reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

mikaaa, proszę bardzo :* Pisze jak mi ginekolog mówił kiedy do niego dzwoniłam :) Zawsze jest jakaś szansa, tylko trzeba trochę cierpliwości i nie załamuj się, bo to źle wpływa na samopoczucie :*

Leemoncia, witaj Kochana :) Ty przy latte machiato, aja piję cappuccino waniliowe :D

reklama
Leemonca no mało mało nas z Kujaw, a skąd jesteś? Ja tak między Inowrocławiem a Bydgoszczą :-) w sumie bliżej Ina :-). Ja bym chciała też dziewczynkę (miałabym parkę :-)), ale jak będzie chłopiec to też fajnie. Dlaczego tylko jedno dziecko planujecie?

Mikaaa to mamy ten sam problem, tyle ze ja pierwszy okres po porodzie dostalam juz rok temu dokladnie w sierpniu i od tamtej pory przychodzi jak chce 25-39 dni. Wczesniej jak w zegareczku 27 dni i byl nawet o tej samej porze dnia.... Gin mowil, ze to jest baaardzo duzy problem przy staraniach, bo nigdy nie wiadomo kiedy sa dni plodne i czy wogole sa :/ U nas zadnych szans na naturalne zajscie nie ma i zreszta nie bylo
Leemonca sam przebieg inseminacji bezbolesny, cytologia gorsza. Wprowadza wezyk i sru plemniki sa macicy :) Przygotowanie hormonalne, standard.

Ostatnia edycja:
Piaska - byłabym wdzięczna gdybyś dała znać co tam było. Jeżeli nam się nie uda do listopada, to idziemy na badanie nasienia, jak teraz sobie zapiszę co i jak, bo poźniej nie będę pamiętać kto i co robił, kogo spytać, a tak na świeżo to się pamięta ;-)

Malusiolka - na zdrowie :-D ja kawę piję od czasu do czasu (jeżeli można nazwać to kawą) i zawsze tylko lżejsze kawy. Moją ulubioną jest Nesca 3 w 1, wiem, że to sama chemia, ale.....raz na dwa tygodnie chyba nie zaszkodzi :sorry2:

Ostatnia edycja:
juz jestem! i powiem wam ze was uwielbiam! :-) a poza tym to do mnie @ nie przyszla ale jeszcze dzien sie nie skonczyl. zobaczymy, owu mocno przesunieta wiec teoretycznie nie powinna przyjsc w terminie ale jeszcze przez prawie tydzien mi odpuscic. oby duzo wiecej niz tydzien jej nie byl!
wikki ze wzgledu na pozniejsza owu testowac bede dopiero w przyszlym tygodniu.

ale mnie zakrecilyscie z ta Grzanki beta i gratulacjami! kilka razy czytalam wiadomosci zeby zobaczyc gdzie napisala o pozytywnym wyniku:-p Grzanka &&&&& zeby dziewczyny mialy racje co do pozytywnej bety!

Kinia
&&&& za szybki sukces! podaj date kolejnej @ do listy! oby nie przyszla!
hania dobrze Cie znow widziec! zaraz Cie wyciagne z tej poczekalni ;-)
natkusia moze wrzuc nam przed wyjazdem zdjecie testu? bo jednak cien czy nie to druga kreska jest z tego co mowisz :-)
brrr85 przykro mi :-( czyli w tym miesiacu juz odpuszczacie?

mikaaa a moze po prostu owu Ci sie przesunela tak jak mi? ja mam dzisiaj termin @,a wiem ze beta i tak by nie wyszla.

