reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

fajna ta strona, szkoda tylko, że mojego miasta nie ma...

doska 37,7? ale masz wysoką tempkę! :szok: nie jestem w temacie, ale który masz dc / dpo?

Szczerze ?? nie mam pojęcia, stwierdziłam, że tym całym mierzeniem się tylko niepotrzebnie nakręcałam i zaprzestałam, rzadziej też zaglądałam na forum bo wydawało mi się że się że bardzo fiksowałam:p a tempke zmierzyłam niedawno, ale będzie raczej zaburzona :p generalnie owulacje w poprzednim cyklu miałam 18 dc więc jak by teraz przyjąć że też miałam 18 dc to by było ok 19 dni po owu?? bo dzisiaj mam 37 dc.. mój mąż strasznie jest podekscytowany, niby mówi się że kobiety "czują" kiedy są w ciąży a ja tego jakoś nie czuje.. :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
nie bylo mnie dwa dni! az nie wierze w to i boje sie teraz tego nadrabiania, wczoraj meza urodziny wiec bylam bardzo zajeta, a poza tym wiecie co, jakas taka jestem spokojniejsza. @ sie rozkrecila i normalnie to bym sie jeszcze zalamywala i myslala kiedy nastepne dni plodne,a teraz nic. w dniach plodnych pewnie bede u nas rodzice czyli i tak pewnie nic z tego wiec jakos narazie na luzie zupelnym podchodze do tego cyklu i bez nadziei. to chyba dobrze, tak sobie mysle.
a wiecie jaki jest plus dluzszych staranek, ze nawet jak Cie nie ma kilka dni to zawsze ktos o Tobie pamieta, dzieki wikki i Cyntia! :*

mallaika gratuluje pieknie rozwijajacej sie fasolki!

mychunia przkro mi ze @ przyszla :(

Kinia z ta zielona herbata to ostroznie bo na ovu byla kiedys rada zeby nie pic za duzo bo wyplukuje kwas foliowy.

Piaska a jaka dal lekarz alternatywe do przebijania? kiedy maz wraca?

Cyntia i kobietka strasznie przykro czyta sie wasze smutne wspomnienia... sciskam was mocno!
jak czytam o problemach z maluszkami co tu piszecie to sie tak wczytuje zeby sie czegos nauczyc zanim mnie to bedzie dotyczyc (bo mam nadzieje ze bedzie) i az sie troche boje ze nie podolam, ale wszystkie damy rade!

Madzia&Lena jak chcesz sprawdzisz czy poronilas to zrob bete, raczej powinna byc jeszcze pozytywna, ale bardzo mala.

Karola to fajnie, że Cię podniosłam na duchu :happy2: Ja to nawet wyglądam jakichś mdłości i nic, szybko się głodna robię, a waga w sumie stoi w miejscu. Jedynie podobają mi się moje piersi, bo się ładnie zaokrągliły :-) No, ciążowo to się nie czuję za bardzo, dopiero jak na usg zobaczę, a potem brzuch zacznie rosnąć to może uwierzę. Ale już próbuję męża brać pod włos, jak mówi, że czegoś nie zrobi, albo zrobi później to go na "ciężarną" biorę ;-)

a poza tym widze ze nikt listy pod moja obecnosc nie uaktualnial. sprobuje sie tego podjac! dziewczyny wpisane w pazdzierniku bez dat, dajcie znac kiedy przewidujecie @!

Starających się: 53!!
Zaciążonych potwierdzonych: 25 !!!!

Kwietniówki 2014
7x II

Majówki 2014
Straciatella - termin @ 22.08 II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
martuskubus II
Nanncy II
applecrumble II
aesthete II
sagaa31 II
matita II
Kingax1
II
KPe007 II
kaskasiunia II
Asku II
mallaika II
zosiasamosia II
paulinka88 II

Czekamy na potwierdzenie:
hania$ - termin @ 21.09
Agaawa - termin @ 22.09
doska1 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
ysmena - termin @ 25.08
Asica86 - termin @ 27.09
starduscik - termin @ 27.09
fox - termin @ 27.09

Wrzesień 2013
Ritta - termin @ 28.09
kalisia - termin @ 28.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09

