reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Niestety alergia to straszne cholerstwo. U nas ja też cały czas na lekach (ja akurat amertil bio biorę), ale póki co mogę, bo alergolog mi powiedział, że na początku ciąży jak nawet będę brała leki to nic się nie stanie, a jak się ciąża potwierdzi to mi wziewne przepisze. A Nadia bierze Xyzal i do noska Flixonase (przerobiliśmy też Avamyst, ale kiepsko na nią działał). A Twój Hubert co bierze? U nas nie wiadomo na co alergia, bo ponoć nie ma sensu robić testów jak nie będzie można jeszcze jej odczulać, dopiero po 5 r.ż. najwcześniej ponoć robi się odczulanie...
No to też w temacie jesteś. My mieliśmy testy w lipcu tego roku. Hubert bierze też Xyzal 2x2,5ml i do nosa ma Nasometin na noc. Nie dawno po raz pierwszy strasznie zareagował na grzyby, bo pyliły. Okropieństwo. Mnie też cos brało ale ja nie mam mocnej alergii. Dlatego znalazłam dobrego homeopate i chce jechać. Bo to wiesz sama, uczuli się i zaraz choroba bo organizm osłabiony, a jak choroba to antybiotyki. Kółko się zamyka. Choruje odkąd poszedł do przedszkola czyli miał 2,5-3 lata.

reklama
Muszę zacząć zajadać banany. Wróciły moje bóle nóg, to okropne uczucie, jakby skurcz, ale nie skurcz, a najdziwniejsze, że przechodzi po zjedzeniu banana!

ojj biedactwo, wiem jak boli, sama w nocy dzisiaj doświadczyłam tego na własnych łydkach, najpierw na jednej, potem na drugiej.. od jakiegoś czasu łykam już potas i magnez ale rezultatów nie widzę. A wiesz, że pierwsze słyszę, że banany są dobre na skurcze ?? Ale przy moich bólach migrenowych to raczej sobie odpuszczę..
Kobitki moje kochane powiedzcie mi proszę ile u WAS kosztuje beta ? bo ja dzisiaj o mało co zawału nie dostałam podczas płacenia, babeczka chciała 40 zł. Myślałam że takie badanie koło 30 zł będzie kosztować. Wyniki będe mieć koło 12:) Więc się z Was poinformuje. Swoją drogą dzisiaj jest 5 dzień jak mi się okres spóźnia. Od jakiegoś czasu zaprzestałam mierzenia temperatury, bo strasznie mnie to nakręcało. Teraz uciekam na śniadanko i kaweczke, a co tam :)

Ho ho, sobota rano, a tu już ruch :-D

ysmena :no: ten cykl będzie Wasz :tak: jednak głowa robi swoje - ja miałam cykle prawie jak w zegarku, a jak się zaczęliśmy starać, to pierwszy się spóźnił, a kolejny się zatrzymał i musiałam mieć wywoływaną @ :no:

kinia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NADUSI :-D i udanej imprezy :rofl2:

dośka
to czekamy do południa na wieści - oczywiście tylko dobre :-p

Mnie się marzy siłownia, ale czasu brak :baffled: pozostaje bieganie, rower i jakieś ćwiczonka w domku :blink: ale obiecałam sobie, że po ciąży nie odpuszczę :laugh2::-p

No i przy dotyku bolą mnie brodawki, normalnie wzięłabym to za dobry znak, bo już baaardzo dawno przed @ mnie nie bolały, ale zważywszy na okoliczności i ostatnie przeboje z @, to jednak pewnie @ idzie wielkimi krokami :sorry2:

doska1 ja płaciłam 28 zł + 4 zł za kartę stałego klienta i z nią będę miała potem 5% zniżki na badania i mogę sobie online wyniki przeglądać. Polecam Wam do labolatorium, jest w wielu miastach z tego co widziałam www.diag.pl

doska1 ja płaciłam 28 zł + 4 zł za kartę stałego klienta i z nią będę miała potem 5% zniżki na badania i mogę sobie online wyniki przeglądać. Polecam Wam do labolatorium, jest w wielu miastach z tego co widziałam www.diag.pl

No co ty gadasz .. normalnie aż mnie zatkało, wydaje mi sie że jest to ta sama placówka co ja byłam a mianowicie Diagnostyka laboratoria medyczne i loguje się poprzez stronę www.wyniki.diag.pl, no cholercia, czyli nieźle przepłaciłam.. ale za karte nie musiałam płacić.

