reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
gorgusia – witamy :-) Napisz coś więcej o sobie.

Malusiolka – tak, zrobiliśmy chyba wszystkie możliwe w Polsce badania. Wyszło, że ogólnie nie najgorzej, tylko brak plemników, które by się szybko i żwawo poruszały do przodu :-) Na szczęście to też można jakoś leczyć, więc luby łyka Proxeed (żeby je odżywić i nadać rozpędu) i Polfilin prolongatum (na poprawę mikrokrążenia).

Ludzik – duuuużooo zdrówka :-)

agamemnon – aż się herbatą zachłysnęłam, jak przeczytałam o tym dodatku do chleba :-) Niezły jest :-)

karotka00 – a może warto, żebyś się farmakologicznie wspomogła. W końcu tacy lekarze też są i mogą pomóc. Ja się wspomagam i się tego nie wstydzę. Znów odzyskałam pogodę ducha i mogę dalej być sobą, a nie ciągle załamywać się porażkami. Także niekiedy to potrzebne. I dodam, że są środki, które można brać nawet w ewentualnej ciąży. Więc polecam korzystanie z dobrodziejstw XXI wieku. :-)

Gofka – Ciebie również witamy. :-) Napisz coś więcej o sobie i Waszych staraniach.

Ale nam się grono rozszerza ostatnio :-)

Ritta zaczelismy starac sie dopiero w tym miesiacu, czekam teraz z testowaniem do wtorku (termin @ 08.10).
Co tu duzo pisac... mam 31 lat, jestesmy z mezem 2 lata po slubie i o dzieciaczku myslimy juz od jakiegos czasu ale dopiero teraz pelna mobilizacja :-) mieszkamy obecnie w Szkocji ale ja jestem rodowita Zielonogorzanka a maz pochodzi ze Szczecina.
Emalia dzieki :-D

karotka - babo, jak dobrze, że jesteś znowu z nami!! Starania są bardzo stresujące, więc to naturalne, że nerwy nam czasem puszczają.

ewka - aktualne konto na Ovufriendzie założyłam przez Twój link i teraz kupiłam pakiet premium. Jeśli ktoś, kto założył konto z Twojego linku i później wykupił pakiet, to też powinnaś dostać jakieś punkty. I ciekawi mnie ile się wtedy dostaje :happy2: Spojrzysz w tę ramkę (po e-mailu "trueberry.**@*****.com")?

Ja byłam dziś na zakupach. Kupiłam sobie prześliczne kozaczki - klasyczne, ciemnobrązowe, bez żadnych udziwnień :) Tyle za nie dałam, że mam nadzieję, że starczą mi na dłużej. Mam dość przeciekających butów i ich pękających podeszw ;)
Trafiłam też do outletu Vero Mody. Uwielbiam ten sklep ;-) Outlety mają różny poziom, ale u nas można wynaleźć fajne ciuszki w bardzo niskich cenach (nieraz po 10 zł!).
Doszłam do cudownego wniosku i stawiam taką tezę: Udane zakupy niwelują PMS!!

Piaska, karotka - Ja mam zadanie co do farmakologicznego wspierania chwilowych załamań - Absolutnie NIE. Jeśli przeradza się to w stan - czyli trwa długo, to należy wpierw skorzystać z pomocy psychoterapii. Jeśli sama psychoterapia nie pomoże bądź stan psychiczny zostanie uznany za ciężki warto wspomóc psychoterapię lekami (w ciężkim stanie od razu). Nie warto wpakowywać się w psychotropy (nawet w te najnowszej generacji, bo to nieprawda, że te nowsze nie uzależniają) bez próby rozwiązania problemu terapią, a już w ogóle w przypadku chwilowego załamania. Sama jestem w temacie. Korzystałam z terapii ;-)

Cyntia85 dziękuję :-) za wykupienie abonamentu przez mój link, właśnie się zastanawiałam kto to taki? Pewnie zajęło Ci trochę czasu żeby odszukać mój link? :-) więc tak: za rejestracje przez mój link ja dostaje 10pkt, za udostępnienie swojego wykresu 20pkt, a za wykupiony abonament przez mój link ja dostaje 100pkt. A za każde 100pkt dostaję jeden miesiąc abonamentu premium :tak: więc przy moich krótkich 24 dniowych cyklach trochę się tych punktów już nazbierało, kilka osób zarejestrowało się przez mój link (którym bardzo dziękuję :-)) i w sumie do końca roku mam zapewniony abonament premium i mam nadzieję, że do tego czasu zaciążę :tak: wtedy mogłabym komuś odstąpić moje konto na ovufriend ;-) ale się rozmarzyłam...

reklama
Cyntia85 – no psychoterapia pewnie nieraz jest wskazana, ale mnie się podoba połączenie jednego z drugim. Poza tym ja tu nie mówię o jakiś ciężkich depresjach tylko wspomaganiu ponownego wychwytu serotoniny. Ogólnie uważam, że panuje jakiś lęk przed specjalistami z pewnego zakresu, a myślę, że są po prostu dla zwykłych ludzi też, nie tylko dla ciężkich świrów :-)

ewka358 – też mi się marzy odstąpić swoje opłacone konto ovufriend komuś, jak zafasolkuję :-)

Do góry