Piaska calkiem niezle to wyglada! naszych panow to akurat latwo podreperowac, moj tez mial srednie wyniki ale jakos jednem zolnierzykowi udalo sie doplynac do celu (oczywiscie po lekach) w poprzednim cyklu, wiec oby Twoj tez jak najszybciej poprawil wyniki! &&&&&&&&&&&&!

ewka kochana! zaburzona bo pozno bardzo mierzona i to po wstawaniu (ale wstawanie akurat z reguly nie ma na mnie wplywu). mierzylam tez normalnie o 7 ale po takim bardzo dziwnym przebudzeniu i bylo 35,99! to juz jakos duzo za nisko! zaraz po zmierzeniu zasnelam i kompletnie zapomnialam, az musialam sprawdzac w pamieci termometru pozniej! a Twoj wykres za to ksiazkowy :-)

Kinia i Grzanka co do aplikacji to nie pomoge bo u mnie z reguly dziala, ale dzisiaj byla jakas aktualizacja w ktorej duzo zmienili i wyglada duzo fajniej wiec moze bedzie lepiej!

ewka - ja mieszkam niedaleko Bydgoszczy. Jedno dziecko - z kilku powodów.... ja mam 32 lata, mąż 40. Jeżeli uda nam się w tym roku, to kolejne mogłoby być najwcześniej za rok. jakby nie patrzeć będziemy wciąż coraz starsi, poza tym - w opiece nad jednym dzieckiem lub ew. 2 w jednym rzucie trochę pomogą nam mamy, ale już z dwójką z niewielką różnicą wieku sobie nie poradzą. Mamy też coraz starsze....A poza tym oboje musimy pracować, bo.... inaczej nie utrzymamy siebie i domu (kredyt na całe życie :baffled:) Nie wiem, może to i głupie myślenie, ale wolę mieć jedno i zapewnić mu co niezbędne. Potem jak będziemy coraz starsi łatwiej na pewno nie będzie....Dlatego gdyby była możliwość, to poprosiłabym bliźnięta - była by dwójka za jednym zamachem :-D

Moja temperatura grzecznie poszła w dół z czego się bardzo cieszę, od wczoraj zaczęłam oficjalny kolejny cykl starań:tak: będzie to ostatni cykl, a ja jako pierwsza założę wątek Czerwcówek 2014 i tego planu się trzymam!

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się: 55!!
Zaciążonych potwierdzonych: 22 !!!!!

Potwierdzone:

Kwietniówki 2014
Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
krowkabordo - termin @ 15.08 II
malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II
Sanni II

Majówki 2014
Straciatella - termin @ 22.08 II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
martuskubus II
Nanncy II
applecrumble II
aesthete II
sagaa31 II
matita II
Kingax1
II
KPe007 II
malusiolka II
kaskasiunia II

Czekamy na potwierdzenie:

dzikuska - termin @ 2.09
DorciaM- termin @ 2.09

anuszka - termin @ 4.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 4.09
mikaaa - termin @ 11.09

Wrzesień 2013
emalia82 - termin @ 13.09
Aśku - termin @ 13.09
GosiaDr - termin @ 13.09
tamaguczi - termin @ 13.09
malgonia1 - termin @ 14.09
Grzankaa - termin @ 14.09
mallaika - termin @ 14.09
Andzia15 - termin @ 15.09
celta - termin @ 15.09
basik77 - termin @ 15-16.09
Arcala- termin @ 17.09
wanda_23 - termin @ 17.09
watpliwosci3 - termin @ 18.09
karola1986-21 - termin @ 19.09
susel - termin @ 19.09
ewka358 - termin @ 20.09
hania$ - termin @ 21.09
mychunia - termin @ 22.09
zosiasamosia - termin @ 22.09
Agaawa - termin @ 22.09
doska1 - termin @ 23.09
maja35 - termin @ 23.09
poziomka@ - termin @ 23.09
wiikki - termin @ 23.09
Malponea - termin @ 25.08
Asica86 - termin @ 27.09
starduscik - termin @ 27.09
fox - termin @ 27.09
Agniecha83 - termin @ 28.09
Paulinka88 - termin @ 28.09
waiting4beans - termin @ 29.09
CarpeDiem - termin @ 29.09
aureolcia - termin @ 30.09

