reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

brrrr85 - a jak duży jest ten mięśniak? Coś kobiety w mojej rodzinie miewają te mięśniaki. Moja mama i ciotka w podobnym czasie miały mięśniaki (ale po ciążach). Mama usunęła po paru latach, a jej siostra od razu (i właśnie ciotka lepiej na tym wyszła). To jest łagodna zmiana, ale lepiej to usunąć, bo może po prostu się rozrastać i powodować silne, długie krwawienia i bóle. Ale może u Ciebie nie rosnąć i nie dawać żadnych objawów.
Koniecznie wybierz się do dobrego ginekologa na konsultację - najlepiej jakbyś znalazła takiego, który ma dobre rezultaty w leczeniu niepłodności, bo to on chyba najlepiej określi czy ten mięśniak może mieć wpływ na zajście w ciążę.

Dzięki Cyntia85 za rady:-)
Ma wymiary 2,41x2,27. czy jest to duży mięśniak nie wiem. Gin kazał kontrolować to co 3 m-c jak zacznie rosnąc to trzeba będzie osunąć. Co do lekarza prowadzącego to w ogóle poradził mi jeden gin, abym do kliniki niepłodności się wybrała. Dwa namiary dał mi do Wrocławia. Ale trochę się opinii naczytałam i znalazłam takie ze podobno jak w takiej klinice robią in vitro to będą leczy tak abym w końcu i tak nie miała wyjścia i na in vitro się zdecydowała - a dla nich to kasa. Wiem ze w necie rożni ludzie opinie piszą, ale trochę mnie to zmartwiło. I sama już nie wiem.
Musze tez uregulować gospodarkę hormonalna, bo czytałam że od tego robią się mięśniaki.

Lamorela - co się stało?

reklama
brrrr85 - to jest mięśniaczek-maluszek. A masz jakieś objawy?
Ponoć przyczyną mogą być hormony (chyba estrogeny, z tym moja mama miała problem), ale też uwarunkowania genetyczne (czego ja się boję. Ale wiem, że jak będę mieć rosnącego mięśniaka, to go usunę zawczasu). Ciotka usunęła jak doszedł prawie 10 cm, a mama hodowała i w rezultacie do 2005 roku wyhodowała ponoć parę kolosów. Lekarz był w szoku. U niej nie było ratunku, usunęli całą macicę, ale moja mama to jakiś ewenement w tym przypadku.. Nawet do niej teraz zadzwoniłam, by spytać jakie to duże było i odpowiedziała "łooooooo" ;-) i oczywiście teraz myśli, że mam mięśniaka ;-). Póki mięśniak jest mały (ale jest sygnał, że rośnie) można go usunąć laparoskopowo. Może taki maluszek nie ma wpływu na ciążę? Pewno zależy też gdzie się umiejscowił.

Lamorelko - póki co nie ma co Cię usuwać z listy, bo toć serduszkowanie mogło zaowocować. Musisz nam koniecznie obiecać, że dasz znać co z @. Jeśli przyjdzie, to wtedy Cię usuniemy, ok? Co na to inne kobietki?
Poza tym, jeśli się pokłóciliście, to dajcie sobie chwilę.. Po burzy wychodzi słońce..

Karotka00 - gdzie jesteś? Daj znać co u Ciebie..

Ostatnia edycja:
witam wieczorową porą :)

brrr85, jak znajdziesz dobrego lekarza w lux-medzie to daj prosze znać bo ja tez mam tam pakiet i wybieram sie w najbliższym czasie, widze że obie z Wroclawia, a do którego Lux-medu chodzisz?

mnie coraz bardziej bolą piersi, oznak @ brak ale nie chcę sie nakręcać, w tamtym m-c już byłam pewna i dupa. dlatego teraz obiecałam sobie że zrobię test dopiero 28 wrzesnia w dzień spodziewanej zołzy :)

lamorela, trzymam za Ciebie kciuki aby wszystko sie poukładało &&&&&

witam wieczorową porą :)

brrr85, jak znajdziesz dobrego lekarza w lux-medzie to daj prosze znać bo ja tez mam tam pakiet i wybieram sie w najbliższym czasie, widze że obie z Wroclawia, a do którego Lux-medu chodzisz?

