reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2013

Witajcie! melduję, że dziś 41dc i @ nie ma... piersi bolą coraz mniej, ale za to plecy dają o sobie znać, jakbym ciężary jakieś dźwigała i zakwasy miała. dziś kupiłam test ale zrobię dopiero jutro bo dziś w pracy mnóstwo wypiłam (w sensie herbaty soku itp. ;-)) tak więc jutro sądny dzień, ale nie nakręcam się, a kupiłam u mnie w aptece test z takiej aptekowej firmy APTEO i kosztował 7,50zł!:szok: chyba najtańszy z tych dostępnych w drogeriach i aptekach.

Asica ja mam podobnie dzisiaj 38 dc ( normalnie mam cykle 28 dniowe) robiłam test tydzień temu i był negatywny. Niestety ja nie mam żadnych objawów, piersi mnie nie bolą, ja już nie mam nadziei tylko czekam na @. Jutro idę do gina po jakieś tabletki na wywołanie. Oczywiście za Ciebie trzymam & :-):-):-)

reklama
Cyntia85: no właśnie wiem że testy ovu nie dają 100% pewności że wystąpi ale jak do tego tempka wzrośnie to chyba jest duże prawdopodobieństwo że jest owulacja. Dzisiaj strasznie mnie lewy jajnik kłuje więc chyba są jakieś szanse.
Kurcze czemu ten kto chce to nie ma a jak nie chce to samo wychodzi, jakiś tydzień temu się dowiedziałam koleżanka z pracy chyba będzie miała dzidziusia choć nie chciała za bardzo.Podpowiedzcie mi jeszcze bo przy tepmce to nie jestem za bardzo obeznana jak wzrasta to znaczy że jest po owulacji czy jak z tym jest????

Andzia, Miimi - Prędzej jest tak, że jeśli jest wzrost temperatury znaczy, że owulacja była dzień wcześniej (mogła być nawet te 3 dni przed, choć może być i tak, że będzie te 3 dni po skoku, a są kobietki, co maja potwierdzona owulację minitoringiem, a skoku nie odnotowały, ale to wyjątki od reguły). Ovufriend zaznacza owulację dzień przed skokiem - orientacyjnie.

Hania przynajmniej wiesz jakiej długości masz cykle... u mnie nigdy nie było wiadomo. Tylko jak brałam estrofem z duphastonem, lub antyki to wtedy miałam jak w zegarku. Mam 27lat i o naturalną miesiączkę bez wywołania u mnie ciężko, dlatego zrobię test i jak nici z niego będą to umówię się do gina niech da coś na stymulację jak mówił. Ale dziękuję za && jutro rano się okaże. A jak u Ciebie z tarczycą? ja już miesiąc biorę euthyrox na niedoczynność i podejrzewam, że on też może mieć wpływ na brak @. To "dopiero" 41 dzień, rekordy były po 70dni bez @...

Asica Sam euthyrox nie powinien mieć wpływu. Wiem, bo biorę go już ponad 12 lat a jedną dzidzie już mamy, którą udało nam się w pierwszym cyklu starań, ale generalnie współczuję takiej sytuacji. Nigdy nie wiesz tak na prawdę co i jak... :no:
Dziewczyny a co do mężów to mój też niestety należy do tych co go trzeba wołać 100razy do jedzenia, bo zawsze ma mnóstwo rzeczy do zrobienia, a jak już zasiądzie to zje w 5 sekund... Ech... Ale oni chyba już tak mają... :p

witam wieczornie! dzisiaj bardzo zajety dzien i dopiero teraz do was wpadam. widze ze nikt nie widzial mojego pytanka :-( pytalam dziewczyny o dawke wiesiolka, przypomni ktoras?

a poza tym mam taki maly problem, firma chce mnie wyslac do Stanow na szkolenie w marcu i juz niedlugo trzeba wszystko rezerwowac. tak sie zastanawiam czy potem nie wyjdzie glupio jakby sie udalo zajsc bo wiadomo ze bede musiala to jakies anulowac. co myslicie? Conti widze ze u Ciebie podobne rozterki...
Phoebe jak pytalas wczoraj czemu nie spie to juz chyba spalam :-p straszny spioch ze mnie.

widze ze temat meczy sie rozkrecil po moim pytaniu o benfice. moj az tak nie szaleje jak wasi ale duzo oglada, na przyklad teraz wiec ja na spokojnie moge z wami popisac.

benfica ja tez mam przy tej @ twarz nastolatki :baffled: nie wiedzialam ze to moze byc sprawa niskiego progesteronu? to co, masz w planach testowanie?

ewka u mnie tez cykl bardziej na luzie ale raczej psychicznie na luzie i bez hormonow, bo tempke nadal mierze i testy planuje robic. oby nam te luzniejsze cykle na dobre wyszly ;-)

lamorela a moze tempka jutro skoczy, co?
Piaska ale sie u Ciebie podzialo. zdrowka Ci zycze kochana. no chyba ze to fasola to nie zdrowiej tak szybko ;-)
mikaa no ja mysle ze owu przed Toba wiec bawcie sie dobrze ;-)

fox a ja dzisiaj przeczytalam ze "czekoladowe" skrzepy przy @ to moze byc objaw endometriozy. miewalam kiedys takie i zaczelam sie zastanawiac. a u Ciebie skad to podejrzenie?

Asica strasznie dlugie te Twoje cykle! a gin nie zidentyfikowal przyczyny?

Dziewczyny, wróciłam z egzaminu. Egzamin wewnętrzny teoria + praktyka = zdane. W piątek do Wordu na Państwowy jadę się zapisać. Lekarz załatwiony, w ciąży nie jestem i nie byłam. Powiedział, ze cykl jest bezowulacyjny ;/ Któraś pisała, że i tak można zajść w ciąże, czy to prawda? Jajniki sprawdzał i niby jakieś zwyrodnienie widział, ale nie chciał straszyć, bo może źle spojrzał. Wizyta za 2 miesiące (grudzień) i powiedział, że może przy tej wizycie już będę w ciąży. Martwi mnie cykl bezowulacyjny :( Po badaniu trochę jajniki mnie bolą, od USG dopochwowego.

reklama
jeżeli cykl jest bezowulacyjny nie można zajść w ciąże

I gratuluję zdanego egzaminu!

Ostatnia edycja:
Do góry