reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Lamorela oczywiście, że myślałam... no ale co? Było by słowo przeciwko słowu. Poza tym ja nie wiem co on w tym swoim kajeciku tam pisał... Myślę, że nie miałabym szans. Bo jak bym mu udowodniła, że mnie nie zbadał? zresztą w służbie zdrowia mega przekręty wszędzie robią... Ostatnio zarejestrowałam sie w tym systemie ZIP gdzie są podane informację ile NFZ przekazał na nasze świadczenia medyczne i wyobraźcie sobie, że za 28 dni pobytu w szpitalu w ZG, gdzie miałam 2 zabiegi, cesarke, mase leków, po kilka kroplówek dziennie, mase badań, wymazy, krew, crp praktycznie co dziennie, pobyt chłopców na oddziale neonatologicznym NFZ wypłacił szpitalowi 8112,00zł, a gdy trafilam w 7tc z plamieniem do szpitala w miejscowości której mieszkam, gdzie spędziłam 2 dni i miałam tylko wzięty mocz do badania i krew na morfologię to NFZ wypłacił temu szpitalowi 1456,00zł :szok: I teraz jak porównuje kwotę 8112 za miesiąc ze wszystkim co tam przeszłam, do kwoty 1456 za 2 dni bez badań praktycznie to uważam, że musieli jakieś cuda niewidy podać, że miałam u nich robione, żeby za 2 dni NFZ takie siano im wypłacił... :oo2:

reklama
tekla ale masz szansę! To nie słowo przeciwko słowu! Zostają powołani biegli, to on się musi bronić, że nic nie zrobił, a nie ty, ty zgłaszasz podejrzenie popełnienia przestępstwa, czyli w twoim wypadku zaniedbania. Ze służbą zdrowia da się wygrać i znam sytuacje kiedy ta walka się udała. Mój mąż aktualnie dopiero idzie na aplikację, ale miał w sądzie (pracował w nim przez parę lat) kontakt z ludźmi, którzy takimi sprawami się zajmują, nie można dać takiemu lekarzowi prowadzić inne ciąże, a jak nawet się nie uda, to on na prawdę wśród ludzi straci kompletnie poważanie i przynajmniej już nikomu nie zaszkodzi. Bo to co ci się przytrafiło to zaniedbanie, ty nie jesteś lekarzem, mówiłaś mu o wszystkim, a on to zbagatelizował, ty nie masz obowiązku się znać na leczeniu. Dziś w dziale wcześniaki przeczytałam historię jednej z kobiet, mój mąż przetrząsnąłby niebo i ziemię żeby ludzie zapłacili za wszystkie krzywdy. To nie jest tak, że idąc do sądu ty na kogoś donosisz, czy robisz źle ty walczysz o swoje. Ja jestem dość waleczną osobą przez sytuacje z przeszłości, ale trzeba o siebie walczyć. Bo to co cię spotkało jest ogromną tragedią, a ty jesteś bardzo silną kobietą, że radzisz sobie ze wszystkim. Jak nie chcesz tak mocno z prokuraturą, porozmawiaj z jakimś prawnikiem co możesz, a wbrew pozorom możesz dużo.

Jeżeli to trochę bez ładu to przepraszam, ale nie potrafię przejść obok takiej sytuacji, zbyt często lekarze nie odpowiadają za krzywdy innych.

Ostatnia edycja:
masakra co piszecie o lekarzach i nieodpowiedzialnych facetach eh....
mam mase roboty z biżuterią a chciałabgym spać :(
czuję sie jak bym zrobiłam milnon brzuszków tak boli brzuch cały brzuch i do tego cycki az pod pachami

Witam dziewczyny.
Ale Wy piszecie... trochę rano poczytałam, później popołudniu a teraz wieczorem znowu nowe strony.

Zafasolkowanym serdecznie gratuluję i życzę spokojnej ciąży :tak:

Ja się zbliżam do owulacji, chociaż ja to chyba nic nie czuję... Tym razem stawiam na testy owu, żeby nic nie przegapić.

Straciatella - dzięki za szamański taniec, teraz to się na pewno uda. Trzymam za Ciebie kciuki... A powiedz, chciałabyś bliźniaki ?? Ty jutro masz wizytę ?? Dobrze pamiętam ??

Widzę, że sporo Was z Bydgoszczy. Ja też tam mieszkałam jakiś czas temu, całe "dojrzewanie" ślub i kilka lat po ślubie tam mieszkałam. Potem mieszkaliśmy 5 lat w Swarzędzu - widziałam, że któraś też z okolic, a teraz od 1,5 roku pod Piłą mieszkam :-D Trochę nas nosi po świecie...