hej, mi jeden z lekarzy ginekologów w lux medzie na legnickiej własnie odradził leczenie bezpłodnosci w ludz medzie. Dokładnie dr Wysocki. Stwierdził, że jeżeli staramy sie rok to mamy na pewno problem dot niepłodnosci. I on zaproponował mi udac sie z wynikami do specjalistycznej kliniki bezpłodnosci:invimed , polmedis. Stwierdził ze nie poleca leczenia niepłodnosci w ludz medzie. Dodam ze byłam w niego pierwszy raz tak na prawde tylko po skierowanie na badania hormonów. Powiedział mi ze duzo kobiet leczy sie w klinikach niepłodnosci a tylko badania robia w ludz medzie bo majac pakiet jest taniej.

Wiec moze nieprecyzyjnie wczesniej napisałam, ale chce znaleźć lekarza odnoście niepłodnosci ale poza lux medem. Pewnie prywatnie.
Odnoscie lekarzy ginekologów w lux medzie we wrocławiu to chodziłam do dr Kmieciak. U niego byłam pierwszy raz rok temu jak chcielismy zaczac sie starac o baby. Zlecił mi podstawowe badania. wszystko wyszło ok. i po prostu mielismy sie starac. Jak poszłam do niego po pół roku to powiedział mi ze niepłodność określa się dopiero po 2 latach starania. Zalecił mierzenie temperatury. Nic wiecej. A uwarzam ze juz wtedy powinnien mi zlecic badanie hormonów. Wogole on nie robi usg. Wiec moze wczesniej wiedziałabym o tym moim mięśniaku gdyby mi zlecił usg aby sprawdzic czy wszystko w porzadku. Teraz byłam u dr. Wojaka przez Mamed na legnickiej. Do niego byłam zapisana na usg teraz w 10 dc. Zrobił mi usg i tyle. Żadnych rad mimo iz opowiedziałam mu cała historie starania sie o dziecko. gdyby nie moje pytania to nic bym sie nie dowiedziała. Prawie na wszystkie pyatnia co robic dalej stwierdzał ze to zalezy od lekarza prowazdacego. Jak mu podziałałam ze tak na prawde to nie mam i że polecono mi udac sie do klieniki niepłodności - to tylko potwierdził bym tak zrobiła. Taka spychologia. Byłam tez raz u dr Andrzejewskiego - on przyjmuje na pl. dominikańskim - dla mnie był szorstki i bardzo nie miły. Osobiście nie polecam.

Z czystym sumieniem moge ci polecić dr Wysockiego - najwiecej mi powiedział co mam zrobic, dał sporo rad. Nie jest to dla mnie prosta sprawa opowiedac o tym jak nie moge zajsc w ciaze nawet jeżeli jest to lekarz. A on profesjonalnie ze mna rozmawiał, ale tak na luzie, nie bagatelizujac mojego problemu.

agniecha83 a ty do którego lux medu chodzisz?:-)

brrr85, bardzo dziękuje za informację :) Może rzeczywiście do tego Wysockiego się wybiorę :)
No niestety trafić na dobrego lekarza z powołaniem który sam się zainteresuje historia pacjenta to sukces

Ja tak naprawdę to byłam w lux-medzie może z dwa czy trzy razy ale tylko u internisty na legnickiej i na pl.dominikańskim.

Hej kobietki :-D

U nas od wczoraj intensywnie, bo zaliczyliśmy z A imprezę :-D rzadko nam się zdarzają tego typu wyjścia, więc tym bardziej doceniam :-D

lamorela cokolwiek się wydarzyło, życzę Ci, żeby poukładało się :happy2: jak będziesz gotowa, wracaj - my czekamy :tak:

A ja już olewam sprawę :no: myślałam, ba - byłam pewna, że owu było środa/czwartek aż do dziś, bo znów mnie prawy jajnik ciągnie :no: więc chyba testy nie kłamały i owu nie miałam i ten cykl jest bezowulacyjny :no::no::no: skapituluję chyba :cool:

benfica tego nie wiesz bez monitoringu, więc nie skreślaj swoich możliwości w tym cyklu!

Mnie też boli dziś głowa, można coś łyknąć? Na mnie najlepiej paracetamol działa... Mężu mnie do kina zabrał :-) Czekamy, na razie sucho ;-)

reklama
Do góry