reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Zastanawiam sie czy nie zrobić już testu...w sumie jeszcze 8-10 dni do @ ale tak mnie już kręci, już chciałabym wiedzieć hmm chyba nie należe do bardzo cierpliwych...wszystko przez to że te jajniki mnie bolą i jeszcze czuje takie kłucie tuż poniżej pępka i czasami taki pojedyńczy ból w piersiach wrrr ale z drugiej strony boje się, że pokaże się jedna kreska...

Kurcze nie sądziłam że tak to wszystko na mnie wpłynie i tyle będzie się dziać w mojej głowie...

reklama
Dzień dobry Staraczki :-)

a ja już po teście dziewczęta, ale jedna kreska. Myślałam,że coś tam widzę jednak, ze to moze druga kreska, ale zrobilam zdjecie specjalnie z fleszem i niestety nic nie widac. To już 4 dni po spodziewanej @, zapewne ma na to wplywa to ze pierwszy raz staramy się i pewnie to wszystko ze zdenerwowania i tego testowania. Muszę wyluzować, tylko kurcze jak???? To łatwo powiedzieć :)

kontra lepiej poczekaj, chociaż wiem ze to nie jest latwe, bo ja zaczełam testowac 4 dni przed spodziewana @. Jeszcze cierpliwosci. Sprobuj zajac sie czyms w weekend, wymysl trylion rzeczy. Ja wczoraj o 23 prałam dywan ale dzis wstalam i zobaczylam jaki jest czysty i pachnący :p i spodobalo mi sie :-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry dziewczynki.
Ja myśle że z potwierdzeniem ciąży trzeba cierpliwości. Czasem druga kreseczka pojawia sie kilka dni po terminie @.
Yasmena -szkoda ze nie wyszlo. Trzymam kciuki za nastepny cykl :)

A ja sie powoli zbieram i lecę poćwiczyć. Wiem, wariatka, w sobotę o tej porze :)

Trzymam kciuki za II kreseczki na testach.

Dzień Dobry Dziewczęta,
Ja właśnie jestem w drodze do Gdańska, jadę do rodziców na weekend, zobaczymy czy może jod wpłynie na mnie pozytywnie i dostane @, jeżeli nie to idę do gina w przyszłym tyg. Życzę Wam udanego i spokojnego weekendy :-):-):-) buziaki:-D

Hania mnie też piersi nie bolały, nic a nic, a w ciaży bylam, także wszystko możliwe.

Yesmena widzę że Ty jak i ja czekasz z niecierpliwością na @. Przykro mi ze nie ujrzałaś II :(

Lamorela, banany maja dużo Potasu a niedobór może wywolywac skurcze, więc wcinaj banany i magnez tez sobie lykaj. Dodatkowo dużo potasu mają pomidory .

Susel co u Ciebie?

Miłego dnia

Hej hej
+ 1 za oknem, czad :baffled: Ale słońce wyłazi więc jest git. Muszę dzisiaj troche trawy pokosić.
Synu m,ój chyba przeziębiony, znów jakiś katar sie nawinął, a wczoraj zasnął i zaczał kaszleć no i zwymiotował :baffled:
Na 4 grudnia jestem zarejestrowana do lekarza do Wrocławia, homeopata. Dosyć już mam faszerowania dziecka tymi wszelkimi aptecznymi pierdołami :angry:
Zupe nastawiłam, pranie też , dokończę kawe i musze się wziąść za sprzątanie.

Kinia łączę się w bólu. Hubert od 2 lat na lekach alergicznych. Ma alergie całoroczną. Jakie leki dostała??

mamoTomeczka, tak tak, właśnie tak jak Ty wyglądają przebojowe laski :tak:Idealnie pasujesz do mojego wyobrażenia o Tobie :tak:p.s. laurka przepiękna!

hania nie kombinuj, poczekaj albo rób bete :tak:&&&&&&&&&&

lamorela, skurcze przechodzą po zjedzeniu banana bo to źródło potasu. Kup sobie jakis magnez i łykaj, przejdzie :tak:
p.s. doczytałam ze wiikki radzi to samo :happy:

kontra, nie rób testu. Za wcześnie.

ysmena kurcze, trzeba czekać , nic straconego :tak: O 23 prałąś dywan?! Ludzie , ja już słodko spałam :-p Amelka o której wstaje rano??

Ritta podziwiam :tak: Na siłownie lecisz czy w domowym zaciszu??

Dobra, zawijam się do porządkó. Miłego dnia dziewczyny i do później!

Muszę zacząć zajadać banany. Wróciły moje bóle nóg, to okropne uczucie, jakby skurcz, ale nie skurcz, a najdziwniejsze, że przechodzi po zjedzeniu banana!

Lamorelka zajadaj banany i pomidorki jak lubisz, bo to faktycznie źródło potasu i pomaga przy skurczach. Wiem jakie to uczucie, o którym piszesz, bo też to przechodzę. Co prawda bananów nie jadam, bo mi neurolog kiedyś powiedział, że przy migrenach nie powinnam jeść bananów i czekolady, ale za to pomidorów dużo jadam. A przy częstych skurczach łykam potas w tabletkach. A jak tam ta grupa zamknięta? Czy jak ją naprawisz to mogę dostać zaproszenie?