Mam pytanie czy jak bym teraz zmierzyła temperaturę to wynik by był prawidłowy, bo z ciekawości zmierzyłam i miałam 37,7..

DOSKA - u mnie od 25 (ale wyniki na drugi dzień) do 42 zl.
YSMENA - tu panuje pewna zasada. Otóż PÓKI NIE MA @, JEST NADZIEJA :-D
Jest sporo przypadków, gdy testy zaczęły późno pokazywać dwie kreski. Ale masz racje, ze stres może opóźnić @ (często dlatego, ze przesunie się po prostu owulacja - w tym okresie nawet drobny stres ma wpływ na hormony). Nawet jak nam wydaje się, ze wcale się tym staraniem nie przejmujemy, to nasza psychika może mówić co innego.
Jeśli chciałoby Ci się mierzyć temperaturę, to po długości fazy lutealnej mogłabyś precyzyjniej określić kiedy przyjdzie @.
AMALIEE - no szkoda, ze @ przylazla. Miłej imprezy i kciuki za nowy, owocny cykl.
SUSELKU - co u Ciebie słychać? Ile dni do staranek? Już niedługo chyba, co?

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :)

Wiem, wiem macie racje z tym testem...muszę uzbroić się w cierpliwość i grzecznie poczekać do terminu @:tak:

ysmena nie przejmuj się...trzymam kciuki za następny cykl :-)

Ritta podziwiam Cię za to że Ci się chcę :-) Ja kiedyś chodziłam na siłownie i zrezygnowałam tak szybko jak się zapisałam he he po prostu dla mnie to jest nudne :sorry2: Chciałabym biegać, pływać itd ale brak mi motywacji :zawstydzona/y: kilka razy już zaczynałam i miałam mocne postanowienia ale po kilku dniach dupa, przestawałam i tyle :-(

Laski, no co Wy.... Przecież Ysmena jeszcze nie dostała @! To dopiero 4 dni po terminie @ jeszcze może test nie wychodzić.... Zapomnialyscie, ze póki nie ma @ jest nadzieja??

reklama
fajna ta strona, szkoda tylko, że mojego miasta nie ma...

amaliee kciuki na nowy cykl, wykorzystaj fakt, że mąż w domu, niech wióry lecą :-D

doska 37,7? ale masz wysoką tempkę! :szok: nie jestem w temacie, ale który masz dc / dpo?

zosia jesteś moją pocieszycielką, ja nie mam żadnych wyjątkowych objawów, tzn mam ale te same od kilku cykli, jem sporo więcej w dziwnych kombinacjach, mam powiększone piersi (to akurat normalka po owulacji bo tak działa progesteron), bolesne sutki, gazy ale ja te objawy przerabiam co cykl więc zupełnie przestałam zwracać na nie uwagę :-D

no ale skoro Ty nie miałaś żadnych objawów to wychodzi na to, że brak objawów też jest jakimś objawem, hehe, masło maślane mi wyszło :-p

jedyna rzecz, która jest nowa to, że kilka dni mnie muliło po jedzeniu, niby dużo nie zjadłam a czułam jak by mi zołądek do gardła podchodził :baffled: ale to pewnie coś z żołądkiem, nie wiążę tego z żaden sposób z objawem ciązowym bo na mdłości to by było zdecydowanie za wcześnie, hehe

kontra masz jeszcze 8-10 dni do @ i już Cię kusi testować? hehe, ale agentka z Ciebie, a myślałam, że ja w gorącej wodzie kąpana jestem :-D

masz ochotę to siknij dla świętego spokoju ale na bank wyjdzie Ci I krecha niestety, hormon zaczyna być produkowany dopiero po zagnieżdzeniu a to ma miejsce ok 6-12 dnia po owulacji (zależy od organizmu) wcześniej nie ma szans by test wyszedł.

Ostatnia edycja:
Do góry