Perełka duża ilość gazów to objaw ciązy, więc się nie martw:)

Gdyby to była prawda, to byłabym w ciąży przez cały czas :-D:-D:-D

O rany Tekla - wcześniej nie śmiałam pytać, ale to straszne co piszesz :no: Wcale się nie dziwię, że takie uczucia w Tobie ten koleś wywołuje... ja bym chyba w takiej sytuacji poszła siedzieć za to co bym mogła zrobić z kimś takim :angry:
A żeby lekarz nie badał ciężarnej ?? To jakiś skandal... Pamiętam, że mnie lekarz za każdym razem badał, a jak zażartowałam, że mnie męczy już to wchodzenie na samolocik, to mi tylko powiedział, że póki co raz na miesiąc tylko, ale później wizyty będą co 2 tygodnie i za każdym razem będzie mnie męczył tym wchodzeniem słonia na samolot...
Lamorela dobrze pisze, można walczyć...

cześć Dziewczynki kochane!
ja już się rozsiadłam po całym dniu, ufff. Ale mówię Wam, czasem jak mnie najdzie, to zrobię tyle, że mąż bał się wejść do domu, żeby nie pobrudzić :-D tu nie chodzi tyle o sprzątanie, co takie rzeczy, które zawracają mi głowę, a i tak je odkładam.. czyli np. przejrzałam ubranka szogunki, żeby zawieść do domu dziecka, uzupełniłam sobie notes z telefonami, bo wszędzie pełno karteczek a nic nie można znaleźć, itp. Teraz mężowaty czyta jakąś książkę, a ja tu wpadłam i doczytałam.
witam nowe koleżanki!!!
trzymam kciuki za współstaraczki!!!
i trzymam kciuki za zafasolkowane!!!
i całuję Was wszystkie :-D

głowa zaczęła boleć (migrenowiec jestem), a jedyną swoją ukochaną tabletkę oddałam kierownikowi :dry: może przejdzie, a jak nie przejdzie - wizyta w aptece mnie nie ominie ... patrząc na chmury, mogę mieć ciężkie popołudnie :sorry2:
tak z ciekawości, jeśli można. sama stwierdziłaś, że to migreny, czy robiłaś różne badania z powodu bólu głowy? i co to za tabletki bierzesz? Moją mamę męczą takie 3dniowe bóle, wtedy jest nie do życia.

lamorela ściskam Cię mocno! zobaczysz, że jak dzidzia się urodzi, to mąż zakocha się od pierwszego wejrzenia i będzie się zajmował! u nas jest tak, że są pewne rytuały, które mała robi tylko z tatą. Na basen chodzą razem, po ogródku chodzą razem. Ogródek to królestwo męża, a małej pozwala tam na wszystko i zna ścieżki, zakamarki takie, o których ja nawet nie wiem ;-)

tekla przytulam!

Tekla TULĘ ...czytałam to co pisałaś ze łzami w oczach...Ja to bym chyba rozerwała gościa...ręce mu poobcinała żeby już żadnej kobiety nie tknął...patałach jeden. Widać że jesteś silną babką !!!
Moja znajoma ze szkoły średniej przez lekarzy ma niepełnosprawną córcię...sytuacja podobna do tego sportowca co mu córcię "przetrzymali"....i dziewczyna walczy od kilku lat z mizernym skutkiem niestety:-:)-( Ile nerwów, łez i bólu kosztują ją te rozprawy...szok !!!

Poziomka
moja mama też miała bóle głowy i okazało się że jak w młodości ma się częste migreny to "coś " się tam w mózgu dzieje i później są bóle głowy, szum uszny, niedosłuch itp...moja mama dostała dwa leki i jest jak nowo narodzona..a ma już 60-tkę na karku !!!
A migreny z aurą ja mam stwierdzone przez neurologa...nic nie łykam na co dzień...jak mam atak to na mnie działa Nurofen Plus 2 tbl...jedyny lek który przerywa mi atak.
Ale odkąd odstawiłam anty to mam mniej ataków !!!

Uciekam do łóżeczka ...rano czeka mnie wyprawa do Urologa..aż się boję !!!

ŚPIJCIE DOBRZE !!!