Zastanawiam sie czy nie zrobić już testu...w sumie jeszcze 8-10 dni do @ ale tak mnie już kręci, już chciałabym wiedzieć hmm chyba nie należe do bardzo cierpliwych...wszystko przez to że te jajniki mnie bolą i jeszcze czuje takie kłucie tuż poniżej pępka i czasami taki pojedyńczy ból w piersiach wrrr ale z drugiej strony boje się, że pokaże się jedna kreska...

Kurcze nie sądziłam że tak to wszystko na mnie wpłynie i tyle będzie się dziać w mojej głowie...

Kontra, jeżeli masz do @ jeszcze 8-10 dni to test nie wyjdzie, trochę za szybko. Poczekaj chociaż do terminu @.

Hej hej
+ 1 za oknem, czad :baffled: Ale słońce wyłazi więc jest git. Muszę dzisiaj troche trawy pokosić.
Synu m,ój chyba przeziębiony, znów jakiś katar sie nawinął, a wczoraj zasnął i zaczał kaszleć no i zwymiotował :baffled:
Na 4 grudnia jestem zarejestrowana do lekarza do Wrocławia, homeopata. Dosyć już mam faszerowania dziecka tymi wszelkimi aptecznymi pierdołami :angry:
Zupe nastawiłam, pranie też , dokończę kawe i musze się wziąść za sprzątanie.

Kinia łączę się w bólu. Hubert od 2 lat na lekach alergicznych. Ma alergie całoroczną. Jakie leki dostała??

mamoTomeczka, tak tak, właśnie tak jak Ty wyglądają przebojowe laski :tak:Idealnie pasujesz do mojego wyobrażenia o Tobie :tak:p.s. laurka przepiękna!

hania nie kombinuj, poczekaj albo rób bete :tak:&&&&&&&&&&

lamorela, skurcze przechodzą po zjedzeniu banana bo to źródło potasu. Kup sobie jakis magnez i łykaj, przejdzie :tak:
p.s. doczytałam ze wiikki radzi to samo :happy:

kontra, nie rób testu. Za wcześnie.

ysmena kurcze, trzeba czekać , nic straconego :tak: O 23 prałąś dywan?! Ludzie , ja już słodko spałam :-p Amelka o której wstaje rano??

Ritta podziwiam :tak: Na siłownie lecisz czy w domowym zaciszu??

Dobra, zawijam się do porządkó. Miłego dnia dziewczyny i do później!

Niestety alergia to straszne cholerstwo. U nas ja też cały czas na lekach (ja akurat amertil bio biorę), ale póki co mogę, bo alergolog mi powiedział, że na początku ciąży jak nawet będę brała leki to nic się nie stanie, a jak się ciąża potwierdzi to mi wziewne przepisze. A Nadia bierze Xyzal i do noska Flixonase (przerobiliśmy też Avamyst, ale kiepsko na nią działał). A Twój Hubert co bierze? U nas nie wiadomo na co alergia, bo ponoć nie ma sensu robić testów jak nie będzie można jeszcze jej odczulać, dopiero po 5 r.ż. najwcześniej ponoć robi się odczulanie...

MamaTomeczka laurka piękna, a Ty oczywiście też bardzo ładną kobietką jesteś :)

Ritta zazdroszczę, ja teraz trochę zaniedbałam wyjścia na basen i siłownię, bo młoda ciągle zasmarkana i w domu z nią siedziałam, a ten tydzień miałam zawrót głowy w pracy i w domu. Ale też muszę się w końcu zebrać, bo siłownię mam pod domem - jakieś 3 min drogi :D

Ysmena o to widzę Ty masz podobnie jak ja, jak szukam zajęcia to sprzątam i piorę dywan, tyle, że ja od 5 rano np :)

Biorę się za sprzątanie i przygotowanie do imprezy (o 16 się rozpoczyna) pewnie zajrzę dzisiaj wieczorem - jak mi mężu pozwoli, bo dzisiaj wieczorkiem chatę mamy wolną bez dziecka :D Miłego weekendu postaram się do Was zajrzeć dzisiaj, a jak nie to jutro już na 100%

Dzień dobry:-)

kontra Nie rób jeszcze testu, bo to stanowczo za wcześnie, szkoda pieniędzy i nerwów, bo na pewno wyjdzie I. Mi zostały 2 dni do @ i jeszcze nie testuje, bo wiem, że może nie wyjść, więc szkoda testu i będę nie potrzebnie się stresować.:tak:

agamemnon Zdrowka dla synka!:tak: U mnie też za onem +1, ale świeci ładnie słoneczko i to poprawia nastrój.:-)

Kinia O widzisz dobrze wiedzieć, bo ja też miewam migrene dość często, a banany lubie i jem, może nie dużo, ale jem. W takim razie je ogranicze, no i czekolade postaram się też ograniczyć.;-) Udanej imprezki:-)

Kończe kawke i wstawiam pranie, biore się za sprzątanie. Wieczorem przychodzą znajomi na KSW, więc też musze coś przygotować do przekąszenia.:tak:
Miłego dnia.

reklama
Hania ja jak dotad prawie bez objawow, testowalam 2 dni po spodziewanej @, 4 dni po ladna beta wyszla. Wydaje mi sie, ze uwolacja byla w 13 dniu cyklu. Ale jak dziewczyny pisaly, kazda ciąża jest inna!
Mamatomeczka no mowilam, ze polska Bridget Jones :D super!

Do góry