Październik 2013
Joaro - termin @ 1.10
mycha05 - termin @ 1.10
kobietka22 - termin @ 2.10
benfica - termin @ 2.10
Abezela - termin @ 2.10
karola1986-21- termin @ 2.10
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
emkacafe - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
Kinia1 - termin @ 10.10
GosiaDr - termin @ 11.10

ewka358 - termin @ 13.10
watpliwosci3 - termin @ 14.10
natkusia - termin @ 14.10
Grzankaa - termin @ 15.10
basik - termin @ 15-16.10
Mimimoo - termin @ 16.10
mikaaa - termin @ 16.10
Andzia15 - termin @ 17.10
maja35 - termin @ 17.10
tekla23 - termin @ 18.10
wanda_23 - termin @ 19.10
Kropka10 - termin 20.10
Piaska - termin @ 21.10
susel - termin @ 23.10
agamemnon - termin @ 24.10
mychunia - 24-28.10
malusiolka
Madzia&Lena
kontra
dzikuska
agniecha83
Amaliee

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291, Dorcia, Lothien, madziakowalik, ann_art, Nuuuśka, Sandra_best, Mar-chew, black_tea, centka80, labell, Dominikak86, brrr85, celta, DorciaM, anuszka, malgonia1, emalia82, tamaguczi, karotka, Arcala

Ostatnia edycja:
Witam i ja! Domek już od sprzątany. Zuzia wstała z porannej drzemki. Czy któraś w Was się orientuje może czy takie bóle jednego jajnika i ciągnięcie w brzuchu może być objawem owu? Czy już raczej są to objawy odbytej owu?
Trzymam kciuki za nowe cykle i za wszystkie niedługo testujące!!! :*

suseł hop hop!!! ja też o Tobie pamiętam!! :tak:

no widzisz, bez Ciebie my tu zginiemy, lista zaniedbana, widzisz, nie możesz znikać, nawet na kilka dni :no:

mikaaa no jasne, że to może być objaw, mnie zawsze przed owu odzywa się lewy jajnik (niestety prawy nadal śpi...), czuję go, pika, boli, czasami mam wręcz wrażenie jak by chciał eksplodowac :baffled:

taki ból jest przed owulacją ale może utrzymywać się nawet i kilka dni po owu (ale wtedy zazwyczaj jest już słabszy).

No to też w temacie jesteś. My mieliśmy testy w lipcu tego roku. Hubert bierze też Xyzal 2x2,5ml i do nosa ma Nasometin na noc. Nie dawno po raz pierwszy strasznie zareagował na grzyby, bo pyliły. Okropieństwo. Mnie też cos brało ale ja nie mam mocnej alergii. Dlatego znalazłam dobrego homeopate i chce jechać. Bo to wiesz sama, uczuli się i zaraz choroba bo organizm osłabiony, a jak choroba to antybiotyki. Kółko się zamyka. Choruje odkąd poszedł do przedszkola czyli miał 2,5-3 lata.

U nas Xyzal 2x 2 ml. Co do przedszkola to u Nadii przez wakacje było suprer, żadnego kataru, a jak tylko poszła do przedszkola to zaczął się katar i kaszel od razu, myślałam, że już w pierwszym tyg się zaraziła. Siedziała 2 tyg w domu, poszła do przedszkola i to samo po niecałym tygodniu :( Nie wiem czy w przedszkolu po prostu np. używają jakiegoś środka czystości, który ją uczula, albo nie wiem. W sumie w domu to dba się o to, żeby nie przesadzać z chemią, kosmetyki ma takie do skóry atopowej i raczej delikatne, a kto wie co do przedszkola kupują. Pewnie byleby taniej wyszło :(

Ho ho, sobota rano, a tu już ruch :-D

ysmena :no: ten cykl będzie Wasz :tak: jednak głowa robi swoje - ja miałam cykle prawie jak w zegarku, a jak się zaczęliśmy starać, to pierwszy się spóźnił, a kolejny się zatrzymał i musiałam mieć wywoływaną @ :no:

kinia WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NADUSI :-D i udanej imprezy :rofl2:

dośka
to czekamy do południa na wieści - oczywiście tylko dobre :-p

Mnie się marzy siłownia, ale czasu brak :baffled: pozostaje bieganie, rower i jakieś ćwiczonka w domku :blink: ale obiecałam sobie, że po ciąży nie odpuszczę :laugh2::-p

