Dzień dobry wszystkim. Witam przy latte machiato
Jej, dziewczyny, jak Wy szybko zaczynacie dzień na BB
mychunia 6:02
ja wyłączam budzik o 6... a Ty w tym czasie już w pełni rozbudzona zaczynasz dzień na forum :-)
Grzanka - trzymam kciuki &&&&&&&&&
natkusia - mam nadzieję, że wrócisz do nas z gór ze wspaniałymi wieściami ;-)
brrr85 - przykro mi z powodu @, ale trzymam kciuki aby spełniło się Wam co chcecie. Rozumiem, że niepewność w pracy może spowodować odsunięcie decyzji o ciąży. My też zwlekaliśmy z kilku powodów - najpierw mieszkaliśmy u teściowej ( długa historia) i na moje nie było tam warunków do wychowania dziecka, potem kupiliśmy dom w stanie deweloperskim - więc było wykańczanie itd, potem firma w której pracowałam się sypała, dopiero od pół roku mam klarowną sytuację finansową i mogłam się nastawić na dziecko, poprzednio po prostu wiem, że blokowałam się psychicznie.
Czytam o tym co się dzieje w polskich firmach z kobietami w ciąży/na macierzyńskiem/wychowawczym i to po prostu koszmar. Cywilizowany kraj, ujemny przyrost naturalny a mentalność pracodawców poniżej wszelkiej krytyki. Kobieta planująca ciążę nie ma żadnej gwarancji pracy, bo Ci powiedzą jak Abezeli - następna ciąża = wypowiedzenie. Szok.
mamaTomeczka - faceci nie pomyślą, że wolałybyśmy wiedzieć takie rzeczy. Mój się zawsze śmieje, że jak wróci bez zapowiedzi to zobaczy "Stefana" uciekającego tyłem
Justyn_ka, napisz proszę jak przebiegał proces IUI, bo może przeoczyłam, a to z pewnością bardzo interesujące
Piaska - powiedz mi, czy to badanie nasienia to robiliście rozszerzone jakieś, co badane jest w podstawowym badaniu?? Musi udać się pobudzić Wojowników i na pewno zaskoczycie naturalnie. Swoją drogą ciekawe jakie jeszcze infekcje mogą mieć wpływ na jakość nasienia i plemników
Phoebe - przeczytałam ten wątek o ph
i wiem, że pewnie ma to jakieś naukowe potwierdzenie, bo już samo to że plemniki z chromosomem męskim są szybsze a z żeńskim bardziej wytrwałe związane jest właśnie z tym w jakim środowisku (jakość, gęstość i zasadowość śluzu) lepiej sobie radzą, ale dla mnie te badania zażywanie różnego rodzaju leków/środków na zmianę ph, irygacje przed stosunkiem to ingerencja w nasze organizmy i boję się, że w przypadku kiedy jak wielu z nas nie udaję się zajść normalnie w ciąże
podobne zabiegi na pewno nie ułatwią sprawy.
Ale na pewno będę Cię podglądać, mam nadzieję, że uda Ci się spowodować zapłodnienie przez odpowiednie plemniczki :-)
JA bardzo chciałabym córeczkę, ( to będzie nasze jedyne dziecko) lub bliźniaki. Z pewnością nie będziemy starać się o więcej dzieci. Chciałabym mieć dwójkę, ale......
Mnie na pewno zioła i Wiesiołek spowodowały większą ilość śluzu, bo odkąd skończyła się @ jestem wciąż wilgotna, śluz na razie kremowy, ale czasem zdarza się kremowy-rozciągliwy
może tym razem w okolicach owu pojawi się dużo śluzu płodnego
kobietka - hejka ;-), wylecz szybko obie infekcję i do dzieła... Ja też choruję i nie możemy na razie się kochać, bo nie mogę zarazić męża
ewka - widzę, że jesteśmy z tego samego województwa, mało nas tu z Kujaw, najwięcej chyba z centrum i południa