reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

reklama
gorgusia – witamy :-) Napisz coś więcej o sobie.

Malusiolka – tak, zrobiliśmy chyba wszystkie możliwe w Polsce badania. Wyszło, że ogólnie nie najgorzej, tylko brak plemników, które by się szybko i żwawo poruszały do przodu :-) Na szczęście to też można jakoś leczyć, więc luby łyka Proxeed (żeby je odżywić i nadać rozpędu) i Polfilin prolongatum (na poprawę mikrokrążenia).

Ludzik – duuuużooo zdrówka :-)

agamemnon – aż się herbatą zachłysnęłam, jak przeczytałam o tym dodatku do chleba :-) Niezły jest :-)

karotka00 – a może warto, żebyś się farmakologicznie wspomogła. W końcu tacy lekarze też są i mogą pomóc. Ja się wspomagam i się tego nie wstydzę. Znów odzyskałam pogodę ducha i mogę dalej być sobą, a nie ciągle załamywać się porażkami. Także niekiedy to potrzebne. I dodam, że są środki, które można brać nawet w ewentualnej ciąży. Więc polecam korzystanie z dobrodziejstw XXI wieku. :-)

Gofka – Ciebie również witamy. :-) Napisz coś więcej o sobie i Waszych staraniach.

Ale nam się grono rozszerza ostatnio :-)

Ritta zaczelismy starac sie dopiero w tym miesiacu, czekam teraz z testowaniem do wtorku (termin @ 08.10).
Co tu duzo pisac... mam 31 lat, jestesmy z mezem 2 lata po slubie i o dzieciaczku myslimy juz od jakiegos czasu ale dopiero teraz pelna mobilizacja :-) mieszkamy obecnie w Szkocji ale ja jestem rodowita Zielonogorzanka a maz pochodzi ze Szczecina.
Emalia dzieki :-D

karotka - babo, jak dobrze, że jesteś znowu z nami!! Starania są bardzo stresujące, więc to naturalne, że nerwy nam czasem puszczają.

ewka - aktualne konto na Ovufriendzie założyłam przez Twój link i teraz kupiłam pakiet premium. Jeśli ktoś, kto założył konto z Twojego linku i później wykupił pakiet, to też powinnaś dostać jakieś punkty. I ciekawi mnie ile się wtedy dostaje :happy2: Spojrzysz w tę ramkę (po e-mailu "trueberry.**@*****.com")?

Ja byłam dziś na zakupach. Kupiłam sobie prześliczne kozaczki - klasyczne, ciemnobrązowe, bez żadnych udziwnień :) Tyle za nie dałam, że mam nadzieję, że starczą mi na dłużej. Mam dość przeciekających butów i ich pękających podeszw ;)
Trafiłam też do outletu Vero Mody. Uwielbiam ten sklep ;-) Outlety mają różny poziom, ale u nas można wynaleźć fajne ciuszki w bardzo niskich cenach (nieraz po 10 zł!).
Doszłam do cudownego wniosku i stawiam taką tezę: Udane zakupy niwelują PMS!!

Piaska, karotka - Ja mam zadanie co do farmakologicznego wspierania chwilowych załamań - Absolutnie NIE. Jeśli przeradza się to w stan - czyli trwa długo, to należy wpierw skorzystać z pomocy psychoterapii. Jeśli sama psychoterapia nie pomoże bądź stan psychiczny zostanie uznany za ciężki warto wspomóc psychoterapię lekami (w ciężkim stanie od razu). Nie warto wpakowywać się w psychotropy (nawet w te najnowszej generacji, bo to nieprawda, że te nowsze nie uzależniają) bez próby rozwiązania problemu terapią, a już w ogóle w przypadku chwilowego załamania. Sama jestem w temacie. Korzystałam z terapii ;-)

Cyntia85 dziękuję :-) za wykupienie abonamentu przez mój link, właśnie się zastanawiałam kto to taki? Pewnie zajęło Ci trochę czasu żeby odszukać mój link? :-) więc tak: za rejestracje przez mój link ja dostaje 10pkt, za udostępnienie swojego wykresu 20pkt, a za wykupiony abonament przez mój link ja dostaje 100pkt. A za każde 100pkt dostaję jeden miesiąc abonamentu premium :tak: więc przy moich krótkich 24 dniowych cyklach trochę się tych punktów już nazbierało, kilka osób zarejestrowało się przez mój link (którym bardzo dziękuję :-)) i w sumie do końca roku mam zapewniony abonament premium i mam nadzieję, że do tego czasu zaciążę :tak: wtedy mogłabym komuś odstąpić moje konto na ovufriend ;-) ale się rozmarzyłam...

reklama
Cyntia85 – no psychoterapia pewnie nieraz jest wskazana, ale mnie się podoba połączenie jednego z drugim. Poza tym ja tu nie mówię o jakiś ciężkich depresjach tylko wspomaganiu ponownego wychwytu serotoniny. Ogólnie uważam, że panuje jakiś lęk przed specjalistami z pewnego zakresu, a myślę, że są po prostu dla zwykłych ludzi też, nie tylko dla ciężkich świrów :-)

ewka358 – też mi się marzy odstąpić swoje opłacone konto ovufriend komuś, jak zafasolkuję :-)

Do góry