No i przy dotyku bolą mnie brodawki, normalnie wzięłabym to za dobry znak, bo już baaardzo dawno przed @ mnie nie bolały, ale zważywszy na okoliczności i ostatnie przeboje z @, to jednak pewnie @ idzie wielkimi krokami :sorry2:

Dziękuję w imieniu Duśki :) Ale widzę, że jesteśmy z tych samych okolic :) Ty z Łodzi jesteś, a ja ze Zgierza :) Może się nawet kiedyś mijałyśmy :)

nie bylo mnie dwa dni! az nie wierze w to i boje sie teraz tego nadrabiania, wczoraj meza urodziny wiec bylam bardzo zajeta, a poza tym wiecie co, jakas taka jestem spokojniejsza. @ sie rozkrecila i normalnie to bym sie jeszcze zalamywala i myslala kiedy nastepne dni plodne,a teraz nic. w dniach plodnych pewnie bede u nas rodzice czyli i tak pewnie nic z tego wiec jakos narazie na luzie zupelnym podchodze do tego cyklu i bez nadziei. to chyba dobrze, tak sobie mysle.
a wiecie jaki jest plus dluzszych staranek, ze nawet jak Cie nie ma kilka dni to zawsze ktos o Tobie pamieta, dzieki wikki i Cyntia! :*

mallaika gratuluje pieknie rozwijajacej sie fasolki!

mychunia przkro mi ze @ przyszla :(

Kinia z ta zielona herbata to ostroznie bo na ovu byla kiedys rada zeby nie pic za duzo bo wyplukuje kwas foliowy.

Piaska a jaka dal lekarz alternatywe do przebijania? kiedy maz wraca?

Cyntia i kobietka strasznie przykro czyta sie wasze smutne wspomnienia... sciskam was mocno!
jak czytam o problemach z maluszkami co tu piszecie to sie tak wczytuje zeby sie czegos nauczyc zanim mnie to bedzie dotyczyc (bo mam nadzieje ze bedzie) i az sie troche boje ze nie podolam, ale wszystkie damy rade!

Madzia&Lena jak chcesz sprawdzisz czy poronilas to zrob bete, raczej powinna byc jeszcze pozytywna, ale bardzo mala.

O to dziękuję za info, nie wiedziałam nawet :( To co najlepiej pić? Czarnej nie lubię, ponoć owocowa też ma swoje wady... Czerwoną bardzo lubię, ale z tego co kojarzę także nie jest zalecana.

Dziewczyny jestem w szoku :szok: Zrobiłam przed chwilą test z drugiego moczu i jest dość ładna krecha. (w rzeczywistości troszke ciemniejsza niż na zdjęciach). Dziś 28dc, 2 dni do spodziewanej @. Powtorze jeszcze test w poniedziałek rano, bo nie wierze.

1380361119068.jpg1380361451654.jpg

Załączniki

• 1380361119068.jpg
    1380361119068.jpg
    8,9 KB · Wyświetleń: 66
  • 1380361451654.jpg
    1380361451654.jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 71
susel Dzięki, że wpisałaś mnie na listę :-) Ja przewiduje na 8-go października termin @

Kinia1 ja też nie wiedziałam, że nie wolno pić zielonej a ja bardzo lubię i w sumie tylko zieloną pije ale nie w dużych ilościach, 1-2 dziennie...a co w takim razie pić - nie wiem, wydaje mi się, że nawet woda w dużych ilościach wypłukuje witaminy ( może się mylę ale logika tak podpowiada ).
U mnie może być problem z kawą...ja bardzo lubię i nie wyobrażam sobie jej nie pić...co prawda już ograniczyłam do dwóch dziennie a czasami nawet tylko jedną wypije ale mimo wszystko wydaje mi się, że pije za mocną bo sypaną co prawda z mlekiem ale z dwóch łyżeczek więc też muszę przyzwyczaić się do słabszej
:-)

Właśnie dziewczyny - pytanie - co ograniczyłyście ? z czego zrezygnowałyście ? co zmieniłyście w stylu życia ( chodzi mi o odżywianie, przyzwyczajenia itd. ) na poczet starania i przyszłej ciąży ????

reklama
Do góry