reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

reklama
Witajm sie w pochmurny dzien.
Moja @ odeszla dzisiaj na dobre, a maz juz mi "grozi" ze codziennie bedzie mnie meczyl.
Powiedzcie, czy mozna jakos zaplanować płeć dziecka? Tzn, stosunek w odpowiednim dniu cyklu czy coś takiego?" Jakas dieta?
Podobno sie da. Sama bede probowac w tym miesiacu, ale co wyjdzie okaze sie dopiero pozniej.
Zajrze :) dzięki...
Marzy mi się dziewczynka. Chłopca juz mam, więc teraz pora na sukieneczki i laleczki :)
Tutaj znajdziesz informacje na dziewczynke. Podobno najwazniejsze nie jest to kiedy sie staramy tylko jakie mamy ph.
https://www.babyboom.pl/forum/stara...ecka-chlopiec-dziewczynka-1147/index6725.html
Conti trzymam kciuki!
Kaskasiunia, gratuluje jeszcze raz! Super wiadomosc ze beta wyszla!
Grzankaa 3mam &&&&&& za Twoja bete!
MamaTomeczka, na szczescie juz weekend sie zbliza, wyspisz sie do bolu :)
Piaska cos czuje ze juz niedlugo bedziesz nam tu pokazywac tescior z dwoma kreskami. &&&&&&&&& za zolnierzyki Twojego meza.

Widzisz Grzanko czytanie ze zrozumieniem się kłania :) zamiast przeczytać że beto po 13, to ja już widziałam beta pow 13 :) W takim razie trzymam &&&& za wysoką betę:)

Piaska - &&&& za żołnierzyki Małza i szybkie II krechy :)

Ostatnia edycja:
grzankaa ja od rana miałam przyćmione widzenie i teraz dopiero doczytałam, że wyniki masz po 13, a ja myślałam, że masz betę równą 13 :sorry2: w takim razie &&& za wynik i oby ta moja pomyłka była prorocza :cool2:

witam, witam :tak:
piątek ... senny i mglisty ;-) ledwo co na oczy patrzę :dry: słońca nie ma ...

testu nie zrobiłam :zawstydzona/y: zapomniałam :zawstydzona/y: po wstaniu poleciałam sikać, tak bardzo mi się chciało ... a później nie miałam już czym sikać ;-)

@ nie ma :dry: mogła się przesunąć :blink: ostatnie dni męczące, stresujące ...
objawy: tempka 36,7 :dry: śluz kremowy, mało go :dry: (.)(.) bolą po bokach, chyba mniej, a może normalnie, nie kojarzę, dzisiaj śpię na siedząco :dry:
jak będę pamiętać, to jutro zrobię testa :blink:

PRZYSZŁA @ :-(
:-( oby ostatnia!

Właśnie wróciłam od ginekologa z pierwszej wizyty w ramach monitoringu cyklu.
Endometrium mam bardzo ładne, pęcherzyk jest i ma 16 mm (to nawet dużo, biorąc pod uwagę, że dziś mam 6 dc).
Zalecenie Pani doktor: seks w niedzielę, poniedziałek, wtorek i środę, a w czwartek kolejna wizyta - będzie 13 dzień, więc może a nóż już pęcherzyk pęknie i nie będzie go widać, albo dalej będzie rósł - bo jednak cały czas jest to podejrzenie, że może u mnie pęcherzyki nie pękają. Ale póki co wygląda to bardzo dobrze, więc nic tylko Męża trzeba od niedzieli zaangażować do działania :-)
owocnych staranek :tak: :tak: :tak:

Obiecalam wiec pisze 11 dzien po owulacji beta 24,4
no i super :-D potwierdzone ;-) pozytywnego przyrostu bety :tak:

czesc dziewczyny:) a ja wlasnie w poczekalni siedze zeby bete zrobic:) 3majcie &&&&&&
trzymam!​

brrr85 cóż, nie ukrywam, że i ja chciałabym ciążą zakończyć współpracę z dotychczasowym pracodawcą ;-) Umowę mam na czas nieokreślony, więc chciałabym to wykorzystać...
Grzankaa z niecierpliwością oczekujemy godziny 0 :happy2: Będzie dobrze!!!
Piaska masz bardzo fajne podejście, zadaniowe, bez poddawania się i narzekania na wszystkie nieszczęścia tego świata. Dzięki temu na pewno Wam się uda :-) Podreperujecie się i będzie drugie dziecko!

Grzanka to ja od 13 czekam przed kompem na info :-)
Piaska super, że wizyta się udała. Teraz chociaż wiesz na czym stoisz. :tak: życzę szybkiego zafasolkowania :tak:
Phoebe no to Twój mąż tak jak mój, też powiedział, że będzie mnie męczył i oczywiście słowa dotrzymał :-)
Aśku no to kciuki zaciśnięte za jutrzejszy test :-)
Susel gdzie się podziewasz? Tempka w górę, ale zakłócona. Dlaczego?

mój wykres jakiś dziwny temperatura od 4 dni na poziomie 37,1 i ani drgnie :baffled: ciekawie się robi. Za tydzień w piątek wszystko będzie jasne :tak:, nie ukrywam, że już mi się świrująca włączyła... :baffled:

wikii Nadzieja jest, ale bardzo bardzo bardzo malutka... W końcu wyniki bety są raczej wiarygodne... Dużo bardziej niż testy. W ogóle to się wkurzam... Bo po porodzie jest to mój dopiero 3 cykl miesiączkowy. A każdy ma inną długość... :/ Pierwszy trwał 32 dni, drugi 30 dni, a ten trwa już 35 dni... :/ A zawsze miałam w miarę regularne cykle (30-31 dniowe) więc nie wiem o co chodzi... :( :( :(

reklama
Mikaa zanim organizm się zregeneruje po porodzie i cykle będą regularne trochę to potrwa, u mnie też. Póki co nie zauważyam u siebie owulacji a być już powinna także pomału nadzieja też zanika, że ten cykl bedzie szczęśliwy. A karmisz piersią?

Do góry