Październik 2013
Joaro - termin @ 1.10
mycha05 - termin @ 1.10
kobietka22 - termin @ 2.10
benfica - termin @ 2.10
Abezela - termin @ 2.10
Cyntia85 - termin @ 4.10
Leemonca - termin @ 4.10
biedroneczka - termin @ 5.10
mamaTomeczka - termin @ 7-9.10
malena100 - termin @ 8.10
Phoebe - termin @ 8.10
Conti - termin @ 8.10
lamorela - termin @ 8.10
Madzia&Lena - termin @ 13.10
Mimimoo - termin @ 16.10
Piaska - termin @ 21.10

Poczekalnia
WRACAJCIE DO NAS SZYBKO!!!!!
madziulka291
tekla23
Kropka10
Dorcia
Lothien
madziakowalik
ann_art
Nuuuśka
Sandra_best
Mar-chew
black_tea
centka80
labell
Dominikak86
brrr85

lamorela - ja chętnie zaraz za Tobą dołączę do tego wątku. Powodzenia :-)

Justyn_ka - a na IUI można normalnie od lekarza ginekologa prowadzącego się dostać? to na NFZ czy płatne jest? I rozumiem, że najpierw szereg badań dlaczego się nie udaje normalnie.

reklama
Phoebe - przeczytałam ten wątek o ph :szok: i wiem, że pewnie ma to jakieś naukowe potwierdzenie, bo już samo to że plemniki z chromosomem męskim są szybsze a z żeńskim bardziej wytrwałe związane jest właśnie z tym w jakim środowisku (jakość, gęstość i zasadowość śluzu) lepiej sobie radzą, ale dla mnie te badania zażywanie różnego rodzaju leków/środków na zmianę ph, irygacje przed stosunkiem to ingerencja w nasze organizmy i boję się, że w przypadku kiedy jak wielu z nas nie udaję się zajść normalnie w ciąże :confused::confused: podobne zabiegi na pewno nie ułatwią sprawy.
Ale na pewno będę Cię podglądać, mam nadzieję, że uda Ci się spowodować zapłodnienie przez odpowiednie plemniczki :-)

JA bardzo chciałabym córeczkę, ( to będzie nasze jedyne dziecko) lub bliźniaki. Z pewnością nie będziemy starać się o więcej dzieci. Chciałabym mieć dwójkę, ale......

Mnie na pewno zioła i Wiesiołek spowodowały większą ilość śluzu, bo odkąd skończyła się @ jestem wciąż wilgotna, śluz na razie kremowy, ale czasem zdarza się kremowy-rozciągliwy :confused: może tym razem w okolicach owu pojawi się dużo śluzu płodnego
Widzisz, podobno plemniki X i Y sa tak samo szybkie i tak samo zywotne, nie potrafie teraz Ci powiedziec gdzie to wyczytalam ( byc moze na forum) bo mam straszny metlik w glowie. PH kwasne spowalnia(byc moze tez zabija) te z meskim chromosomem. Ja nie stosuje zadnych srodkow. Zakwaszona jestem po dukanie i nawet nie musialam zmieniac diety zeby zbic PH. Troche za bardzo sie wkrecilam w ten temat, bo kupilam specjalnie na staranka lampe solna, ktora jonizuje otoczonie ( co podobno tez pomaga przy starankach na dziewczynke) a teraz szukam wisiorkow/branzoletek z ametystem. Moze jeszcze poszukam jakies olejki zapachowe... Nie ingeruje w organizm, staram sie pomoc bardziej hmmm mentalnie. Chcialabym coreczke, bo mam dwoch synkow, ale jak sie nie uda i nie bedzie dziewczynki to wcale sie nie zalamie, dziecko to dziecko bez wzgledu na plec. No ale pozyjemy, zobaczymy. Poki co lece dalej szperac w necie i musze jeszcze obiad zrobic, a ze idzie weekend to pewnie nie bede sie tu pojawiac. pora wlaczyc lenia :)
Za wszystkie trzymam kciuki, a szczegolnie za dzisiejsze bety! :*

Do góry