reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2013

Straciatella ja? testuję? hmmm...chyba w tym miesiącu nie będę testować, niestety. Mój termin @ to 02.09 (w naszej liście wkradł się błąd ;-) tzn. ja się pomyliłam już jakiś czas temu). Wiesz mój M się jeszcze nie zdecydował ostatecznie i raczej musiałby wydarzyć się jakiś cud żebym w tym miesiącu miała powód to testowania. :-)
Podobno zmiany hormonalne powodują ma początku ciąży że często chce się siusiu.

reklama
/.../ częste sikanie pojawia sie znacznie później i jest wynikiem nie zmian hormonalnych, a powiększającej się macicy, która uciska na pęcherz /.../
Zależy u kogo. U mnie przy dwóch ciążach od prawie samego początku miałam problem z częstym oddawaniem moczu, gdzie wcześniej rzadko kiedy chodziłam do toalety. U mojej siostry było tak jak u mnie :)

mychunia, zgaga nie zawsze może oznaczać ciążę. Od około miesiąca mam zgagę (gdzie uważam co jem) i w poprzedni poniedziałek przyszła do mnie miesiączka na 7 dni i to raz plamienie miałam, a drugi raz obficie leciało. Od dwóch miesięcy nie karmię dziecka i dopiero drugą miesiączkę miałam, gdzie z wyliczeń wyszło, że cykl był 25 dni. Teraz z mężem staramy się o trzeciego maluszka i sama nie wiem jak mam to liczyć ;/

dzięki za pocieszenie dziewczyny ale nie nastawiałam się zbyt wiele na cokolwiek w tym cyklu, dostałam już jedną niespodziankę, niespodziewaną owulację i to by było zbyt dużo szczęścia na raz gdyby jeszcze fasolka była. Limit szczęścia został już wyczerpany :-D

wydaje mi się, że albo zajdę dopiero po HSG albo zajdę jak prawy jajnik się obudzi i z niego będzie owulacja.

takie mam przeczucie... :sorry2:

cyntia ho ho ale się szykuje :-) może on taki niechętny do seksów, bo się oświadczynami stresuje? :-D Daj znać jak było, bo ja już nie pamiętam ;-)

karola wrrr ręce opadają :zawstydzona/y: przytulam, trzeba zbierać zapał i wiarę na kolejny cykl :happy: dobrze, że pojechałaś do koleżanki, zawsze to jakaś odskocznia od ciągłego zastanawiania się nad cyklem...

mychunia ja w pierwszej ciąży też sikałam na potęgę, jeszcze zanim się dowiedziałam. Teraz też sikam, ale ja dużo piję, więc u mnie to nie znak :szok:

poziomk@ bardzo dobrze, że kobietę spławiłaś. Ja wiem, że jest wiele rodzin w potrzebie, ale to nie znaczy, że mają w najgorszych łachmanach chodzić. Ja nawet jak wrzucam niepotrzebne ciuchy do puszek, to robię selekcję, żeby szmaty jakiejś nie wrzucić...

straciatella jak będą bliźniaki - podzielisz się??? :-D:-D

a ja się czuję, jakbym miała na fotelu u gin dostać @ :baffled: a to jeszcze tyle czasu...

Ostatnia edycja:
No z tym sikaniem, skoro tak mówicie to tak musi być :-)
Ja latałam jak oszalała sikać po 15 tc, moja dobra znajoma też w późniejszej ciąży. No ale pewnie co kobieta to inaczej.

Także nie linczujcie mnie za to co napisałam! :-D

Jakie bliźniaki? Dziewczyny..
benfica - nawet mi nie wróż ciąży mnogiej :tak: Ma być jedno!
Nawet baba z przychodni mówiąc mi wyniki przez tel, sugerowała wielki przyrost jak na bliźniaki :zawstydzona/y: Czy to jest jakaś reguła? U mnie w rodzinie nie ma bliźniaków, u mojego małża też nie.

ciąży mnogie nie muszą "iść" w genach.. możesz mieć bliźniaki, bo tak, o :-D
tak w ogóle, ładna ta beta. JA TEŻ STAWIAM NA BLIŹNIAKI :-D

O wy niedobreee !! Tyle szczęścia za jednym razem, wolę poczekać i mieć 3 później :-)

Swoją drogą zrobiłam tyle badań wczoraj.... że dużo wyników do odebrania dziś :tak:

reklama
Do góry