Parę godzin i nadrabianie do nowa :szok:

tekla to jakiś horror :baffled::no: aż ciarki przechodzą... szkoda tą sprawę tak zostawiać, bo facet nie wiadomo ilu kobietom jeszcze taką krzywdę wyrządzi, ale rozumiem też, że jest to bardzo bolesne dla Ciebie i ciąganie się po sądach nie pomoże w gojeniu ran :zawstydzona/y: przytulam :zawstydzona/y: dzielną jesteś kobietką...

lamorela oj ciężki orzech do zgryzienia z facetem masz :no: u nas było tak, że zanim pojawił się Gabryś, to faktycznie sama zajmowałam się domem, bo pracuję do 15 a A do 19. Po prostu z nudów trochę tak robiłam i nie przeszkadzało mi to. Jak pojawił się Gabryś starałam się nadążać, ale wiadomo jak to jest :dry: mój A złego słowa nie mówił, ale raz jak sobie zamarudziłam, że burdel w domu jest, to spytał czy Gabryś w ogóle nie śpi, bo przecież niemowlaki to śpią ciągle :szok: no jak go w domu nie było całymi dniami, to nie widział jak jest... dopiero jak Gabrys miał ok. 4 mcy, to zostali na 3 godz sami w domu... i od tamtej pory A zaczął mi pomagać ;-) zobaczył, że nie jest tak, że dziecko prawie ciągle śpi :cool2: i że to wszystko to nie jest taka bułka z masłem. Teraz to sam chce z nim spędzać czas, choć mają go razem niewiele :sorry2: może porozmawiajcie, przedstaw mężowi swoje racje, niech on się też wygada... ułoży się zobaczysz, ale nie daj sobie wejść na głowę ;-)

carpediem no tu któraś z dziewczyn też tak sobie ubzdurała jakieś cienie i teraz jest na liście zaciążonych :-D także bądź czujna ;-)

stazi, perelka
gratuluję betek, niech dzidzie zdrowo rosną :blink:

black_tea
będziesz gruba po hamburgerze? Każdemu kiedyś coś będzie - jeden będzie gruby, inny upierdliwy... konsekwencje zostawmy na później ;-) może to ciążowa zachcianka? :-D

annamarczyk
Tyś jest ciocią żłobkową? Ale Ci zazdroszczę wykształcenie :happy2: i nie przejmuj się - pamiętaj o sinusoidzie - po dołkach są górki ;-)

biedroneczka witaj, zawiła Twoja historia... zobaczysz, że z nami będzie Ci raźniej :-p

straciatella ja bym chodziła do medicover... a usg możesz mieć dopochwowe :-p wejdzie pan rurka i postraszy bliźniaki ;-) niech sobie nie myślą, że teraz to luz blues tylko ;-)

malusiolka
ja za dzisiejszą wizytę płaciłam 120 zł, to chyba taka średnia cena łódzka. 3 lata temu u naprawdę niezłego gina płaciłam 100 zł, ale teraz może być droższy :dry:

aśku to od 7 zaczynasz pracę? To tak jak ja - dobra godzina :happy2:

no dobra, teraz o mnie - macica nówka nieśmigana... dostałam dupka na wywołanie, torbieli nie ma, bieganie na pewno nie miało wpływu na to moje zachwianie (ufff :happy2:). Generalnie od strony fizycznej wszystko jest ok, @ ma być najpóźniej za 13 dni, więc wracam na listę z terminem @ 10.09, ale może będzie wcześniej... oby oby :biggrin2: no więc staranka pod koniec września, może sie na czerwiec załapię jakimś rzutem na taśmę :szok: w ogóle to bardzo żałuję, że ten gin nie pracuje w żadnym szpitalu, bo mógłby mi prowadzić ciążę... chodzę do niego od wielu wielu lat i jego diagnozy zawsze były trafione. Do tego ma pasujące mi poczucie humoru ;-) no ale na czas ciąży "zdradziłam" go z lekarzem "szpitalnym"...

reklama
no i mój powrót z tym, że do 10.09 @ na pewno będzie, ale to akurat dobra wiadomość ;-)

Statystyka:

Liczba starających się :

Starających się: 84!!
Zaciążonych potwierdzonych: 14 !!!!!

Potwierdzone:

Kwietniówki 2014
Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II
kaśkasiunia - termin @
12.08 II
krowkabordo - termin @ 15.08 II

malinaa - termin @ 11.08 II
MamaPrawnik - termin @ 14.08
II

Majówki 2014
Straciatella - termin @ 22.08 II
nana7ma - II
bluecaat - II
perelka86 - II
stazi24 - II
martuskubus - termin @ 25.08
II
Nanncy II

Czekamy na potwierdzenie: CO Z WAMI DZIEWCZYNY ?!?!?!?!?!

madziakowalik - termin @ 08.08 ????
ann_art - termin @ 08.08 ????
Nuuuśka - termin @ 16.08????
Sandra_best - termin @ 17.08????
tamaguczi - termin @ 17.08????
Agaawa - termin @ 26.08

tekla23 - termin @ 27.08
Kropka10 - termin @ 28.08

Sierpien 2013
mycha05 - termin @ 29.08
Contia85 - termin @ 29.08
aesthete - termin @ 29/30.08