem.
A na wizycie ok, chociaż trochę się zawiodłam, bo nie miałam usg robionego a podobno ten lekarz robi prawie na każdej wizycie. W sumie byłam 3 tyg temu i miałam przyjść na kontrolę z wynikami – może dlatego. Ale tak poza tym to ok – mam zwiększyć dawkę żelaza na 2xdziennie.
Aaaa i przytyłam 2 kg przez 3 tyg. A tak od początku ciąży 3 kg. Ale faktycznie brzuch mi ostatnio rośnie z dnia na dzień! Ale wydaje mi się, że trochę za dużo przybrałam – trochę słodyczy wcinałam, więc chyba przestanę…

Ostatnia edycja:
Jussastar, zależy od źródła, ja się trzymam tego, gdzie zaczyna się najpóźniej czyli dokładnie w dniu 15 tygodni ;P

Co do cery - mam to samo, całe zycie była całkiem niezła a teraz... jakis dramat :/ No ale co zrobić..
I boję się, że wyjdę na 0 z wagą na kolejnej wizycie :( :p No zobaczymy, mój cel na koniec to MAX +12 kg :p Nie chcę być gruba!!

Grubson sprawdzilam na kalkulatorach przyrostu wagi - jest w normie takze odetchnelam, ja tez nie chce za duzo przytyc. A pisza ze przy mojej wadze sprzed ciazy i wzroscie zalezany przyrost wagi to 11,5- 16 kg. Ale i tak ze slodyczami koncze, bo troche sobie ostatnio za duzo pozwolilam. A oprocz tego jesc zamierzam normalnie - ile bede potrzebowala, wiec przyrost nie zalezy do konca ode mnie, odchudzac sie nie zamierzam.
A to moj brzuszek. Maz mowi ze rosnie w oczach z dnia na dzien:)

Załączniki

• 1413815091791.jpg
    1413815091791.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 50
jussastar chciałabym tak wyglądać kochana! piękny brzusio! ja mam dopiero 12 tc i już 3 kg na plusie:zawstydzona/y: a cerę mam okropną, dekolt, plecy, szyja ehh wygladam jak nastolatka :szok:
Ja wcinam poprostu wszystko.. a w poprzedniej ciąży przybrałam w sumie 11 kg, ale też wyjsciowa waga była 10 kg wyższa od obecnej;-)

Jussastar Ty chudzinko:) Śliczny brzusio:))) No u mnie słonecznie, tylko faktycznie wiatr mało co głowy nie urywa...
Grubson, mówią, że jak pojawiają się pryszcze, to że córeczka w brzuszku rośnie:D Może coś w tym jest;p
Kasia, już zaczynam trzymać kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę:)

reklama
Dziewczyny ja jestem wysoka, i wagę mam dużą... A brzucha nigdy nie miałam,zawsze płaski, zawsze w uda szło...

Kasia
- ja też mam baaardzo duży apetyt teraz. Jakoś dużo na raz nie jem, ale godzinę po posiłku już jestem głodna. Ale widocznie tyle potrzeba. Ale mam koleżankę, która przytyła prawie 30 kg w ciąży i mnie przestrzegała przed jedzeniem słodyczy - bo to najgorsze, zwykłe jedzenie nie powinno dać aż takiego efektu. Kasiu a boisz się, że teraz przybierzesz więcej? Jak to jest, przy niższej wadze się przybiera więcej?

Butterfly - nie słyszałam tego przesądu: ) A jak u Ciebie było?

Ostatnia edycja:
Do góry