reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

wikii Nie, nie karmię. Karmiłam do 6 miesiąca. Jestem tylko ciekawa czy u mnie w ogóle występuje owulacja... :( Chyba zacznę mierzyć temp i się obserwować bo tak to nic nie wiem... :/

reklama
jestem dzisiaj pół przytomna... dziecko kataru dostało i mi się budziło co jakiś czas... o 3:30 moja dama oznajmiła, że jest głodna... trzymam kciuki za wszytskie testujące dzisiaj &&

Witam Kochane :* Ja na nogach już byłam przed 7-mą. Głowa mnie tak napieprza, że nie mam na nic ochoty. Jakby ktoś mi szpilki wbijał z lewej strony w skroń;/ A tak poza tym jest ok. Czasami mam mdłości, ale nie muszę lecieć do łazienki.

Grzaneczko, ja jestem cały czas z Tobą i trzymam mocno &&&&&&& i ściskam pośladeczki :D Będzie dobrze, czuje to :*:*'

mikka, nie smuć się Kochana <przytul> a może owu się przesunęła i do zapłodnienia doszło później. Na becie będzie widać po 3 tygodniach od zapłodnienia, więc masz jeszcze szanse jak nie ma @ :) Trzymam &&&&&&&& :*

Ostatnia edycja:
cześć wróciłam :-)
musiałam wcześniej wrócić bo musiałam iść do gina i okazało się ,że mam grzybicę akurat na dni płodne wyskoczyła i nici ze staranek ehhh i znowu czekanie jednak nie ma co planować bo i tak zawsze coś wyskoczy jak nie urok to wiadomo co pozdrawiam wszystkie zafasolkowanym gratuluję, a za resztę trzymam kciuki no i dużo zdrówka dla Was bo ja już kicham i prycham ;)

kobietko, wracaj szybko do zdrowia Kochana <przytul> :*

Dzisiaj na obiadek robię rosołek i kurczaczka pieczonego :D <mniam> Jeszcze trochę i rosołek będzie gotowy, bo nastawiłam go jakiś czas temu :D

Witajcie dziewczyny, ja dzisiaj na noc do pracy to troszkę mam czasu od rana. PRzeziębienie rozłożyło nas wszystkich konkretnie, chyba przesilenie jesienne i to tak pożądnie...

Kaskasiunia gratuluję!!! Spokojnej ciąży:)

grzankaa
trzymam &&&&&

Kto mi powie jak zainstalować to ustrojstwo (znaczy aplikację na tel), żeby mieć dostęp do BB ? Może któaś z Was się zna na tym, bo jak próbuję wejść to pojawia mi się taka możliwość, ale zaraz coś się psuje. W normalnym formacie wczoraj Was podczytywałam, ale ciężko cokolwiek odpisać... :(

Dzień dobry wszystkim. Witam przy latte machiato

Jej, dziewczyny, jak Wy szybko zaczynacie dzień na BB :szok:

mychunia 6:02 :szok: ja wyłączam budzik o 6... a Ty w tym czasie już w pełni rozbudzona zaczynasz dzień na forum :-)

Grzanka - trzymam kciuki &&&&&&&&&

natkusia - mam nadzieję, że wrócisz do nas z gór ze wspaniałymi wieściami ;-)

brrr85 - przykro mi z powodu @, ale trzymam kciuki aby spełniło się Wam co chcecie. Rozumiem, że niepewność w pracy może spowodować odsunięcie decyzji o ciąży. My też zwlekaliśmy z kilku powodów - najpierw mieszkaliśmy u teściowej ( długa historia) i na moje nie było tam warunków do wychowania dziecka, potem kupiliśmy dom w stanie deweloperskim - więc było wykańczanie itd, potem firma w której pracowałam się sypała, dopiero od pół roku mam klarowną sytuację finansową i mogłam się nastawić na dziecko, poprzednio po prostu wiem, że blokowałam się psychicznie.

Czytam o tym co się dzieje w polskich firmach z kobietami w ciąży/na macierzyńskiem/wychowawczym i to po prostu koszmar. Cywilizowany kraj, ujemny przyrost naturalny a mentalność pracodawców poniżej wszelkiej krytyki. Kobieta planująca ciążę nie ma żadnej gwarancji pracy, bo Ci powiedzą jak Abezeli - następna ciąża = wypowiedzenie. Szok.

mamaTomeczka - faceci nie pomyślą, że wolałybyśmy wiedzieć takie rzeczy. Mój się zawsze śmieje, że jak wróci bez zapowiedzi to zobaczy "Stefana" uciekającego tyłem :-D:-D:-D

Justyn_ka, napisz proszę jak przebiegał proces IUI, bo może przeoczyłam, a to z pewnością bardzo interesujące

Piaska - powiedz mi, czy to badanie nasienia to robiliście rozszerzone jakieś, co badane jest w podstawowym badaniu?? Musi udać się pobudzić Wojowników i na pewno zaskoczycie naturalnie. Swoją drogą ciekawe jakie jeszcze infekcje mogą mieć wpływ na jakość nasienia i plemników

Phoebe - przeczytałam ten wątek o ph :szok: i wiem, że pewnie ma to jakieś naukowe potwierdzenie, bo już samo to że plemniki z chromosomem męskim są szybsze a z żeńskim bardziej wytrwałe związane jest właśnie z tym w jakim środowisku (jakość, gęstość i zasadowość śluzu) lepiej sobie radzą, ale dla mnie te badania zażywanie różnego rodzaju leków/środków na zmianę ph, irygacje przed stosunkiem to ingerencja w nasze organizmy i boję się, że w przypadku kiedy jak wielu z nas nie udaję się zajść normalnie w ciąże :confused::confused: podobne zabiegi na pewno nie ułatwią sprawy.
Ale na pewno będę Cię podglądać, mam nadzieję, że uda Ci się spowodować zapłodnienie przez odpowiednie plemniczki :-)

JA bardzo chciałabym córeczkę, ( to będzie nasze jedyne dziecko) lub bliźniaki. Z pewnością nie będziemy starać się o więcej dzieci. Chciałabym mieć dwójkę, ale......

Mnie na pewno zioła i Wiesiołek spowodowały większą ilość śluzu, bo odkąd skończyła się @ jestem wciąż wilgotna, śluz na razie kremowy, ale czasem zdarza się kremowy-rozciągliwy :confused: może tym razem w okolicach owu pojawi się dużo śluzu płodnego

kobietka - hejka ;-), wylecz szybko obie infekcję i do dzieła... Ja też choruję i nie możemy na razie się kochać, bo nie mogę zarazić męża :angry:

ewka - widzę, że jesteśmy z tego samego województwa, mało nas tu z Kujaw, najwięcej chyba z centrum i południa

Leemonca – tak, to było pełne badanie łącznie z przeciwciałami przeciwplemnikowymi i dużo różnych rzeczy tam jeszcze było. Niestety nie mam badania przed sobą, ale mogę w domu sprawdzić.

reklama
Kinia ja też zainstalowałam na tel aplikację i też co jakiś czas mi pokazuje, że błąd i nie chce się włączyć, wtedy też wchodzę przez chroma normalnie. Nie wiem dlaczego tak jest.

Do góry