reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2013

Straciatella ja? testuję? hmmm...chyba w tym miesiącu nie będę testować, niestety. Mój termin @ to 02.09 (w naszej liście wkradł się błąd ;-) tzn. ja się pomyliłam już jakiś czas temu). Wiesz mój M się jeszcze nie zdecydował ostatecznie i raczej musiałby wydarzyć się jakiś cud żebym w tym miesiącu miała powód to testowania. :-)
Podobno zmiany hormonalne powodują ma początku ciąży że często chce się siusiu.

reklama
/.../ częste sikanie pojawia sie znacznie później i jest wynikiem nie zmian hormonalnych, a powiększającej się macicy, która uciska na pęcherz /.../
Zależy u kogo. U mnie przy dwóch ciążach od prawie samego początku miałam problem z częstym oddawaniem moczu, gdzie wcześniej rzadko kiedy chodziłam do toalety. U mojej siostry było tak jak u mnie :)

mychunia, zgaga nie zawsze może oznaczać ciążę. Od około miesiąca mam zgagę (gdzie uważam co jem) i w poprzedni poniedziałek przyszła do mnie miesiączka na 7 dni i to raz plamienie miałam, a drugi raz obficie leciało. Od dwóch miesięcy nie karmię dziecka i dopiero drugą miesiączkę miałam, gdzie z wyliczeń wyszło, że cykl był 25 dni. Teraz z mężem staramy się o trzeciego maluszka i sama nie wiem jak mam to liczyć ;/

dzięki za pocieszenie dziewczyny ale nie nastawiałam się zbyt wiele na cokolwiek w tym cyklu, dostałam już jedną niespodziankę, niespodziewaną owulację i to by było zbyt dużo szczęścia na raz gdyby jeszcze fasolka była. Limit szczęścia został już wyczerpany :-D

wydaje mi się, że albo zajdę dopiero po HSG albo zajdę jak prawy jajnik się obudzi i z niego będzie owulacja.

takie mam przeczucie... :sorry2:

cyntia ho ho ale się szykuje :-) może on taki niechętny do seksów, bo się oświadczynami stresuje? :-D Daj znać jak było, bo ja już nie pamiętam ;-)

karola wrrr ręce opadają :zawstydzona/y: przytulam, trzeba zbierać zapał i wiarę na kolejny cykl :happy: dobrze, że pojechałaś do koleżanki, zawsze to jakaś odskocznia od ciągłego zastanawiania się nad cyklem...

mychunia ja w pierwszej ciąży też sikałam na potęgę, jeszcze zanim się dowiedziałam. Teraz też sikam, ale ja dużo piję, więc u mnie to nie znak :szok:

poziomk@ bardzo dobrze, że kobietę spławiłaś. Ja wiem, że jest wiele rodzin w potrzebie, ale to nie znaczy, że mają w najgorszych łachmanach chodzić. Ja nawet jak wrzucam niepotrzebne ciuchy do puszek, to robię selekcję, żeby szmaty jakiejś nie wrzucić...

straciatella jak będą bliźniaki - podzielisz się??? :-D:-D

a ja się czuję, jakbym miała na fotelu u gin dostać @ :baffled: a to jeszcze tyle czasu...

Ostatnia edycja:
No z tym sikaniem, skoro tak mówicie to tak musi być :-)
Ja latałam jak oszalała sikać po 15 tc, moja dobra znajoma też w późniejszej ciąży. No ale pewnie co kobieta to inaczej.

Także nie linczujcie mnie za to co napisałam! :-D

Jakie bliźniaki? Dziewczyny..
benfica - nawet mi nie wróż ciąży mnogiej :tak: Ma być jedno!
Nawet baba z przychodni mówiąc mi wyniki przez tel, sugerowała wielki przyrost jak na bliźniaki :zawstydzona/y: Czy to jest jakaś reguła? U mnie w rodzinie nie ma bliźniaków, u mojego małża też nie.

ciąży mnogie nie muszą "iść" w genach.. możesz mieć bliźniaki, bo tak, o :-D
tak w ogóle, ładna ta beta. JA TEŻ STAWIAM NA BLIŹNIAKI :-D

O wy niedobreee !! Tyle szczęścia za jednym razem, wolę poczekać i mieć 3 później :-)

Swoją drogą zrobiłam tyle badań wczoraj.... że dużo wyników do odebrania dziś :tak:

reklama
Do góry